Dobrý deň, možno má niekto podobnú situáciu. V decenbri mi skončila materská, poziadala som o rodičovský. Teraz v januári mi zrejme prišla zvyšná materská a niečo z úradu práce. No suma nie je taká aka by mala byt. Pamatam si, ze pri starsom mi chodil rodicak s pridavkami spolu. Teraz tam akoby nie sú zarátané. Mohla sa stat chyba? Alebo to nejako inak posielajú?
Lebo pri mateskej som ich mala osobitne platené z uradu práce.
Dakujem za reakciu ☺️
@nellka21 rodicak ti príde v plnej výške a prídavky tiez. V jednej sume to chodi. Vsetci maju rovnako, tam sa nemajú kde pomýliť. A pozor, este nie zvýšené, tie ti dôjdu az vo februári (za januar). Ak si myslíš, ze v tom sa pomýlili, tak nie, je to vyplácané pozadu.
Zvyšok materskej podla dni to dôjde zo.SP.
@nellka21 no zavisi kedy v decembri si bola vybavovat RP, ci to uz stihli spracovat. Rozhodnutie o priznani Ti uz prislo? Tu to vsak nevyriesis, zavolaj/napis na svoj UPSVaR pani podla svojho mena/adredy, kam patris. Zvyknu mat info na nete. Alebo Ta nasmeruju/prepoja. Mne sa stalo,ze mi omylom vyplatili nizsi RP, proste ludsky faktor. Jeden telefonat to vyriesil a doplatili.
Ďakujem baby nebudem odpisovat kazdej. V podstate mate pravdu vsetky 😁
Mam vsetko vybavene ako malo byt (aj som pracovala pred materskou) len som nesledovala ako sa menia tie prispevky od kedy a v akej sume. Čiže by to malo byt ok. Malo by to sediet.
ĎAKUJEM za vyčerpávajúce odppvede ❤️
Rodičovská s prídavky chodia spolu z upsvr