200 namiesto 333 eur

26. jún 2021

Ahojte kocky, toto som nasla na nete ohladom vyplatenia zvysenych pridavkov.
Kto ma narok na tych 200€? Ide o kazde nezaopatrene dieta, cize aj 3-rocne napr.? Ako to chapere vy?
Dakujem.

h2
26. jún 2021

Ja to chápem tak, ako je to napísané, čiže za každé dieťa v rodine, ktorej čistý mesačný príjem nepresiahne 1470,-€. V podstate to bude len o 175€ viac, keďže tých 200 bude namiesto tých 25€.

autor
26. jún 2021

@h2 dakujem za reakciu. Ano, aj ja 😁
Len teraz uz clovek si nemoze byt istym nicim...

paris1813
26. jún 2021

do prijmu sa pocita aj ked napr muz zaraba a zena pobera matersku ? rata sa to za prijmy oboch ?

pribinak
26. jún 2021

@paris1813 áno

autor
26. jún 2021

@paris1813 si myslim ze sa rataju vsetky prijmy rodiny. Cize plat + materska alebo teda RP. Pokial nemas viac ako 1.470€, dosyanes tych 200€ v oktorbri (bez ohladu na vek dietata).

marcellka32
26. jún 2021

@pribinak a o to treba niekde poslať žiadosť? Alebo ako to bude fungovať? Ďakujem

erina102
26. jún 2021

@marcellka32 tak toto by aj mňa zaujímalo som sama s dcérou 13ročnou pracujem či sa to bude aj mňa týkať?

marcellka32
26. jún 2021

@erina102 neviem, snáď niekto napíše, nikde som sa nedocitala či treba niekde posielať žiadosť

macik166
26. jún 2021

Pripnem sa

hrabovo
26. jún 2021

Rodina je aj slobodná matka dúfam...., príjem v čistom?

mlska19
26. jún 2021

A rozhodne obdobie,za ktore sa ten prijem pocita?Je k tomu uz nejaky oficialny navrh ci zase Posledny kriziak pusta do eteru predcasne lastovicky ako je u neho zvykom a potom,ked uvidi reakciu,bude to napokon celkom inak?

zuziiiii
26. jún 2021

@macik166 prípnem sa aj ja .muž má príjem čistý 700eur ja rodičak 400

lenka095
26. jún 2021

📌

autor
26. jún 2021

@marcellka32
@erina102
@hrabovo
@zuziiiii nahodou som to nasla na sme... nezachytila som to oficialne v spravach.
Preto som to sem dala, ci o tom daco viete. Mozno aj viac.
Podla mna by tych 200€ malo prist v oktobri, ako pridavok. Cize nie 25 ale 200€. Netreba ziadat o to.
Ci uz si sama alebo mas muza, a nemas prijem v cistom nad tych 1470€ (vsetko dokopy).
Aspon ja to tak chapem.

autor
26. jún 2021

@zuziiiii ano, mala by si aj ty dostat.
Nam to vychadza 1300 v cistom vsetko spolu.

zuziiiii
26. jún 2021

Aha super uvidíme teda

monikapatrikova
26. jún 2021

Keď sa nad tým zamyslíš, ako úpsvar zistí koľko zarábaš? Aby vedeli komu poslať 25 a komu 200? Tak až to do októbra bude pravda, ja si myslím, že nie len žiadosť bude treba, ale aj vydokladovať príjem?! 🤔

autor
26. jún 2021

@monikapatrikova a ako upsvar zisti, ze komu vyplati 333€?
Stat ma k dispozicii o tebe vsetky info, ked chce.
Maju urcite podklady zo SP.

petamich
26. jún 2021

@monikapatrikova ved si to predsa vypocitaju na zaklade vysky odvodov 🙂 ved ani teraz nevedia kolko zarabas ale vedia denny vymeriavaci zaklad, z ktoreho sa pocitaju vsetky davky

monikapatrikova
26. jún 2021

333 vyplatí veľmi ľahko, lebo to pôjde ľuďom, ktorí poberajú od nich hmotnú núdzu

monikapatrikova
26. jún 2021

@petamich budú počítať všetkých rodičov, všetkých detí? Čo poberatelia výživného? Aj to je príjem... Vyžiadajú si všetky rozsudky zo súdov? 🙂 Nereálne

petamich
26. jún 2021

@monikapatrikova uz dnes vedia, ze bude mat na to narok 730 tis. nezaopatrenych deti - tuto informaciu si asi "nevycucali z prsta" ani si nesadli, desiati netipli a nespravili priemer 🙂

autor
26. jún 2021

@petamich presne tak. Myslim ze uz to maju zistene. To len ludia si naivne myslia ze su v nejakej anonimite.

monikapatrikova
26. jún 2021

@petamich v poriadku. Oni vedia všetko 👍🙂 napr. aj kto s kým žije/nežije v spoločnej domácnosti, aby mohli posudzovať spoločný príjem, alebo teda len samoživiteľa.. . No neviem, mne to také jednoduché nepríde... Môj názor...

monikapatrikova
26. jún 2021

A niektorí ľudia si zase myslia, že im budú len tak padať pečené holuby do úst 😉

petamich
26. jún 2021

@monikapatrikova ja som nikde nenapisala, ze to bude jednoduche ale tiez si nemyslim, ze to je raketova veda obzvlast v dnesnej dobe informacnych technologii a digitalizacie, isto tam budu nejake pripady, kedy to nevypocitaju spravne a vyziadaju si dodatocne dokladovanie (to sa ale bezne deje pri vsetkych davkach), kazdopadne ten odhad na zaklade niecoho robili a PUMA analyza to nebola, kedze tie peniaze na vyplatu musia "narozpoctovat" alebo inak od niekial zobrat

ale nejdem sa dotahovat, kedze minister nie je moj kamos a neposepkal mi vopred ako to idu robit, mozno si to zjednodusia a prijem sa bude dokladovat namiesto toho, aby robili nejaky sofistikovany algoritmus a napocitavanie na zaklade informacii x-institucie alebo narocne zbieranie dat a vyhodnocovanie, nechajme sa prekvapit

mna napr. sa to netyka vobec, kedze nasa domacnost nespada do tejto prijmovej kategorie, to len ak mne bola smerovana poznamka o pecenych holuboch ;)

zuzka1117
26. jún 2021

Neviete odkiaľ zobrali tých 1470€?

monikapatrikova
26. jún 2021

@petamich tebe smerovaná nebola a ja tam tiež nepatrím, tak mi to je desať 🙃 resp. je dosť podstatné obdobie a to sa tam tiež nespomína.. A hádať sa samozrejme nejdem a nechcem ani ja.. Mňa len napadli v tej rýchlosti príklady zo života.. Nie každý žije život v manželstve, kde si úrad zistí oboch vymeriavací základ a hotovo.. Samoživiteľkám určite budú rátať do príjmu výživné/teda myslím si /, preto ma napadlo ako si toto budú zisťovať u x ľudí... Atď.. To pár pracovníkov na úrade nedá...

erina102
26. jún 2021

Ahoj ja tiež to tak chápem len neviem ako budú vedieť kto koľko zarába 🙂

petamich
26. jún 2021

@monikapatrikova pravdu ti poviem, cim viac sa nad tym zamyslam, tym viac s tebou suhlasim 🥴 ono to nakoniec moze byt este vsetko uplne inak - co sa tych podmienok tyka, vobec by ma to neprekvapilo, ak by zistili, ze to nepred-pocitali uplne dobre

ale ano bude tam x situacii, ktore nie su jednoznacne, kde prijem uplne nevedia vypocitat (v tom pripade je mozne, ze to dostanu po A domacnosti, ktore si "nezasluzia" alebo po B nedostanu tie, ktore si "zasluzia" a ti budu musiet niekde riesit ich pripad a presne obdobie sa nespomina (co je dost podstatna premenna) - asi si pre tuto chvilu vravim, ze to bola taka "lastovicka" tato sprava a schvalne si pockam co za macko-psa im nakoniec prejde, lebo ak sa nemylim, tak toto uz musi prejst riadnym hlasovanim a podmienky na vznik naroku davaju dokopy