Maminy už pečiete na vianoce?medovničky aj na stromček?čo planujete upiect?
ja sa na to tešim, určite prispeju svojou pomocou aj naše detičk&:o)pište vaše nápady:o)
Ja som minuly vikend piekla linecke...ale uz zahadne zmizli 🙂 cez vikend pokracujem..linecke biele aj cokoladove,medovnicky,vanilkove rozky,vinove keksy a cokoladove pecate...peciem len suche klasicke kolace sa mi neoplati robit
Ale už? Tak to hádam nie. Ešte len teraz začal advent. Ja pečiem 2 dni pred sviatkami. Každý rok 4 druhy zákuskov a stačí. Sviatky nechápeme ako dni obžerstva....
@maminkajanka84 uz mam upecene. 🙂 dnes sa stretneme s kamoskami - je nas 9. kazda piekla nieco ine (ja medovniky) a povymiename. 🙂
Tento rok upecieme len 4 druhy a zvysok objedname lebo sa mi neda piect a hrozi mi nemocnica.Inak zvykneme tak 10 druhov ale nas je doma 9 a potom ked k nam niekto pride vzdy mu nabalime domov aj ked ideme niekam na navstevu tak zoberieme.A este mame doma Stefanov tak sama navsteva.Urobime marlenku,zltkove,grilazky a suhajdy a tie moze aj dcera moja urobit.
Ja som už upiekla medovniky,tento tyžden cez vikend idem na linecke, ale hladam stale dobry recept ? niečo krehke, mäkke, 🙂 🙂 a potom pokračujem v medvedie labky, orechove rožky, kokosky, grilaž, šuhajdy salkove,aj orechove, , a asi aj medove rezy, a možno aj štedrak
uz sa tesim na pecenie, dufam ze budem mat dost casu 🙂
tak ja som min.týždeň upiekla medovníky, cez víkend griláž, vanilkové rožky, capučíno rožky, linecké zlepované koláčiky... keďže som v So od svokry schytala nejakú blbú virózu ktorá ma od nedele do utorka odstavila, v snahe využiť ten nekonečný čas v byte medzi štyrmi stenami,tak som piekla.. ešte urobím mamine griláž a do termínu končím, mám doma zákaz :D ale ešte kokosové ježe ma lákajú
ešte pred vianocami upečiem štedrák, bez neho by som nemala štedrý deň štedrý 🙂
ocino nám už napiekol obrovskú krabicu vianočných oblátok aj im sa teším
@petrak20 aj ja sa teším budem piecť linecké, praclíky a na vianoce roládu to nám stačí mi sme síce 4 členná rodina ale najmladší je ešte malé bábo tak sa to moc nepoje tak moc nevypekám ale rozhodne sa teším na to.
Domácí likér z ledových kaštanů na vánoce, hotový.
Bobky s důlkem plným marmelády (sádlovky)
Zienky, kedy sa zvykne piect biskupsky chlebik? Skusam prvy krat a neviem ci tesne pred sviatkami sa pecie ci v predstihu. Dakujem
ja mam za sebou medovniky a linecke. tyzden pred sviatkami len pomaly dozdobim ... a tento rok urobim novy ocinkov hit - laskonky a jeho milovane snehoverozky. a este marlenku a hotovo. medzi sviatkami zvrtnem pre navstevy tvarohovy zakusok.
... inac, zeny, ako a co peciete s kokosovy tukom? ja som dnes zamiesila trocha cesta na medovnicky v takej zdravsej verzii- hnedy cukor, kokosovy tuk a spaldova muka, len taku malu hrudku, tak som zvedava, co z toho bude.
a este - aku cokoladu mate odskusanu na bielu polevu a v com ju rozpustate?
@trudka4 tak toto je nad🙂hera,sikjlka mamina,ja rada robim baylles podla receptu Petra Novotneho,alevo klasicky vajecny spravim,vkazdom pripade kolaciky sa ti vydarili 🙂
@trudka4 mozema sa este spytat,co zakolaciky su navrchu tie hnede ocka krasne?mozem aj receptik poprosit?dakujem 😉
@maminkajanka84 Aj ja som to hned pozerala🙂 tu mas link...bol/je nad obrazkom
Bobky s důlkem plným marmelády (sádlovky)
@maminkajanka84 thea77 už ti poslala link na ty moje Bobky s důlkem plným marmelády.
ja uz sa tiez musim pustit do pecenia nabuduci tyzden aby som to vsetko postihala..tesim sa uz natu vonu vianoc 🙂
@thea77 dakujem idem kuk mozno nova i spiracia
A ten kokosovy olej miesto masla? Jed mam v recepte 200g masla ako to mam nahradit.
ja budem robit tradicne kokosove jeze a kokosove gulky a medovnicky, bez nich nie su vianoce vianocami... a ine nic, my nie sme moc na sladke
@ewisam stačí 2 dni pred sviatkami...
@ukulela aj perniky som urobila s kokosovym olejom a aj karamelove gulky. Vsade kde je v recpte tuk-cera sa moze bez problemov nahradit kokosovym olejom, neviem ake to bude ak sa nahradi maslo-hera,helia,palmarin alebo klasicke maslo. Ale raz aj to vyskusam, alebo ak ste to uz skusili dajte vediet ako to dopadlo. Dakujem a pekne pecenie prajem
My sme napiekli a už aj zjedli 🙂
Pomoc od mladšieho mám tú, že zaspí, pomoc od staršieho, že nenarobí priveľa bordelu pri vaľkaní a vykrajovaní. Pečieme hlavne tie trvanlivé maslové sušienky s lekvárom.