Mam na mysli bio bujony, cisto rastlinne, bez glutamanu, cholesterolu, bez pridavkov stuzenych tukov,..
Syn ma rok a chcela by som vyskusat.. Zeleninu naparujem aby sa zachovalo co najviac vitaminov ale tym neziskam ziaden vyvar..
Chuti to Vasim detickam?
ja pouzivam taku vegetu z dmdrogerie od alnature a nahradi mi bujon..je fakt vyborna a bez glutamanu..
nie..ja bujon nepouzivam vôbec....ak sa nikto opyta preco, tak neviem..skratka nepouzivam
my aj pri vareni pre nas bujony pouzivame minimalne, skoro vobec ... takze ani babatku s tym varit nebudeme ... skor pouzivame tu vegetu od Alnatury z DM-ka , ako spominala raa2
ja tiez bujon nepouzivam vobec, taktiez pouzivam nieco ako vegetu, ale bez soli, kupovane v bio obchode a spapame vsetci..
nepouzivam. Dcerke chuti vsetko, co som doteraz varila. Do jej roka aj bez soli, teraz len jemne solene. Mozno pomaly zacnem davat bujon bez glutamanu, ale este pokontrolujem, co vsetko to obsahuje.
my pouzivame ale az teraz. ked mal rok tak sme nepouzivali. ked tam by som vyskusala bud nieco z bio obchodov popr. v dm alnatura bujon. to ma naozaj rozumne zlozenie susena zelenina a morska sol.
nie nepouzívam ziadne bujony varím bez vlastne ani neviem naco ten bujon vobec je dobry v ziadnom jedle nam nechyba vieme si poradit aj bez neho
tak ma napadlo, ked som citala vase prispevky - je vobec nieco, co v tej DM drogerii nemaju?🙂))
Od roka a pol davam bujon do polievky. Vacsinou ten bez glutamanu, ale ked nemam, dam aj ten s glutamanom. Ale davam ho len jeden na cely hrniec.
nie. nic nevarim z bujonov.
ked potrebujem vyvar, si uvarim.
bujony nepoužívam vôbec. Ak potrebuješ sprav si sama silnejší zeleninový vývar a zamraz si to v nádobke na ľad.
nevarim ani pre nas s bujónom ani vegetou ani magi polievkovým korenim. a tobôž nebudem tieto veci použivať na varenie pre drobca... da sa uvarit chutne aj bez tychto prisad. 😉
v pohode pouzivam na dochutenie...ved ak netrpite alergiou na nieco v zlozeni, tak v tom nevidim nic zle...
ja varim s bujonom len pre nas, ale malemu urcite nebudem davat
ja používam bujony z DM-ka tam majú bio a sú vynikajúce, malej to dávam asi tak od roka a pol
vyvar uvarim jednorazovo vo velkom hrnci, zmrazim a podla potreby vytahujem, na bujony je casu dost (mozno uz v skolskej jedalni)
ja bujon pouzivam ale zacala som asi ked mal moj syn tak rok a pol ...dovtedy sme papali len ciste vyvary zeleninkove alebo hovadzie
ja nepouzivam, skor sem-tam ked nestiham varim polievky maggi junior bez glutamatu. radsej ale varim zeleninove z cerstvej prip. mrazenej zeleniny. super je, ked si na olivovom oleji oprazis trosku porku a mrkvi, kym mrkva pusti do toho oleja farbivo, potom pridas ostatnu zeleninu, prichutis a zalejes vodou. potom je vyvar intenzivnejsi 😉
ahoj...ja som zacala pouzivat bujony (bio natur...bez glutamanu) az niekedy pred koncom minuleho roka, ale aj to len sem-tam...vacsinou varim zo zeleniny a z masa (kuracie, hovadzie...) 😉
My bujón nepoužívame ...tiez to robím tak, že spravím viac silného vývyru a zamrazím si 🙂
rozhodne bujony nepoužívam ani pre nás ani pre dieťa
pouzivam natur bujony a natur vegetu do jedal, ktore je aj syn. ale klasicku nedelnu polievku si s muzom dochucujeme este juhoslovanskou vegetou 😀
ked bola nasa slecna este mensia,tak som nepouzivala...ale teraz dam...ci vegetu,alebo bujon bez glutamanu... 🙂
od kedy ste zacali pouzivat bujon, ked ste varili detickam?
ked chces, vyvar zo zeleniny si mozes urobit doma, mozes normalne rozvarit, zeleninu a redukovat,,, a mas to iste, v chladnicke ty chvilu vydrzi, alebo mozes zamrazit, podla toho ako casto pouzivas, takto mozes urobit vyvar z hydiny, aj hovadziny,,,, a mas to zdrave,,,, 😉 my zatila zelenku varime, ale vodu nezlevam, dam len tolko vody, aby sa mi uvarila do maka, taze vsetko ostane v nej,,,, a lepsie dobre uvarit, ako schytat neaku salmonelu, alebo listeriu z kupovanej zeleniny,,,, potom len popucim a papame, mame 7 meiacov,,, ale neskor, kebu dude vediet papat sam budeme tiez parit,,,, 😉
nie,nedavam,malej varim vylucne z cerstvych surovin,ziadne glutamany...normalna zelenina zemiacik plus stipka oleju...a polievocka je navarena...neodporucam bujony!
Ani neviem, čo je to bujón...
@lubinka9 bujon,a naco?? ved normalne var zeleninu a mas zdravy vyvar...vyvracias jedno druhym - pises ako chces zachovat vsetky vitaminy tak zeleninu paris a pritom chces pouzivat taku umelinu ako je bujon 😒
ved ked mas zeleninu nakrajanu na male kusky tak do 20 minut mas polievku hotovu,,nemusis sa toho varenia bat 😉
urcite by to bolo lepsie ako pouzit bujon
tiez sa u nas nepouzivaju bujony
tiež nepoužívam bujony ani vegetu,dnes su dostat čerstvé bylinky celý rok a je aj dostatok cerstvej ci mrazenej zeleniny 😉
áno ja dávam, tiež bez glutamanu tie Natur od Vitana (zelenivový, slepačí) 😉 a chutí ale nám chutí zatiaľ všetko 😀