V pondelok sa mám ísť prihlásiť na UPSVAR po rodičovskej dovolenke, ktorá mi končí 24.11.2019. Môj problém je ten že syn síce chodí do škôlky ale dnes sme zistili že má ovčie kiahne a bude doma cca 3 týždne. Nemám ho komu nechať na stráženie a nemám ako ísť na úrad. Manžel je dlho v práci. Prosím poraďte či sa s tým niečo robiť. Ďakujem
Niekde som čítala že rodičovská dovolenka končí posledným kalendárnym dňom v mesiaci. Je to pravda?
@evittam ahoj ja sa tiez spytam.mna caka urad prace hned po novom roku nedari sa mi zohnat robotu na 4 smeny.na menej smien ist nemozem myslis ze mi urad prace pomoze zohnat taku robotu.viem ze zavod berie aj pomaly babky z uradu prace.bojim sa ze mi naschval budu ponukat na 2 ci 3 smeny.
Ďakujem takže mi stačí ísť až v decembri. Tak to hádam niekoho zoženiem na strazenie, lebo budúci týždeň nemám šancu.☹️
@evittam ranna,poobedna,nocna,volno.3smeny su sice rovnake ale nemaju volno cez tyzden iba vikend.ja potrebujem tak smeny ked mi tak muz robi potrebujeme sa pri detoch striedat.na babku sa uz moc spoliehat nemozem.takze ci chcem ci nechcem musim najst taku robotu.len mne povedia ze neberu a z uradu prace beru stale.len sa bojim toho ze mne to neponuknu.
@evittam prosim ta este sa ta chcem spytat ako je to s tou podporou.ked som na rd,md bola 10rokov ale dostavala som aj rd zo slovenska a doplatok z cr.a tu mam odrobeny od skoncenia resp.od kedy pracujem tu na sk bolo aj popri rd uz skoro rok.mala by som na nejaku tu podporu narok?v cr som mala tpp.cize som ho ukoncila v 2018.
@evittam ved sa mi to zdalo ako riadna kravina 😉
@klarissa25 Jj. Ma to pomýlilo s vyplatenim RP za cely mesiac.
@laska201 určite sa treba informovať. Ved keď ti skončí RD a nenastúpi hneď to práce treba ísť na úrad práce...
Alebo teda platiť si odvody sama
@klarissa25 ze mi zo zdravotky nic neprislo.ale popytam sa na to ked pojdem do mesta.ale co mi prislo rocne vyuctovanie nemala som tam nic no len to bolo asi za min.rok co som bola este na rd.no popytam sa na to.
@klarissa25 Netreba.😉
@evittam netreba ísť na úrad práce jasne pokiaľ bude ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov
Mne mala nastupila do skolky uz 1.2 a 1.3 mala 3 rocky.
@klarissa25 Alebo dobrovoľne nezamestnaná....
@monikab9 Prihlásis sa potom. ZP si par dni doplatis.