Pečieme na Vianoce

maminkajanka84
2. dec 2015

Maminy už pečiete na vianoce?medovničky aj na stromček?čo planujete upiect?
ja sa na to tešim, určite prispeju svojou pomocou aj naše detičk&:o)pište vaše nápady:o)

mimla
2. dec 2015

My sme napiekli a už aj zjedli 🙂

Pomoc od mladšieho mám tú, že zaspí, pomoc od staršieho, že nenarobí priveľa bordelu pri vaľkaní a vykrajovaní. Pečieme hlavne tie trvanlivé maslové sušienky s lekvárom.

petulda333
2. dec 2015

Ja som minuly vikend piekla linecke...ale uz zahadne zmizli 🙂 cez vikend pokracujem..linecke biele aj cokoladove,medovnicky,vanilkove rozky,vinove keksy a cokoladove pecate...peciem len suche klasicke kolace sa mi neoplati robit

bonaqa2013
2. dec 2015

Ale už? Tak to hádam nie. Ešte len teraz začal advent. Ja pečiem 2 dni pred sviatkami. Každý rok 4 druhy zákuskov a stačí. Sviatky nechápeme ako dni obžerstva....

bubelko
2. dec 2015

@maminkajanka84 uz mam upecene. 🙂 dnes sa stretneme s kamoskami - je nas 9. kazda piekla nieco ine (ja medovniky) a povymiename. 🙂

tomasko27
2. dec 2015

Tento rok upecieme len 4 druhy a zvysok objedname lebo sa mi neda piect a hrozi mi nemocnica.Inak zvykneme tak 10 druhov ale nas je doma 9 a potom ked k nam niekto pride vzdy mu nabalime domov aj ked ideme niekam na navstevu tak zoberieme.A este mame doma Stefanov tak sama navsteva.Urobime marlenku,zltkove,grilazky a suhajdy a tie moze aj dcera moja urobit.

tomasko9
2. dec 2015

Ja som už upiekla medovniky,tento tyžden cez vikend idem na linecke, ale hladam stale dobry recept ? niečo krehke, mäkke, 🙂 🙂 a potom pokračujem v medvedie labky, orechove rožky, kokosky, grilaž, šuhajdy salkove,aj orechove, , a asi aj medove rezy, a možno aj štedrak

petrak20
3. dec 2015
Používateľ petrak20 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od petrak20.

uz sa tesim na pecenie, dufam ze budem mat dost casu 🙂

rendicka
4. dec 2015

tak ja som min.týždeň upiekla medovníky, cez víkend griláž, vanilkové rožky, capučíno rožky, linecké zlepované koláčiky... keďže som v So od svokry schytala nejakú blbú virózu ktorá ma od nedele do utorka odstavila, v snahe využiť ten nekonečný čas v byte medzi štyrmi stenami,tak som piekla.. ešte urobím mamine griláž a do termínu končím, mám doma zákaz :D ale ešte kokosové ježe ma lákajú
ešte pred vianocami upečiem štedrák, bez neho by som nemala štedrý deň štedrý 🙂
ocino nám už napiekol obrovskú krabicu vianočných oblátok aj im sa teším

michaela1711
4. dec 2015

@petrak20 aj ja sa teším budem piecť linecké, praclíky a na vianoce roládu to nám stačí mi sme síce 4 členná rodina ale najmladší je ešte malé bábo tak sa to moc nepoje tak moc nevypekám ale rozhodne sa teším na to.

trudka4
4. dec 2015

Domácí likér z ledových kaštanů na vánoce, hotový.

Recept : https://www.modrykonik.sk/blog/trudka4/album/co...

trudka4
4. dec 2015

Bobky s důlkem plným marmelády (sádlovky)

https://www.modrykonik.sk/blog/trudka4/album/co...

ewisam
10. dec 2015

Zienky, kedy sa zvykne piect biskupsky chlebik? Skusam prvy krat a neviem ci tesne pred sviatkami sa pecie ci v predstihu. Dakujem

ukulela
10. dec 2015

ja mam za sebou medovniky a linecke. tyzden pred sviatkami len pomaly dozdobim ... a tento rok urobim novy ocinkov hit - laskonky a jeho milovane snehoverozky. a este marlenku a hotovo. medzi sviatkami zvrtnem pre navstevy tvarohovy zakusok.
... inac, zeny, ako a co peciete s kokosovy tukom? ja som dnes zamiesila trocha cesta na medovnicky v takej zdravsej verzii- hnedy cukor, kokosovy tuk a spaldova muka, len taku malu hrudku, tak som zvedava, co z toho bude.
a este - aku cokoladu mate odskusanu na bielu polevu a v com ju rozpustate?

maminkajanka84
autor
11. dec 2015

@trudka4 tak toto je nad🙂hera,sikjlka mamina,ja rada robim baylles podla receptu Petra Novotneho,alevo klasicky vajecny spravim,vkazdom pripade kolaciky sa ti vydarili 🙂

erickatt
11. dec 2015

@ewisam tesne pred

maminkajanka84
autor
11. dec 2015

@trudka4 mozema sa este spytat,co zakolaciky su navrchu tie hnede ocka krasne?mozem aj receptik poprosit?dakujem 😉

thea77
11. dec 2015

@maminkajanka84 Aj ja som to hned pozerala🙂 tu mas link...bol/je nad obrazkom
Bobky s důlkem plným marmelády (sádlovky)

https://www.modrykonik.sk/blog/trudka4/album/co...

trudka4
11. dec 2015

@maminkajanka84 thea77 už ti poslala link na ty moje Bobky s důlkem plným marmelády.

thea77
11. dec 2015

@trudka4 Trudka4..keby si vedela, ako dlho som ja hladala tvoje recepty...uz par mesiacov, hadam aj roky to uz budu...som tu nasla tvoje famozne rohliky...a konecne som ta nasla zasa cez pecivo...velmi sa mi paci tvoje varenie/pecenie...jedna basen 🙂

trudka4
11. dec 2015

@thea77 ó, moc děkuju. Jsem ráda, že se ti moje pečení/vaření líbí.

kvetka589
11. dec 2015
Používateľ kvetka589 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kvetka589.

ja uz sa tiez musim pustit do pecenia nabuduci tyzden aby som to vsetko postihala..tesim sa uz natu vonu vianoc 🙂

yankaz
11. dec 2015

Tak takto sme si napiekli kym sme boli len dvaja. Minuly rok sme boli riadne unaveni tak sa pecenie nekonalo, som zveda ci dame nieco tento rok.

ewisam
11. dec 2015

@erickatt dakujem

maminkajanka84
autor
11. dec 2015

@thea77 dakujem idem kuk mozno nova i spiracia

sylvia78
11. dec 2015

@ukulela ahoj,ja som tento skusila aj vanilkove hviezdicky teda linecke cesto s kokosovym olejom a podla mna su ovela chutnejsie a uz aj znami chutnali a vraj su uplne ine a velmi dobre. Aj karamelove gulky chcem skusit s kokosovym olejom,snad sa aj tie podaria.

erickatt
11. dec 2015

A ten kokosovy olej miesto masla? Jed mam v recepte 200g masla ako to mam nahradit.

ukulela
11. dec 2015

@sylvia78 dik za radu, tak skusim aj kusok lineckeho s kokosovym tukom.

ckatka
11. dec 2015

ja budem robit tradicne kokosove jeze a kokosove gulky a medovnicky, bez nich nie su vianoce vianocami... a ine nic, my nie sme moc na sladke

bonaqa2013
11. dec 2015

@ewisam stačí 2 dni pred sviatkami...

sylvia78
13. dec 2015

@ukulela aj perniky som urobila s kokosovym olejom a aj karamelove gulky. Vsade kde je v recpte tuk-cera sa moze bez problemov nahradit kokosovym olejom, neviem ake to bude ak sa nahradi maslo-hera,helia,palmarin alebo klasicke maslo. Ale raz aj to vyskusam, alebo ak ste to uz skusili dajte vediet ako to dopadlo. Dakujem a pekne pecenie prajem