Milé žienky, prosím poraďte čo nachystať na slávnostný obed. Nevýhoda, ale je, že ho potrebujem nachystať-aspoň čo najviac z neho a musí nás počkať cca 2 hodiny...polievka bude vývar s domácimi rezancami.Ale aké predjedlo a hlavné jedlo? Myslela som, že karé na šťave s ryžou a k tomu kuracia roláda s pečenými zemiakmi. Ale či neostane roládka suchá keď sa nebude hneď podávať? Neviem, zatiaľ som varila vždy priamo pred podávaním....rada sa nechám inšpirovať, hlavne ak máte niečo odskúšané. Ďakujem
urob svieckovu, ta sa da bez problemov spravit aj den dopredu a pred podavanim zohriat. Svieckova s brusnicami na slahacke je dostatocne slavnostna.
Správ Salat s reznami a tortu. Ryžu pre tolko osob nemusis v tom zhone spravit dobre (aspoň ja čím vacsie množstvo robim, uz netrafim ten správny pomer, aby bola dobrá).
Svieckova je velmi dobry tip, lebo nedegraduje zohriatim a aj knedlu mas rychlo zohriatu, kym zjedia polievku. Este ma napadla pecene husacie stehna+prsia, kapusta, knedla. Upecies si ich vopred skoro do hotova, pred odchodom vytiahnes z rury a potom pocas podavania polievky das do rury a zapnes grill a budes mat chrumkavu kozu 🤷🏼♀️
Ja by som nerobila dopredu opekane zemiaky a ani rezne, lebo to je naozaj najlepsie rovno z rury/panvice a nie zohrievane.
pecena kacka s loksami alebo knedlou. pripadne krkovicka pecena. alebo dusene hovadzie.
@alexis617 zohrievane rezne nemozu byt vyborne
@hranolka22 urobila by som bud kare alebo hovadzie na hribikoch
U nás na takýchto oslavách fičí naporcované pečené kurča ku tomu zemiaky, ryža, chlieb, nejaký šalát, kyslé prílohy a každý už si to nakombinuje ako chce 🙂 alebo kačka s knedlou/lokšami, kapusta 🙂
Ja dim zvykla v takom prípade robiť obrátené rezne. Deň vopred ich urobíš a pred podávaním len ohreješ. U nás k nim máme ryžu alebo zemiakový šalát.
Predjedlo domáca pečeňová paštéta + hrianka.
Ďakujem dievčatá 👍 s tou sviečkovou ste ma dosť nalomili 🙂 to mi ani nenapadlo.Musela by som aj tak dorobiť mäso na prírodno s ryžou, ale to by som stihla.
Aj kačka-hus s kapustou je skvelý nápad ale robili sme to tento víkend akurát na hodoch, tak to nechcem hneď po týždni opakovať 🤔
Keďže polovica hostí budú deti, musím aj také jedlo, aby mi to zjedli alebo k špecialitkám dorobiť klasiku maso s ryžou 😃
@belllinka záleží ako ich zohrievaš, my nemáme mikrovlnku tak ich dávam znova na chvíľu smažiť a rozdiel nepoznať
@hranolka22 ja robim v takych pripadoch plnene hovädzie rolady v omacke (uvarim ich den vopred, hovadzie vydrzi v chladnicke az 3 dni) a taku smotanovu omacku, v ktorej plavaju, cize neobschnu. Ako prilohu vopred naplnim polovice hrusiek z kompotu brusnicovym lekvarom (tiez vydrzia den v chladnicke), k tomu cervenu kapustu (kupim hotovu) a tesne pred jedlom uvarim spätzle (varia sa vo vode 5 minut, urobene ich mam tiez den vopred. Spätzle ti zjedia aj deti…
Urob hocico,co sa spravi same v rure.
Ja skoro kazdu nedelu tak varim.
Kym pridem z kostola.
A ked mam navstevu detto
Najlepsie,co moze byt.
Nachystaj si kurca,zajaca,rebra,krkovicu,kare ,hus,kacku...hocico co mate radi do pekaca,ako vzdy robievas ,podlej to vodou a podla toho co to bude,vtedy si to zapnes na max.160 stupnov/.na kilo mäsa rataj cca hodinu./
Ty potrebujes,aby to ked pridete,bolo mäkke ako vata.
Potom uz len pustis gril alebo ventilator, pridas stupne a uz sa to dopecie.
Kurca potrebuje max.2 hodiny,cize ho zapni az ked budete odchadzat z domu.
Bravcovina,rebra...potrebuju dlhsie,cca 3 hodiny...minimalne.
Hus alebo divina aj 4 hodiny.
Mozes k tomu do pekaca dat piect cele zemiaky/osupane/
A ryzu, kapustu,varene ci opekane zemiaky mozes ohriat...rovnako knedlu..
Polievku postavim o 6-7...
A vari sa sama,pomalicky,kym nejdeme jest...
Nevypinam ,ked ideme prec...
Inak ,ja uz aj gulas predpripravim na panvici,ale robim ho v rure..pomaly si to buble same.
Rovnako mäso na svieckovu,alebo aj zaklepane rezne.
Mozes piect uz naporcovane kotlety,rezne na prirodno,aj paprikas ....vsetko v rure...
Gro mojich nedelnych obedov...
Nobelovu cenu pre cloveka,co vymyslel ruru.naozaj...
A ak mas tlakovy hrniec,tam sa ti tiez vselico rychlo spravi...
Urcite nie rezne ani nic podobne!
Pri nich musis stat,musia byt cerstve...
Nenajete sa spolu..
@alexis617 keby mi niekto dal 2 hodinové ohrievane rezne tak ma veru nepoteší a ešte na oslave. Prepáč ale úplne nevhodné.
@hranolka22 ak sa predsa pre ne rozhodneš, obal si ich, všetko priprav a vysmaž tesne pred podávaním, po polievke, hostia chvíľu počkajú a určite ocenia, že sú čerstvé. Alebo ani tá sviečková nie je zlá ako vyššie radia.
Aj ja robím oslavu aj s obedom ale pre dosť veľa ľudí tak rozmýšľam nad týmto (chcem si to ešte vyskúšať):dobruchut.aktuality.sk/recept/26790/bravcove-masko-so-syrom-a-sunkou/
@kp7333 presne to ma napadlo, ku kacke červenú kapustu na mede, lokše či knedlík 👍
ok, chrumkavy je po vyprazeni, nie po dvoch hodinach a ohriati v mikrovlnke na "mrieške". ale uz sa mi kvoli reznu nechce dotahovat.
U nás sa na oslavách stretlo s obrovským úspechom pečené kuracie mäso s brokolicou a k nemu karlovarská knedľa. Urobiť deň vopred, a potom mierne ohriať v rúre, mňam!
Ja som mala na prímanie synovi vývar ,rezne a šalát a tortu je to klasika nič nepokazí