Ahojte kocky, toto som nasla na nete ohladom vyplatenia zvysenych pridavkov.
Kto ma narok na tych 200€? Ide o kazde nezaopatrene dieta, cize aj 3-rocne napr.? Ako to chapere vy?
Dakujem.
@h2 dakujem za reakciu. Ano, aj ja 😁
Len teraz uz clovek si nemoze byt istym nicim...
do prijmu sa pocita aj ked napr muz zaraba a zena pobera matersku ? rata sa to za prijmy oboch ?
@paris1813 si myslim ze sa rataju vsetky prijmy rodiny. Cize plat + materska alebo teda RP. Pokial nemas viac ako 1.470€, dosyanes tych 200€ v oktorbri (bez ohladu na vek dietata).
@pribinak a o to treba niekde poslať žiadosť? Alebo ako to bude fungovať? Ďakujem
@marcellka32 tak toto by aj mňa zaujímalo som sama s dcérou 13ročnou pracujem či sa to bude aj mňa týkať?
@erina102 neviem, snáď niekto napíše, nikde som sa nedocitala či treba niekde posielať žiadosť
Pripnem sa
Rodina je aj slobodná matka dúfam...., príjem v čistom?
A rozhodne obdobie,za ktore sa ten prijem pocita?Je k tomu uz nejaky oficialny navrh ci zase Posledny kriziak pusta do eteru predcasne lastovicky ako je u neho zvykom a potom,ked uvidi reakciu,bude to napokon celkom inak?
📌
@marcellka32
@erina102
@hrabovo
@zuziiiii nahodou som to nasla na sme... nezachytila som to oficialne v spravach.
Preto som to sem dala, ci o tom daco viete. Mozno aj viac.
Podla mna by tych 200€ malo prist v oktobri, ako pridavok. Cize nie 25 ale 200€. Netreba ziadat o to.
Ci uz si sama alebo mas muza, a nemas prijem v cistom nad tych 1470€ (vsetko dokopy).
Aspon ja to tak chapem.
@zuziiiii ano, mala by si aj ty dostat.
Nam to vychadza 1300 v cistom vsetko spolu.
Aha super uvidíme teda
Keď sa nad tým zamyslíš, ako úpsvar zistí koľko zarábaš? Aby vedeli komu poslať 25 a komu 200? Tak až to do októbra bude pravda, ja si myslím, že nie len žiadosť bude treba, ale aj vydokladovať príjem?! 🤔
@monikapatrikova a ako upsvar zisti, ze komu vyplati 333€?
Stat ma k dispozicii o tebe vsetky info, ked chce.
Maju urcite podklady zo SP.
@monikapatrikova ved si to predsa vypocitaju na zaklade vysky odvodov 🙂 ved ani teraz nevedia kolko zarabas ale vedia denny vymeriavaci zaklad, z ktoreho sa pocitaju vsetky davky
333 vyplatí veľmi ľahko, lebo to pôjde ľuďom, ktorí poberajú od nich hmotnú núdzu
@petamich budú počítať všetkých rodičov, všetkých detí? Čo poberatelia výživného? Aj to je príjem... Vyžiadajú si všetky rozsudky zo súdov? 🙂 Nereálne
@monikapatrikova uz dnes vedia, ze bude mat na to narok 730 tis. nezaopatrenych deti - tuto informaciu si asi "nevycucali z prsta" ani si nesadli, desiati netipli a nespravili priemer 🙂
@petamich presne tak. Myslim ze uz to maju zistene. To len ludia si naivne myslia ze su v nejakej anonimite.
@petamich v poriadku. Oni vedia všetko 👍🙂 napr. aj kto s kým žije/nežije v spoločnej domácnosti, aby mohli posudzovať spoločný príjem, alebo teda len samoživiteľa.. . No neviem, mne to také jednoduché nepríde... Môj názor...
A niektorí ľudia si zase myslia, že im budú len tak padať pečené holuby do úst 😉
@monikapatrikova ja som nikde nenapisala, ze to bude jednoduche ale tiez si nemyslim, ze to je raketova veda obzvlast v dnesnej dobe informacnych technologii a digitalizacie, isto tam budu nejake pripady, kedy to nevypocitaju spravne a vyziadaju si dodatocne dokladovanie (to sa ale bezne deje pri vsetkych davkach), kazdopadne ten odhad na zaklade niecoho robili a PUMA analyza to nebola, kedze tie peniaze na vyplatu musia "narozpoctovat" alebo inak od niekial zobrat
ale nejdem sa dotahovat, kedze minister nie je moj kamos a neposepkal mi vopred ako to idu robit, mozno si to zjednodusia a prijem sa bude dokladovat namiesto toho, aby robili nejaky sofistikovany algoritmus a napocitavanie na zaklade informacii x-institucie alebo narocne zbieranie dat a vyhodnocovanie, nechajme sa prekvapit
mna napr. sa to netyka vobec, kedze nasa domacnost nespada do tejto prijmovej kategorie, to len ak mne bola smerovana poznamka o pecenych holuboch ;)
Neviete odkiaľ zobrali tých 1470€?
@petamich tebe smerovaná nebola a ja tam tiež nepatrím, tak mi to je desať 🙃 resp. je dosť podstatné obdobie a to sa tam tiež nespomína.. A hádať sa samozrejme nejdem a nechcem ani ja.. Mňa len napadli v tej rýchlosti príklady zo života.. Nie každý žije život v manželstve, kde si úrad zistí oboch vymeriavací základ a hotovo.. Samoživiteľkám určite budú rátať do príjmu výživné/teda myslím si /, preto ma napadlo ako si toto budú zisťovať u x ľudí... Atď.. To pár pracovníkov na úrade nedá...
Ahoj ja tiež to tak chápem len neviem ako budú vedieť kto koľko zarába 🙂
@monikapatrikova pravdu ti poviem, cim viac sa nad tym zamyslam, tym viac s tebou suhlasim 🥴 ono to nakoniec moze byt este vsetko uplne inak - co sa tych podmienok tyka, vobec by ma to neprekvapilo, ak by zistili, ze to nepred-pocitali uplne dobre
ale ano bude tam x situacii, ktore nie su jednoznacne, kde prijem uplne nevedia vypocitat (v tom pripade je mozne, ze to dostanu po A domacnosti, ktore si "nezasluzia" alebo po B nedostanu tie, ktore si "zasluzia" a ti budu musiet niekde riesit ich pripad a presne obdobie sa nespomina (co je dost podstatna premenna) - asi si pre tuto chvilu vravim, ze to bola taka "lastovicka" tato sprava a schvalne si pockam co za macko-psa im nakoniec prejde, lebo ak sa nemylim, tak toto uz musi prejst riadnym hlasovanim a podmienky na vznik naroku davaju dokopy
Ja to chápem tak, ako je to napísané, čiže za každé dieťa v rodine, ktorej čistý mesačný príjem nepresiahne 1470,-€. V podstate to bude len o 175€ viac, keďže tých 200 bude namiesto tých 25€.