Ahojte baby prosím poraďte pohostenie pre vegan/vegatarian návštevu. Nejaké overené tipy na recepty. Budem vďačná, mám z toho hlavu v smútku, návštevu veľmi nepoznám 🙂 takže by bolo fajn zahviezdiť 🙂 Niečo nie veľmi prácne - bude nás 8. Díki 🙂
lucinovo avokadovo cesnakova natierka, olivy, redkovky
Doma robenu cicerovu pomazanku a na hrubsie rezence nakrajana zelenina -uhorky, mrkva, paprika, .... a nejaky zdraavy kolacik, na nete veeela receptov.
@adawada neter je veganka a takúto tortu zje https://varecha.pravda.sk/recepty/raw-kolacik-b...
@adawada Pre vegerariana to mas jednoduchsie, pre vegana: zeleninovy salat, grilovana cuketa, baklazan, paprika s olivovym olejom, hranolky zo zemiakov, zeleru, batatu k tomu dressing zo sojovej majonezy, falafel, hummus, tofu na rozne sposoby, vyprazane sampinony, salat z cervenej sosovice, cviklove carpaccio, zmes orieskov a suseneho ovocia, tiez sa da kupit pecivo bez vajec a zivocisneho tuku - myslim ze aj maces je taky
Co sa tyka sladkych veci, tak to najdes milion receptov na veganske kolace ;)
Vegan neje "len zeleninu" ;)
Ja by som nachystala ovocie, pecivo s nejakymi fajnymi natierkami a k tomu zeleninu
Oriesky: mandle, vlasaky, kesu,..vareny cicer, kukuricu..ovocna misa: hrozno, čučoriedky, ananás.. raw koláč.. negrilovala by som..grilovane je chutne len ked je to teple..ešte poprípade zeleninovy salat s chery polnicka a avocada..
@ema234 vegani jedia vselico, nielen zeleninu. Moze to byt napriklad guacamole so zeleninovymi jednohubkami a s chlebom, puding robeny z rastlinneho mlieka (pohar) kde striedas puding, gastanove pyre, ovocie. Veganske donuty, existuje cokolada s ryzovym mliekom - veganska. Pozri pripadne moj bezlepkovo-bezmliecny album, su tam aj veganske recepty 😉
Teraz ma napadlo napr. Bounty z mojho albumu to je vynikajuce, vsetci sa oblizovali, to je veganske. Alebo cicerovy gulas, ale ehm, to nie kazdemu moze chutit, my nie sme vegani ale moj manzel to ma velmi rad. Ale ak nie velmi pracne, no neviem neviem. To guacamole, potom napr. mrkvovu vegansku pomazanku (tu tusim v albume ale nemam). Napadli ma panenske zemiakove placky so zeleninovym sote, ale s tym sa narobis. Keby daco pytaj sa kludne. Milujem pripravovat jedlo pre hosti 🙂. A drzim palce nech sa podari...
sprav si humus,to je rychlovka-mozes spravit viac druhov,zaklad je rovnaky len ho inak ochutis,
rovnakym sposobom mozes urobit sladke natierky,miesto ciceru pouzi aspon 24 hodin namocene orechy-najlepsie kesu,pomel na co najjemnesie a konzistenciu upravis vodou v ktorej boli namocene,podla toho ci chces redsiu ci hustejsiu-ochutit mozem sus,ovocim,vanilkou,kokosom,kakom...cim chces
k tomu pecivo,chieb...
alebo:
popuc si bile Tofu s troskou vody,sol,korenie,kurkuma,olivovy olej,pretlaceny cesnak,mleta rasca-dobre premiesat a k tomu prisypat mlety sezam alebo orechy-musi to byt take huste,aby sa z toho dali tvarovat gulicky,ktore drzia tvar.
obalit mozes v sezame,maku,lane-bud vloz do kosickov alebo akje hmota dost pevna,mozes ponapichovat ako jednohubky na sparadla
alebo:
kakao,kakove Maslo alebo Kokos.panensky tuk,aspon 70 percentna cokolada-vstko opatrne stopit a nechat spojit ,rozmiesat do hladka.
podavat vo fodue nadstavci-to je skoro ako aromalmpa-k tomu nakrajaj rozne cerstve i susene vocie ,daj kazdemu malu vidlicku a idete...
chia puding-recepty na nete
ak by si chcla nieco normalne-teple jedlo aj pre vegana,kludne napis aj ip,poradim.
Jablkové alebo zeleninové chipsy 🙂
Sprav im nejake veganske chlebicky alebo co 🙂
Vegetarián: na špajdle napucham syr + hrozno, alebo syr a olivy, urobím tanier rajčiny + mozzarella + nejake fajne pecivo.