Zmrazovanie jedál

niki_j
30. jún 2023

Ahojte, zaujímalo by ma, či má niekto skúsenosť so zmrazením surových ale už obalených kuracích rezňov. Ako potom chutia? a Takto zmrazené v surovom stave sa dajú rovno vyprážať? Taktiež ak máte nejaké rady na iné tamto predpripravené zmrazené jedlá, budem vďačná 😅

maickamf
30. jún 2023

@niki_j nemrazim taketo jedlo. Obalim a hned vyprazam. Nenecham ani obalene na neskor, uz to nie ono

lavender94
30. jún 2023

@niki_j skúšala som a nebolo to ako čerstvé. Bolo to také iné, tá strúhanka bola presne taká ako keď rezeň obalis a vypražíš až druhý deň. Dosť sa mi osvedčilo mrazit cestoviny. Normálne uvarené cestoviny, mäso omáčka. To si môžeš urobiť na milión spôsobov a je to po vytiahnutí z mrazáku ako nové :D. Ďalej ešte občas zamrazim lievance, rôzne plnené pyrohy s mäsom, bryndzou.

marca12
30. jún 2023

@niki_j moja svokra mrazi. Ja som skusala raz,ale boli hrozne. Struhanka ti nasiahne vodou,hrozne sa to vypraza a nechutia tak lahodne ako cerstvo obalene. Za mna urcite nie.

viestta
30. jún 2023

Rezne nemrazim, celkom bezne mrazim fasirky, ci uz surove alebo upecene, celkom casto mrazim hotove jedla, ktore viem, ze sa uz nezjedia ale raz sa ta porcia, dve mozu zist. Takmer vsetko okrem zemiakov a cestovin. Mrazim aj vyvar.

clarae
30. jún 2023

Sutove si neviem predstavit ale mama mrazi uz vyprazene. Chutovo je to ako zohrievane rezne na druhy den.

mircalla
30. jún 2023

Ja nemrazim skoro nic, toto uz vobec nie

lienka.7
30. jún 2023

@niki_j chutia tak, ako keď si ich dáš aj v restike ci vo food courtoch v nákupných centrách. Tam majú takmer všetko mrazené, len vyprazia.

keiko33
30. jún 2023

Ja mrazím, keď sa mi spraví veľa. Hneď ako obalím poukladáme do dózy a medzi rezne dám fóliu, alebo sáčok. Potom hocikedy vytiahnem a opečiem. Do oleja dávam rovno z mrazničky, nenechávam roztopiť, takže strúhanka nieje rozmočená. Chutí normálne. Nikdy som sa nad tým nezamýšľala, aký je rozdiel.

jana0215
30. jún 2023

@lienka.7 tie ich mrazničky sa ale nedajú porovnať s našimi. Tam sa to mrazí už v továrni, kde sú na to špecializovaný, nie vo fast food reštaurácii.

Bolo mi odporučené mrazené rezne/obalené rezne z chladničky opäť obaliť v strúhanke, aby boli chrumkavé, ale aj tak to nebolo ono.. Snažím sa ich robiť tak, aby boli čerstvé. Sme len dvaja, takže vždy nakrájam a obalím len jedno prso. Ak chcem rezne 2 dni, tak ďalší deň ich robím nanovo.

niki_j
autor
30. jún 2023

@keiko33 presne tak si to predstavujem, obalene pooddelkvat foliou a zamrazit a potom hned prazit … len som sa bala ci by to nebola blbost ale zrejme vyskusam 🙂 vdaka 🙂

keiko33
30. jún 2023

@niki_j kľudne skús, už som mrazila bravčové aj kuracie, všetko bolo ok.

tenerifka
30. jún 2023

@niki_j to, ze ti napise nejaka slovenska mamicka na MK, ze to nerobi, je uplne irelevantne, ved nech to nerobi, ked jej netreba.
Je to uplne normalny bezny postup, obalis, zamrazis, a neskor vytiahnes a vyprazis. Bodka. Tak ako to robi milion ludi na zemeguli

1fifinka1
30. jún 2023

Dnes som vytiahla mrazené špagety s omáčkou. Co sme minule nestihli zjest. Prvý krát. Opiekla som ich na panvici a boli že mňam.

hladamematku
30. jún 2023

@niki_j rezne z mrazaku boli na pocudovanie v pohode

jasminet
30. jún 2023

nam sa malokedy podari mrazit obalene rezne, ale uz sa aj take stalo... dala som medzi ne papier na pecenie aby sa neprimrazili k sebe. po vyprazeni chutili uplne normalne, absolutne nic im nechybalo.

niki_j
autor
30. jún 2023

Ďakujem všetkým za skúsenosti, nabudúce vyskúšam 🙏