Keď v nedeľu uvarim kurací perkelt, môže sa ešte v stredu jesť?
Skôr nie....U nás jedlá kde je smotana nechávam max dva dni
Radšej nepoviem ako dokážem ja dlho jesť dané jedlo. 😀
Za mňa ano, ak bolo v chladničke.
Ja tak jem bezne ale ja mam plechovy zaludok. Mna len tak nieco nepolozi. Druhemu by som to nedala ale ja to jem v pohode
samozrejme, ze ano 😀 ja uz som jedla aj ovela starsie jedlo. teda take, co som mala v chladnicke a v pohode, zijem, som tu 😀 tri dni su skutocne velmi malo, tomu absolutne nic nebude.
U nás by sa to vyhodilo už v utorok.
Ak sa toho moc bojíš, tak to nechaj prejsť varom. Ale určite tomu nič nebude,ak to bolo celý čas v chladničke
Ked ho ovonias a ochutnas a bude mat rovnaku chut ako v nedelu, tj nebude smrdiet a chutit skysnuto, tak mozes.
Ja by som nejedla. Ak nieco zvysi z nedele a nestihne sa zjest, drzim to max. do utorka. V stredu uz z nedele nejeme nic. Viackrat sa mi stalo, ze aj ked bolo jedlo v chladnicke, v stredu uz nebolo dobre.
Samozrejme, pokazené zistíš pohľadom a čuchom hneď ako otvoríš hrniec.
uplne v pohode, aj stvrtok a aj piatok by som si ho dala, keby bol na pohlad a na chut normalny, vsak za malu lyzicku vyskusaj. maso bude isto v poriadku, jedine omacka, ak by sa skazila. ale si to mala v chlade, tak sa nemas coho bat.
Za mňa nie, smotanové omáčky držím max dva dni
Zajtra bude treti den, preco by si nemohla?
@januska12323 aj u nas, i ked sa snazim varit v mensom mnozstve. Ale aby som vyhadzovala jedlo, ktoremu nic nie je. Toto je ta nova doba 🤦.
@nevenka
@januska12323 ja som naucena variť pre viac ľudi a keď som sama, tak jem aj do piatku. Ale samozrejme nie každé jedlo. No dávam si pozor ci to nezmenilo chuť alebo konzistenciu. 🙂 Neviem variť v malom a variť sa mi opäť nechce pre seba samú.
úplne v pohode 🙂
Fuha, to vazne jedavate tyzdnove jedlo? Akoze, ja tiez nerada vyhadzujem jedlo, preto varim radsej v mensom mnozstve, aby nezvysilo a dojedlo sa vsetko. Ale teda tyzdnove jedlo si neviem predstavit jest. Ved mne sa uz neraz skysol do stredy aj vyvar z nedele, ktory bol v chladnicke. Nehovoriac o smotanovych veciach, ved to nemoze byt dobre po 4-5 dnoch.
este aj vo stvrtok, nikdy mi nic nebolo. skontrolujem senzoricky, viac prehrejem a jem.
polievku - vyvar jeme zvycajne od nedele az do stvrtku .. velmi zriedkavo aj v piatok - a nic mu nie je... S druhym jedlom tiez kym sa nezje... dnes pozeram ze maso ktore som pripravila (sme 4 a urobila som asi 12ks) tak tam mame este na zajtra a urcite aj na stvrtok... ani ma nehne to vyhodit... a samozrejme mu nic nebude... muz ma velmi fajnove chute, hned zaciti ak nieco nie je dobre..
@diewcatqoo ja rovnako.vzdy navarim tak, aby neostalo viac ako 2 dni. navyse, kuracie neznesiem ani v dany den na veceru🙂 ma pre mna taku pachut. hovadzie a bravcove v pohode, ale teda len tie 2 dni max
@zuzinabila pripájam sa polievka na max dva dni a varím po troche každý deň max každý druhy a nikdy sme nič nevýhodili. Nikto by mi to tretí deň nejedol tak radšej po troche a priebežne
Ano, IG je plny pripravy jedal do krabiciek npr pri diete a jedlo robia na 4 dni. A vzdy je tsm varianta "kura na paprike".
@diewcatqoo jasné, že nie stále ale stane sa. Jedlo, ktoré je viditeľne pokazené ide do koša.
@zuzinabila ano, ja som rovnaka - kuracie len cerstve, inak mi smrdi 🙂
Aj my zjeme v stredu nedelny obed, avsak tyzdnove jedlo uz nie, cim dlhsie stoji,tym viac histaminu obsahuje to jedlo...
Perkelt v nedeľu uvarený bude v stredu ešte úplne v poriadku, ak bol v chladničke...
Sú dokonca jedlá, ktoré chutia lepšie na druhý (a ďalší deň), a to, či vám skysne po 2 dňoch v chladničke vývar zrejme závisí aj od toho, či máte v chladničke dostatočný chlad a ako tu polievku skladujete... vývar skladujem výlučne čistý bez rezancov, rezance vždy zvlášť, vtedy nie je dôvod, aby to skyslo 2 dni po uvarení...
Ako už písali baby vyššie, stačí k jedlu z chladničky pričuchnúť a hneď je jasné, či je to konzumovateľné alebo nie...
Pozri si relaciu na noze, ked uvidis ,co su schopni ti dat v restike za tu sumu co tam zaplatis, 3dnovy skladovany perkelt bude absolutne nic proti tomu.
ak bol stale v chladnicke, tak ano.