Čo po skončení rodičáku?

mimka48
29. feb 2016

Ahojte mam otazku 🙂 ako prve byvame v podnajme s priatelom ale chceli by sme odist k jeho rodicom do domu mala by som narok na daky prispevok hmotnu nudzu alebo nieco kym si najdem pracu? Priatel je nezamestnany a ja som robila len na dohodu.
Dakujem

guinevre
29. feb 2016

@mimka48 Priatel si nehlada pracu?

nela6
29. feb 2016

@mimka48 ak mas uz viac ako 25r, tak dostanes nejak 62,5e ak sa budes hlasit na UPSVAR pravidelne

mimka48
autor
29. feb 2016

@nela6 mam 20

jankaroy
29. feb 2016

Ked sa odstahujete z podnajmu k rodicom, pri akejkolvek ziadosti o prispevok, resp. davku bude posudzovana cela domacnost, cize jeho rodicia a vy.

mimka48
autor
29. feb 2016

Aha aj ked budeme mat papier ze sme v podnajme?

nela6
29. feb 2016

@mimka48 tvoji rodicia maju teraz vpodstate vyzivovaciu povinnost...a prispevok na byvanie je len vtedy ak nehnutelnost vlastnis

janinah
29. feb 2016

Čítaj,čítaj a ešte raz čítaj koľko žien tu vypisuje,že má s bývaním u svokry obrovské problémy....myslíš,že budeš výnimka?.....asi máte finančné problémy,tak dokopaj priateľa do roboty,dieťa do školky a ty tiež robiť...

mimka48
autor
29. feb 2016

@janinah priatel robi len bez papiera :-\

mimka48
autor
29. feb 2016

@nela6 a ked to vlastni moj ujo? Mame aj priezvisko rovnake

nela6
29. feb 2016

@mimka48 v tomto state je to tak, ze do 25r sa o teba maju akoze postarat rodicia ☹ a faktom je aj vyssie spomenute, ze sa posudzuje prijem domacnosti

mimka48
autor
29. feb 2016

Takze asi bude lepsie ked otaneme sami v podnajme? :-\ aby som aspon nieco dostala kym si nieco najdem? Totiz v nasom okrese je to velmi tazko :-\ zato sa uz obraciam ze aspon zo soc.nieco :-\

janinah
29. feb 2016

@mimka48 ste mladí,dieťa predpokladám jedno..čo vás drží v Revúcej,kde sú možnosti aké sú?nielen prácu myslím....však sa odsťahujte za prácou,za lepším životom,to chceš do smrti počítať s hmotnými nudzami a podobnými "vymoženosťami"?... priateľ /to tiež nepochopím nikdy to priateľovanie a nie manželstvo/ robí bez papierov,to myslíš,že výhra? dôchodok mu ty budeš dávať?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimka48
autor
29. feb 2016

@janinah no on nechce odist ja somto uz navrhla ze nech ideme prec :-\ nepotrebujem to dozivotne ako to robia iny iba kym nieco nenajdem nie stale sa da ale niekedy su ponuky 🙂 mne to staci na par mes. Nie na cely zivot zase tak skoncit nechcem 🙂 a ani to nemam v plane 🙂 potrebujem len docasne 🙂

applede
29. feb 2016

@mimka48 preco nedas dieta do skolky a neides do prace ?

pribinak
29. feb 2016

@applede dobra otazka !!!

sisaka
29. feb 2016

toto fakt nepochopim. Mladi ludia, schopni pracovat, nevlastnia ziadnu nehnutelnost a budu sa zubami nechtami drzat mamke pri sukniach v hladovej doline a pytat si davky v hmotnej nudzi. Slovensko je mrnave, aj keby som mala ist robit na druhy koniec republiky, tak sa zoberiem a idem tam, kde je praca, byt mozu prenajimat aj tam, skolky su tiez vsade ... nie, treba si vymyslat fiktivne najomne zmluvy a snazit sa o...t stat ako sa len da, vsak aj druhi tak robia.
A este k tomu, co tu niekto pisal o vyzivovacej povinnosti rodicov - ano pre dospele deti, ktore sa este stale pripravuju na povolanie, alebo ich stav im neumoznuje pracovat. Toto su mladi ludia, co nechodia do skoly, plnoleti a zodpovedni sami za seba, robit mozu a to, ze su nezamestnani este neznamena, ze ich rodicia su povinni ich zivit. 😕

ellca123
1. mar 2016

na obranu mimky48
ono to nie je taka sranda s "holým" zadkom a miminkom sa pobrat a ist za pracou

od nas uz odislo 60% mamiciek za pracou/vychodne slovensko/-robia sluzku v Rakusku a Nemecku-tahaju 2 tyzdne non-stop /24h./ za 800 eur odpocitaj odvody a naklady na cestu a zivot.... a miminko zatial s chorou,starou babkou
o muzoch co odisli z nasej obce za pracou a rozpadli sa manzelstva ani nerozpravam...

smutna realita

anatalia77
1. mar 2016

@ellca123 no kedže sú v prenájme,tak tam nie je taký problém,čo sa týka sťahovania. Proste sa pobalia a prenajmú si byt vo výhodnejšej lokalite.

mimka48
autor
1. mar 2016

@ellca123 dakujem ze sa nasiel aj niekto kto to chape. Jasne ze to nie je len tak pobrat sa niekam kde neviem poriadne ani co ma tam caka kedze tam nikoho nepozname atd.priatel pravde podobne odchadza do zahranicia no somnou je to tazsie hlavne stou pracou.
A dalsie nemam nato zaludok utierat starym babkam zadok uz od 20r. Vidim ako to je u nas ze stym maju 30a vyssie problem robit to. A robia to za 400€ ani to. Ja nepotrebujem davky na cely zivot urcite neostanem tak ako nasi spolu obcania s 10detmi! A brat socialku. Oni maju aspon zadarmo bvyty nam mladym daju hovno ani nepomozu s nicim a im vsetko u nas polka mesta tych ciernych dostala byty len tak tak je to kus fer voci nam mladym?
@ellca123- to nebolo kontkretne vsetko k tvojej sprave ale som to zhrnula vsetko dokopi 🙂 a este raz dakujem aspon tebe za ochotu zastat sa a nie len odsudzovat 🙂
Ako uz aj inych skupinach mi bolo napisane ze naco som si ho urobila 17 🙂 ale je to lepsie ako vobec 🙂
A ako som si vsimla po meste 30a vysie ledva sa hraju s detmi ledva utekaju za nimi 🙂 aspon sa vladzem snim blaznit kedze som este mlada 😀 a mame perfektny vztah 🙂 nebola to ako urazka ale je to tak vidim to aj podla krstnej bude mat 36r a teraz bude mat babo a ledva sa hybe 😀 tak si nevirm predstavit ako bude za him behat 😀 😀 😀 len to bolo khjs od temy 😀 😀

0silvia0
1. mar 2016

@mimka48 milé ako vo svojom veku vidíš ženy nad 30+ ako staré nevládne tetky 😀

mimka48
autor
1. mar 2016

@0silvia0 nemyslela som to tak zle 😀 😀 😀 to nie ale tak vseobecne ze niektore su naozaj take nehovorim ze vsetky 😀 😀 😀 😀

anatalia77
1. mar 2016

@mimka48 to je pekné,že ťa ludia chápu a že si stojíš za svojím rozhodnutím.
A teraz sa pozri do hrnca kolko ti z tej "chápavosti" pribudlo jedla.
Ak môžem byť drzá,tak aký máš záložný plán,ak na socialke nepochodíš?

mimka48
autor
1. mar 2016

@anatalia77 tak kedze si tu naozaj ze malo ludi pracu a strasne vela su na tej soc. Tak aspon skusim dobrovolne aj to je nieco kym sa nieco nenajde 🙂

anatalia77
1. mar 2016

@0silvia0 unikajú jej životné súvislosti. Je mi šumafuk kolko má rokov a akú kondičku.
@mimka48 to nie je o veku.

anatalia77
1. mar 2016

@mimka48 skade konkrétne pochádzaš

moni244
1. mar 2016

@mimka48 nikto nekaze odist do zahranicia, len sa posunut do vacsieho mesta, kde je viac moznosti, ale jasne, lepsie sediet doma a cakat, kolko stat da a pracu na cierno uz vobec nechapem a nepochopim,dostanes sa do zacarovaneho kruhu, je lahke zobrat sa a odist inde, len treba mat na to gule

mimka48
autor
1. mar 2016

@anatalia77 revuca

babymaminka
1. mar 2016

Mam 28 a 3 rocnu dceru a pobavila som sa ze ledva sa hybe 😀😀😀 a este si aj dokoncujem magisterske studium popri malej manzel pracuje v AT a ver ci nie ja mam problem prestat sa hybat ked chcem mat dieta domacnost aj skolu naporiadku a este som zacala aj jazdit na aute to boli pre mna riadne stresy zo zaciatku...
@mimka48

anatalia77
1. mar 2016

@mimka48 ok,revúca je o ničom v tom sa zhodneme. Takže čo ste vymysleli?