Môžem v stredu jesť kurací perkelt, ktorý som uvarila v nedeľu?

23. apr 2024

Keď v nedeľu uvarim kurací perkelt, môže sa ešte v stredu jesť?

magic08
23. apr 2024

ak bol stale v chladnicke, tak ano.

petronellla87
23. apr 2024

Skôr nie....U nás jedlá kde je smotana nechávam max dva dni

mimka1402
23. apr 2024

Radšej nepoviem ako dokážem ja dlho jesť dané jedlo. 😀
Za mňa ano, ak bolo v chladničke.

pralinka25
23. apr 2024

Ja tak jem bezne ale ja mam plechovy zaludok. Mna len tak nieco nepolozi. Druhemu by som to nedala ale ja to jem v pohode

balaskovae
23. apr 2024

samozrejme, ze ano 😀 ja uz som jedla aj ovela starsie jedlo. teda take, co som mala v chladnicke a v pohode, zijem, som tu 😀 tri dni su skutocne velmi malo, tomu absolutne nic nebude.

maca1984
23. apr 2024

U nás by sa to vyhodilo už v utorok.

domka222
23. apr 2024

Ak sa toho moc bojíš, tak to nechaj prejsť varom. Ale určite tomu nič nebude,ak to bolo celý čas v chladničke

vanilkovazmrzka
23. apr 2024

Ked ho ovonias a ochutnas a bude mat rovnaku chut ako v nedelu, tj nebude smrdiet a chutit skysnuto, tak mozes.

diewcatqoo
23. apr 2024

Ja by som nejedla. Ak nieco zvysi z nedele a nestihne sa zjest, drzim to max. do utorka. V stredu uz z nedele nejeme nic. Viackrat sa mi stalo, ze aj ked bolo jedlo v chladnicke, v stredu uz nebolo dobre.

januska12323
23. apr 2024

Samozrejme, pokazené zistíš pohľadom a čuchom hneď ako otvoríš hrniec.

yonce
23. apr 2024

uplne v pohode, aj stvrtok a aj piatok by som si ho dala, keby bol na pohlad a na chut normalny, vsak za malu lyzicku vyskusaj. maso bude isto v poriadku, jedine omacka, ak by sa skazila. ale si to mala v chlade, tak sa nemas coho bat.

nevenka
23. apr 2024

@mimka1402 ani ja nejdem pisat 🤭🤣

januska12323
23. apr 2024

@nevenka @mimka1402
ja sa kľudne priznám, my jeme aj týždňové jedlo keď bolo v chladničke a nič mu ani nám nie je. Musela by som byť bohatá aby som jedlo bez chyby vyhadzovala.

lakebabe
23. apr 2024

Za mňa nie, smotanové omáčky držím max dva dni

iwesska
23. apr 2024

Zajtra bude treti den, preco by si nemohla?

oliviabb
23. apr 2024

@januska12323 aj u nas, i ked sa snazim varit v mensom mnozstve. Ale aby som vyhadzovala jedlo, ktoremu nic nie je. Toto je ta nova doba 🤦.

mimka1402
23. apr 2024

@nevenka
@januska12323 ja som naucena variť pre viac ľudi a keď som sama, tak jem aj do piatku. Ale samozrejme nie každé jedlo. No dávam si pozor ci to nezmenilo chuť alebo konzistenciu. 🙂 Neviem variť v malom a variť sa mi opäť nechce pre seba samú.

lucykelly
23. apr 2024

úplne v pohode 🙂

diewcatqoo
23. apr 2024

Fuha, to vazne jedavate tyzdnove jedlo? Akoze, ja tiez nerada vyhadzujem jedlo, preto varim radsej v mensom mnozstve, aby nezvysilo a dojedlo sa vsetko. Ale teda tyzdnove jedlo si neviem predstavit jest. Ved mne sa uz neraz skysol do stredy aj vyvar z nedele, ktory bol v chladnicke. Nehovoriac o smotanovych veciach, ved to nemoze byt dobre po 4-5 dnoch.

falbala132
23. apr 2024

este aj vo stvrtok, nikdy mi nic nebolo. skontrolujem senzoricky, viac prehrejem a jem.

katkaseiner
23. apr 2024

polievku - vyvar jeme zvycajne od nedele az do stvrtku .. velmi zriedkavo aj v piatok - a nic mu nie je... S druhym jedlom tiez kym sa nezje... dnes pozeram ze maso ktore som pripravila (sme 4 a urobila som asi 12ks) tak tam mame este na zajtra a urcite aj na stvrtok... ani ma nehne to vyhodit... a samozrejme mu nic nebude... muz ma velmi fajnove chute, hned zaciti ak nieco nie je dobre..

zuzinabila
23. apr 2024

@diewcatqoo ja rovnako.vzdy navarim tak, aby neostalo viac ako 2 dni. navyse, kuracie neznesiem ani v dany den na veceru🙂 ma pre mna taku pachut. hovadzie a bravcove v pohode, ale teda len tie 2 dni max

lakebabe
23. apr 2024

@zuzinabila pripájam sa polievka na max dva dni a varím po troche každý deň max každý druhy a nikdy sme nič nevýhodili. Nikto by mi to tretí deň nejedol tak radšej po troche a priebežne

zuzinka888
23. apr 2024

Ano, IG je plny pripravy jedal do krabiciek npr pri diete a jedlo robia na 4 dni. A vzdy je tsm varianta "kura na paprike".

januska12323
23. apr 2024

@diewcatqoo jasné, že nie stále ale stane sa. Jedlo, ktoré je viditeľne pokazené ide do koša.

diewcatqoo
23. apr 2024

@zuzinabila ano, ja som rovnaka - kuracie len cerstve, inak mi smrdi 🙂

mercy13
23. apr 2024

Aj my zjeme v stredu nedelny obed, avsak tyzdnove jedlo uz nie, cim dlhsie stoji,tym viac histaminu obsahuje to jedlo...

naja94
23. apr 2024

Perkelt v nedeľu uvarený bude v stredu ešte úplne v poriadku, ak bol v chladničke...

Sú dokonca jedlá, ktoré chutia lepšie na druhý (a ďalší deň), a to, či vám skysne po 2 dňoch v chladničke vývar zrejme závisí aj od toho, či máte v chladničke dostatočný chlad a ako tu polievku skladujete... vývar skladujem výlučne čistý bez rezancov, rezance vždy zvlášť, vtedy nie je dôvod, aby to skyslo 2 dni po uvarení...

Ako už písali baby vyššie, stačí k jedlu z chladničky pričuchnúť a hneď je jasné, či je to konzumovateľné alebo nie...

nikyball
23. apr 2024

Pozri si relaciu na noze, ked uvidis ,co su schopni ti dat v restike za tu sumu co tam zaplatis, 3dnovy skladovany perkelt bude absolutne nic proti tomu.

naja94
23. apr 2024

@nikyball presne to si tiež hovorím, že ktovie ako čerstvé jedlo podávajú v reštikách... domáce trojdňové je možno luxusne čerstvé 😁