Už pečiete na Vianoce koláče?
nie, kolace si objednavam 🙂 a svokra/mama pecu najskor 22.12., mozno jedine medovniky kusok skor ale isto nie 29.11.
Ešte nie... času,ako čečiny 😁však ešte nemám ani adventný veniec 😁
@blog_betka ja ešte nemám ani adventný veniec vyrobený. Popri práci a malých deťoch nestíham a nebudem sa stresovať. Chcem piecť s nimi niekedy okolo 15.decembra. Medovníky a linecké.
@lukbe normálne pýtam.... 😄😄😄
@blog_betka ja len že už sa tu takto pýtali,tak nechápem, ale jasné,každý sa môže pýtať.
Vanilkové rožteky spravím asi cez víkend, ale hneď na zjedenie, nebudem odkladať, mám na ne už strašnú chuť 😂
Jasné, už mám 10 druhov 😂
Nie. Budem 1 druh 21.12.
Tento rok sme si prvykrat objednali a medovniky budeme robit snad az nejaky tyzden pred Vianocami. Nech vydrzia cele sviatky, nie aby sme zozrali vsetko dopredu a budem musiet robit dalsie. To sa mi fakt nechce
@blog_betka nieeee ved by sme to do vianoc este pozrali😆😆😆
@blog_betka uz suche mam 😄 nudila som sa
Nieee,ale budeme s detmi piect medovniky,aby sa zabavili. Inak okolo 18 zacinam suche a den pred vianocami zakusky
@blog_betka nie, este ma caka 2x narodeninova torta, resp. jednu upecie mamina a druhu asi ja (ale neviem naisto, lebo som v 34tt.), zacinam vzdy piect okolo 15.12., medovniky, tie suche a medove platy a tesne pred Vianocami plnim plnkou. Nemala by som to ani kde skladovat. Len v roku 2020 som piekla zaciatkom decembra, lebo na Vianoce som mala termin porodu, maly sa narodil v polke decembra, este vecer pred porodom som dopekala linecke a sla s vysokym tlakom na vyvolavacku 🙃. Plnila som 23.12., 22.12. som sa vratila z porodnice. Ale navstevy sme nemali, kedze covid a novorodenec, takze co sme stihli, sme stihli a bolo dobre.
Piekli sme iba trubičky a oblátky, ostatné tesne pred Vianocami.
Teda, aj jednu polovičnú dávku medovníkov lebo deti si prosili, ale tie sú už aj zjedené samozrejme 🙂
@blog_betka nie a ani nebudem, objedná mi svokra a prinesie priamo domov deň pred Vianocami🤩Ja si namiesto státia v kuchyni vychutnám predvianočný čas na výletoch a wellnesoch☺️
@lukbe mňa to nenapadlo už prepracovaná 😄
Začala som v polke novembra. 💁
Tento rok sme sa rozhodli pre bublaninu.palacinky.puding a podobne..nebudeme piect ale mozno detom vyvalkam nejske cesto len si len sulkaju vykraruju ako hru s plastelinou...u nas krd som bola mala sa vzdy pieklo po 2hej advetnej nedele
Nie. Jesť " mesiac" staré koláče to pre mňa nie je lákavá predstava. Pečiem 2 dni pred sviatkami.
@blog_betka každý, kto nepečie 500 druhov na objednávky si pre svoju potrebu dokáže upiecť za 2-3dni pred Vianocami. Ale kto má rád staré a obschnuté koláče môže už teraz 😉
nie nie nie nie a zase nieeeeeee
ja nepečiem, odmietam vypekať len preto, že sú Vianoce, trávim ich v kľude bez zhonu a naháňania sa. Zmenila som trošku svoje priority. Inak som piekla 3 dni pred. Asi 4 druhy. Nech je to všetko čerstvé
Chystam sa zacat o tyzden , ak budu deti chciet skor tak spravime skor. Robievame pernicky aj 6 davok 😀 decka ich maju radi aj muz, medovnikovu roladu so slivkami budem robit tyzden pred vianocami. Inak nepecene ako gulky, suhajdy zacnem prve(dcera kazdy rok na meniny zoberie ucitelkam, ked pomaha vsetko robit, zdobit, gulat), vanilkove rozky budem urcite skor lebo s tym je piplacka 😀 a nikdy nestaci jedna davka. A dodam ze nikdy niesu obschnute a neviem ake stare aj ked ich mame 3 tyzdne v doze odlozene. Vzdy su vsetky kolace super. Jedine zltkovy kolac robim tesne pred vianocami cca 2 dni.
A nemyslite si tie co si objednavate ze su neviem ake cerstve tie kolace, mozu byt ale aj nemusia. Znama co pecie na predaj uz davno vypeka vianocne kolace co ma objednavok kopec, takze kludne aj mesacne sa vam mozu ujst 🙂
@blog_betka nie
@kvetinka75 však 4 druhy nie je veľa. A potom nemavate, či ako? Resp. ako máte tie Vianoce? Myslím že čo robíš, pecies, varíš... Ja tiež každým rokom menej druhov pečiem. Potom to už nikto neje po niekoľkých dňoch, už má toho každý po krk.
@evaachesa ako to vyzerá do vianoc?
@lukbe no a. Koľko otázok sa tu opakuje?
@gertrudaosem tento rok už nič nebudem chystať. Možno, ak budem mať chuť, niečo upečiem - 1 druh. Vianoce neoslavujeme. Dôvody nebudem uvádzať, je to príliš osobné. Upratané bude, veď to každý týždeň, výzdoba nebude nikomu chýbať , večeru by sme jedli tak či tak - tak nachystám nejaké oblátky, kto bude chcieť, polievku, pre mňa rybu a ostatným nejaké mäso . Darčeky - len jednej osobe, čo si objednala tak to zaplatím. Počas Vianoc si každý spraví svoj program. možno pôjdem do prírody, možno do práce , s kamarátkami na kávu a tak.
@blog_betka to ako fakt? stále po neviem kolkýkrát táto otázka?