Ako postupovať, keď mi končí rodičovská a dieťa asi nebude prijaté do škôlky?

sisuliik
25. máj 2023

Ahojte, vedeli by ste mi tu niekto poradit prosim Vás ako sa rieši situacia keď dcéra bude mať v januári 3 roky a mne sa tym pádom ukončí RD. Predpokladam ze ju v januári do škôlky nezoberú z kapacitných dôvodov aký je teda ďalší postup? Dáva niečo štát rodičom alebo zaplatit súkromnú škôlku a potom meniť na štátnu?
Ďakujem 🙂

katuskamala1
25. máj 2023

@sisuliik mozes ju prihlasit od septembra teda skor alebo podas prihlasku s nastupom od noveho roka , robi sa to tak.

barus26
25. máj 2023

@sisuliik moja dcéra bude mať tiež v januári 3 roky a normálne ju zoberú.. Dala som nástup od januára 2024. Len už trebalo dať prihlasku

aliziana
25. máj 2023

@sisuliik no však ten nový rodičák, čo sa všade teraz rieši, ale potrebuješ potvrdenie, že ju nevzali už z tohtoročných prihlášok

gastanka32
25. máj 2023

Preco by ju nevzdali? Treba si dat ziadost normalne teraz s tym, ze by nastupila potom od januara.

klarissa25
25. máj 2023

Treba vyskúšať a možno ti tu aj zoberú

alenah31
25. máj 2023

@sisuliik Pokiaľ si zamestnaná a dieťa si do škôlky ešte ani neprihlásila/nepodala prihlášku - môžeš čerpať tzv. pandemickú OČR - keďže dieťa dovŕši tri roky v januári nárok ti vznikne od 1.2.2024. Pokiaľ si dieťa už prihlásila a prišlo ti zamietavé stanovisko so spádovej škôlky - v práci môžeš požiadať o RD - keďže dieťa už bude mať tri roky nie sú povinní ti vyhovieť - a požiadaš o RP, ktorý ti budú vyplácať naďalej. Podmienkou tohto RP je to, že dieťa si do škôlky prihlásila, ale ho pre nedostatok miesta nevzali. To totiž na ÚPSVaR dokladuješ ak chceš ten nový RP poberať.

anjelicek26
25. máj 2023

Mozu ju zobrat s nastupom od januara, ked budu mat kapacity. Nevyskusas-nevies.

rachel36a
25. máj 2023

Vsak teraz su zapisy...taak podaj prihlasku s nastupom od januara...bezna prax...prihlasku si nepodala a uz riesis ci ti stat da nejake peniaze...

sisuliik
autor
26. máj 2023

@rachel36a Pretoze u nas je bezne ze pri zápise sú podmienky prijatia dieta dovŕšil 3 roky a je odpolienkované. Nakoľko som v tom ze sa prihlášky podávajú an školský rok od septembra nebude mať este 3 roky a taktiež nie je odplienkovaná ku dňu podania prihlášky.

veronikaszabova
27. máj 2023

@sisuliik odplienkovana nema byt ku dnu podania prihlasky, ale nastupom do skolky uz ma byt bez plienky

rachel36a
27. máj 2023

@sisuliik odplienkovane dieta musi byt pri nastupe...nie ori podani prihlasky