Pomalé pečenie v rúre

lius
18. nov 2020

Ahojte, mate skusenosti s pomalym pecenim v rure? Znama mi minule vravela, ze pecie kura na 90ke cez noc a ze chuti vynikajuco.
Vdaka za rady

20erika07
18. nov 2020

Kura neviem ale bravcove na 100st do 4hod podla mnozstva, genialne, bohuzial malokedy mam nato cas

fomelka
18. nov 2020

Ja som minule tiež skúsila prvý krát niečo také. Bol to recept z takého kuchárskeho časopisu a bola to 6 hodín pečená kačica a bola vynikajúca! Šťavnatá, len keby som na to mala čas zakaždým :D To už aby som o 5 chystala nech je aspoň o 6 v rure :D

ckatka
18. nov 2020

Áno my úplne bežne robíme...
Večer dáme mäso do rúry, nastavíme aby sa o polnoci zaplo a ráno o 6 vyplo. A akurát mame čerstvé co si môžme zobrať do práce.
Ale teplotu dávame tak nad 100 stupňov. Aspon 120. Pečieme tak čokoľvek...hovädzie, divinu, koleno, bôčik... kurča kratšie...3 hodky cca

ckatka
18. nov 2020

@20erika07 my to chystáme večer a ráno mame hotové, skus 👍

jankalukasova
18. nov 2020

Ano.... minule som o tretej rano pustala ruru aby som upiekla stehno z diviaka. 🤤🤤🤤

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
limetka69
18. nov 2020

boze, ja by nezaspala. kebyze viem ze mi rura ide :D mate moj obdiv, ale ano, pomale varenie a pecenie je top, ale mne luto aj elektriky,takze nic pre mna :D

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
limetka69
18. nov 2020

@viestta fakt? neviem ci by mi to u muza preslo, on tak setri, ja mu stale vysvetlujem, ze ked kazdych 5min zapina neonku v kuchyni, tak to zozerie viac ako keby svietiila cely vecer, ale neda si povedat, sak hned zhasne :D

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
limetka69
18. nov 2020

@viestta hahaha no, asi tak :D ale tak on musi mat vzdy pravdu, ja uz neriesim, nejdu mu take veci do hlavy, ze eco program ide tak dlho, no co by uz len usetril? tak ma napada, ze on setri hlavne cas :D hahahaha

sara07
18. nov 2020

ja tak kačku pečiem ale na fázy asi tak 10 hod a teda je to iné, no viem že niekto na noc pečie to by som ja nedala, ale tak pomaly pečiem pravidelne , kura na 160 napr len

lius
autor
18. nov 2020

super baby, dakujem za rady. Pouzivate aj pokrievku a podlievate maso vodou?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirage
18. nov 2020

ja peciem pomaly cely den, a je to na veceru. V noci by som nespala kvoli tomu, ze ide truba..to je taky moj blok. Ani pracka si umyvacka mi nesmu ist v noci.

simca06022011
18. nov 2020

Peciem takto v peci / vonku/ vykurime, supnem tak v hlinenom hrnci kacicu/hus... v druhom hrnci polievku... a pecie/vari s celu noc az do rana. A inak pre mna pecenie 4hodiny nie je dlhe pecenie, bezne v rure kacica sa pecie 3-4hodiny aby bola taka aka ma byt, maso peciem (no len ja v takych mnozstvach ze 0,5-1kg) minimalne dve hodiny :D Samozrejme vsetko je to zakryte vrchnakom, v rure alobalom ak ten plech prave nema vrchnak.
Inak hus/kacka sa zvyknu den vopred solit, cize to nachystam vecer, nasolime, nakorenime a rano to hned strcim do rury ak to chcem na obed.. ja som doobeda uplne retardovana, aj teraz mam uz v chladnicke maso a zemiaky nachystane, iba to rano dam do rury :D
A inak takto som piekla aj vianocnu kapustnicu :DDD

lius
autor
18. nov 2020

a ked mate upecene maso, este to zvyknete piect par minut aj na vyssej teplote, nech je koza chrumkava?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
18. nov 2020

@lius zalezi pri akom mase. Ked das do pekaca hus, kacku tak za chvilu bude plavat v masti.. cize to zlievam rano a este ju necham dopiect ak sa mi to nezda. Inak maso bravcove ani vobec netreba podla mna chrumkaviet... a kura mam chrumkave vzdy.

petulda333
18. nov 2020

Ja tak peciem len trhane maso. 8h na 130stupnov

andreatytler
19. nov 2020

@lius Muz takto pecie bravcove rebierka ale nikdy nie cez noc... ked tak citam kolko zo zien takto pecie, som sokovana... to sa moze len na Slovensku. Tu kde zijem, by to bolo prilis velke riziko,

h2
19. nov 2020

@andreatytler A prečo, prosím Ťa? Ja som o pomalom pečení prvýkrát počula asi pred 20 rokmi, Nigella Lawson takto piekla moriaka na Vianoce. Večer ho šupla do rúry z išla spať. Doteraz si pamätám, ako ma to vtedy šokovalo. Takže určite to nie je slovenský vynález. Ale práveže k nám prišiel zo "západu". Hneď, ako som si prečítala poslednú vetu Tvojho príspevku, som pozerala profil, že kde to teda žiješ (Kanada), ale múdra z toho nie som.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirage
19. nov 2020

Ja mavam na spalni otvorene dvere, a aj tie vone v noci by mi vadili.

ivetz
19. nov 2020

@simca06022011 Vianočnú kapustnicu? - daj recept 🙂

simca06022011
19. nov 2020

@ivetz nalozim všetko čo ide do kapustnice do hlineného hrnca a supnem do pece 😂 to je všetko, zo skúseností nedávam už slivky inak všetko 😂 rozdiel je napr oproti mäsu to ze nedávam to hneď keď mám pec na 250... Ale počkám a dáme to tam neskôr, tak 180, zvyčajne kľudne to tam chlap sa o 22hej. Ja mam podobnú pec tomuto čiže tam začne klesať teplota pomalicky a do rána je tam ešte určite okolo 120-140 stupňov, záleží teda o koľkej naložíme. Neviem v rúre aké teploty treba...

andreatytler
19. nov 2020

@h2 No tu su poziare ovela castejsie ako na Slovensku. Ja nie som odbornik ale myslim ze je to tym ze tu je vacsina domov postavenych z dreva na rozdiel od Slovenska alebo Anglicka (a v podstate celej Europy) kde je vacsina domov tehlovych, kamennych alebo betonove panelaky.
Tu je protipoziarna bezpecnost velmi dolezita vec. Napriklad kym som zila na Slovensku, tak som ani nepocula o poziarnom hlasici a tu to ma skoro kazdy doma.
V spravach je kazdy tyzden ze poziar znicil dom a kazdy 3-4 poziar je smrtelny.
Zevraj tu clovek ma 5 minut na to aby sa dostal z domu von od vypuknutia poziaru.
Nevravim ze sa to nedeje, len som o tom este nepocula od ludi ze by niekto piekol v rure cez noc alebo tak ze idu do prace. Ludia na to pouzivaju take elektricke samovariace hrnce (slowcooker).
V tej rure sa casto najde nieco priskvarene na dne co tam vytieklo s predchadzajuceho pecenia a prave tieto priskvareniny sa mozu lahko chytit.
Mala by so panicku hrozu nechat ruru piect kym spim (aj napriek tomu ze mame ten hlasic) alebo nie som doma.

ivetz
19. nov 2020

@simca06022011 Vdaka! Vyskusam...

h2
19. nov 2020

@andreatytler Ahá, tak to som nevedela (o tých domoch z dreva). Tak jasné, potom by som asi len tak ľahko nezaspala pri zapnutej rúre. (Ináč, ja to ani nerobím, už dlho sa na to pomalé pečenie chystám, ale ešte som sa k tomu nejako nedostala.)