Existuje príspevok na bruško?

momicek
24. jan 2012

Čaute mamini,chcela by som sa spýtať či ste počuli o nejakom platení v tehotenstve na bruško alebo tak nejako.Malo by to byť ževraj nejakých 13€ z úradu práce alebo tak nejako.prosím o info ak niektorá o tom počula alebo má skúsenosti 😉

maznacik007
24. jan 2012

jedine ak si v hmotnej nudzi a si registrovana na urade prace ...

liz_lemon
24. jan 2012

Dávka sa zvýši o 13,50 € mesačne, ak je občan alebo fyzická osoba, ktorá sa s občanom v hmotnej núdzi spoločne posudzuje tehotná žena. Zvýšenie patrí tehotnej žene od začiatku štvrtého mesiaca tehotenstva, ak preukáže svoje tehotenstvo tehotenským preukazom a počas tehotenstva pravidelne navštevuje tehotenskú poradňu.
http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/hmo...

anicka1981
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ewka1980
24. jan 2012

@anicka1981 😨 čoooooooooooooooooooooo? TO akože fakt? dostavaju?????????????????????? 😨

radustek
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stardust
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
radustek
24. jan 2012

@stardust no len teraz ta ani nedaju na socialku pokial manzel pracuje strasne zakony maju....pocitaju z prijmu 🙂

anicka1981
24. jan 2012

@ewka1980 hej,ked som bola po porode vybavovat pripevok k nardeniu dietata,takk pri vedlajsom okienku, davala potvrdenia od lekara,ze chodila na poradne, za jednu 12 e.... Este muz si utahoval,ked to pocul,lebo ma vozil aj pomahal vybavovat, ze ci ja nedostanem,,, ze na poradne som chodila 😀 no smola, nie som ciganka, alebo natastie 😝

radustek
24. jan 2012

@anicka1981 to fakt dokaze cloveka nahnevat stat im aj lieky plati len pridu s receptom daju im razitko zoberu lieky a idu prec

annie6
24. jan 2012

akoze fakt, maju vsetko zato , ze nic nerobia,...ja som si vybavovala davky v hmotnej nudzi v novembri a prisli mi prve paniaze teraz v januari a ked este nedajboze idem na PNku(mam dnp), tak nedostanem uz nic...ale cigani maju vssetko

anicka1981
24. jan 2012

@radustek ved to, a nic extra vybavovat nemusia, mne nechceli vobec matersku uznat, som sa s nimi natahovala koro 3 mesiace,este 2 dni pred porodom som bola dokladat neake potvrdenia,,,a uznali mi smienych 190 e materskej,to som sa mohla na to vykaslat a byt na rodicovskom od zaciatku,,by som si usetrila kopu stresov, a penazi za telefon a cestovne....

maznacik007
24. jan 2012

ako nehnevajte sa ale narok na tento prispevok maju vsetky buduce matky ktore su v hmotnej nudzi resp. ju maju priznanu... a je jedno ci su biele alebo cierne

a co sa tyka tych liekov zadarmo tak to je blud nikto v tomto state nema zadarmo lieky v lekarni nech by bol aj bodkovany.... akurat ludia v hmotnej nudzi maju narok na 2 eura na osobu mesacne na uhradu nakladov na zdravotne vydavky, plus dochodcom sa preplaca nejaka suma z liekov po stvrtroku

to ze u nas je malo prace a tak nizka minimalna mzda je jedna vec a nastavenie socialnych davok je vec druha ale v kazdom pripade si myslim ze davky u nas nie su vysoke u nas su vysoke ceny za byvanie lieky energie a zakladne potraviny a velmi nizke mzdy... nie je normalne aby sme mali nemecke ceny a platy ktore nedosahuju ani tretinu tych nemeckych...

maznacik007
24. jan 2012

@annie6 a preco chces ist na PN? nie nahodou preto ze mas DNP a sa to oplati aj to je v istom zmysle to ze chces zo systemu vytiahnut co sa da ... ako cigani no nie...

tak ostan v hmotnej nudzi a dostanes od 4 mesiaca tehotnestva tych 13.50 EUR ... dobre no nie..

radustek
24. jan 2012

@anicka1981 ja to iste z tou materskou robila som ako sprosta isa som sa zodrat a neviem ako to pocitaju ale tiez mi vypocitali len 200 eur ako nechapala som ze preco???a do kedy je materska pol roka ci to predlzovali??? 🙂

katmi
24. jan 2012

@radustek materske davky pocitaju 55% z hrubej mzdy, resp. z denneho vymeriavacieho zakladu, ktory sa odvija od vysky hrubej mzdy.. ..ak si slabo zarobila, niet sa co cudovat,ze mas taku slabu matersku.. 😖 po novom neviem ci uz je 65% alebo plati predlzenie materskej ako takej.. viem len, ze neschvalili oboje..

anicka1981
24. jan 2012

@radustek no pre mna to uz neplati, maly ma 7 a pol mesiaca,,,a ja som i aj priplacala......prd z toho 😒
ja som mala 300 e v cistom na tyzden,,,, a podporu v nezametnanoti mi prisla 4 tis e, apon to,,,ale materska mi vysla smiesna

annie6
24. jan 2012

@maznacik007 cigani cicaju cely zivot, o narodenie(kde dostanu vsetko v nemocnici zadarmo) az po dochodok(co neviem z coho im pocitaju)...to, ze ja to chcem vyuzita aspon na tie tyzdne materskej(co aj tak je pre dobro babatka a nie len pre mna) tak je nic v porovnani s nimi ......... a este vies kolko je davka v hmotnej nudzi? 62,50!!! tak dakujem pekne, ten prispevok 13eur ma fakt spasi

annie6
24. jan 2012

@radustek materska je 34tyzdnov

katmi
24. jan 2012

kocky a tiez si netreba mylit - materske vyplaca Socialna poistovna,kdezto rodicovsky, pridavky na dieta, a tie ostatne prispevky pri narodeni Urad prace,soc.veci a rodiny podla miesta trvaleho pobytu matky a dietata

radustek
24. jan 2012

@katmi teraz mi zvysovali len sa mi zda ze som citala ze uz nie len do pol roka....

laurka15
24. jan 2012

@katmi schválili to zvýšenie na 65 %, predĺženie neprešlo...

radustek
24. jan 2012

@annie6 tak dobre som citala ze??

katmi
24. jan 2012

taakze materske je 65%..
Percentuálna výška materského – 65 % DVZ alebo PDVZ od 1. dňa. - citovanie zo stranky Soc.poistovne..

a je 34tyzdnov..
pripadne si kuk tu 😉
http://www.socpoist.sk/materske/1293s

katmi
24. jan 2012

@laurka15 ano, uz som to nasla 🙂

annie6
24. jan 2012

@radustek ano 🙂

anicka1981
24. jan 2012

@radusek joj,som nenapisala ja som pred svadbou robila 4roky v kadernictve v anglicku, potom sme sa chceli usadit doma,,v lete 2010 bola svadba, hned v ten isty meiac som otehotnela a robotu som si uz nenala,,,,ako 30 rocnu po svadbe ma nikto nechcel zobrat, vsade sa pytali, ci planujeme rodinu a deti,..... a o meiac som zistila,ze som tehotna, aspon som i uzila pekne tehotentvo, pokojne a kludne... 😉,,,

radustek
24. jan 2012

@anicka1981 mne ako som otehotnela nepredlzili uz pre istotu zmluvu tak som isla marodit tiez som nic nenasla 🙂

anicka1981
24. jan 2012

@radustek no tak to je,,,,a si viem predsravit, aka bude fuka si nieco najst uz s dietatom,,,, 😒 ,,,,,

radustek
24. jan 2012

@anicka1981 presne tak hroza z tou robotou......nastastie nieco s manzelom rozbiehame tak dufam ze uz potom ani nebudem musiet hladat pracu 🙂

anicka1981
24. jan 2012

@radustek drzim palce, my sa neskor dame este na jedneho drobca 😵 , a potom pravdepodobne so otvorim svoje nieco,,, aj ked pacilo by sa mi aj nieco ine ako kadernictvo....pre zmenu, ale skusenosti mam...no uvidime, zatial mam dost casu na rozmyslanie,,, 😀 ,,,