Kupujete už umytý šalát?

6. okt 2024

Dobre rano,

kupujete umyty baleny salat?
Dnes som chcela kupit zmes bio salatov a v sacku bol pribaleny kus spinaveho plastu.
Tak rozmyslam ze cim to umyvaju, a ze ci nie je lepsie si to doma este umyt. A ci vobec je zdrave to kupovat.
Normalne som sa zhrozila a zhnusil sa mi cely salat.

natall113
6. okt 2024

Tie balené šaláty sú umyté? Pre mňa je to novinka, vždy umývam aj takýto balený a vlastne každú kúpenú zeleninu umyvam

lasona
6. okt 2024

Ja ymyvam vserko

pribinak
6. okt 2024

Aj krby tam bolo 10x napísanej že je to umyté, tak to umyjem, resp prepláchneme vodou
Proste istota je istota 🤣

autor
6. okt 2024

@natall113 no pise to tam, teraz som v soku

kavasmliekom
6. okt 2024

Raz som kúpila pór a až ku koreňom mal piesok, či hlinu 😁 celý som ho vyhodila.
A áno, umývam aj balenú zeleninu a ovocie.

h2
6. okt 2024

@kavasmliekom To nemyslíš vážne? V póre býva často piesok, či hlina. Treba to len dobre umyť a pór môžeš v pohode použiť.

bessie12
6. okt 2024

@kavasmliekom ty si vyhodila čerstvý pór len kvoli tomu, ze bol špinavý od hliny ?? Stačilo to len umyť 🤦‍♀️

fido69
6. okt 2024

@kavasmliekom Ty budeš z nejakej milionárskej rodiny, keď vyhadzuješ drahy pór. Pór je jednoducho taký. Musíš umyť pár vrstiev, kde je piesok. Vo vnútri uz bude fajn.

pribinak
6. okt 2024

Prosím Vás, zelenina rastie v zemi. Je prirodzene že časť tej zeleniny je od hliny
To nie je zavádza. Stačí umyť vodou

annm81
6. okt 2024

@h2 Wow, väčšina zeleniny rastie vonku v pôde, lezie po nej hmyz, kadia na ňu vtáky... Pre niektorých zjavne prekvapenie:D

danica2711
6. okt 2024

no tak sa tam píše, že je umytá. Najlepšie sa verí vlastnému umytiu, tak pre istotu prepláchnem, šalátu ani mne to nič neurobí, ani nebudem v šoku

januska12323
6. okt 2024

Umývam ako kedy. Keď píšu umyté tak skôr nie. A z trocha zeminy strach nemám.

kavasmliekom
6. okt 2024

@fido69 tak keby bol špinavý pod listami a ošúpeme 3, 4...tak ok. Rezala som ho na kolieska a bol cely čierny. To by som prišla o nervy. 😁

zuzanaete
6. okt 2024

@natall113 Nie vsetky su umyte. Ak su unyte, tak je to tam napisane.

h2
6. okt 2024

@kavasmliekom Treba ho prerezať po dĺžke a tak prepláchnuť všetky vrstvy pod tečúcou vodou.
Alebo, ak už si ho začala krájať, tak dať na sitko a tak umyť.

kavasmliekom
6. okt 2024

@h2 neboj, viem ako sa umýva zelenina. Aj každý jeden lístok zelerovej vňate. Toto som proste nedala.

ikonica
6. okt 2024

Kupujem v bille rukolu ready to eat a zatal som ziadny zdravotny problem nemala...

zuzanaete
6. okt 2024

Kupujeme ich dost casto a neumavame uz doma. Zatial som nemala negativnu skusenost, ze by som nasla spinave kusky. Kupujem zvycajne v Tescu.

3petka
6. okt 2024

Podľa mna umyté nie sú, ani by má nenapadlo že by boli.

h2
6. okt 2024

@3petka Prečo myslíš? Na obale to býva vyslovene napísané.

domak2
6. okt 2024

Už umytý baleny neumyvam ale zas keď tam uvidím kus plastu tak ho umyjem, pripadne vyrobcovi mozes poslat fotku. Pri takomto masovom spracovaní sa proste môže stať, že sa niečo stane. Kedysi bola v správach žabka co v takomto salate ostala pribalená, to by ma asi chvíľkovo hodilo o zem 😅

luliu
6. okt 2024

@3petka umyté to určite je, ale i napriek tomu umývam aj doma

natall113
6. okt 2024

@zuzanaete pre mňa je to novinka, umývam všetko rad radom

lucia13022023
6. okt 2024

Ja moc tieto balené šaláty nemusím, jedine co kupujem takto balená je rucola, a aj keď je tam napísané, že 3x washed, aj tak to umyjem doma. To je už automatika, ja umývam všetko. Aj osupanu zeleninu🤣

vanilkovazmrzka
6. okt 2024

@natall113 tie na ktorych je napisane ze su umyte, su umyte. Na obale je to vzdy napisane.

maca1984
6. okt 2024

Kupujem a umývam , hoci píšu že je umytý. A tiež preberám, aby tam neboli zhnité, hnedé atd lístky.

suge
6. okt 2024

To mi pripomína kolegyňu. Išla do obchodu a v jednom balení zeleniny bol živý slimák. Tak kúpila presne to balenie, aby mohla 🐌 vypustiť do prírody.😄🤗

thereisabear
6. okt 2024

Neumývam. Neznášam umývanie listovej zeleniny, brrr. Uznávam, ze lepšie by bolo to opláchnuť, ale radšej to risknem bez.

vanilkovazmrzka
6. okt 2024

Balene umyte neumyvam. A kupujem ich rada najma v lete, lebo presne viem ze jeden balik je akurat na jednu porciu salatu pre jednu osobu, a keby som mala kupovat vsetky zeleniny a krajat si ich sama, tak vela zvysnych kusov nestihnem spotrebovat a vyhodim 😒

simca06022011
6. okt 2024

Tak tam mohlo dojst k technickej chybe, nikdy som NIC v salate nenasla... balene ked su umyte, neumyvam, vacsinou kupujem tie s mrkvou/cviklou, tak mi to ani nenapadne. Ak mam ze iba listy (vo vanickach to byva casto - rukola, spenat...), umyjem... listovu zeleninu by som umyvala jedine keby bola cela v kusoch - myslim, kapusta, salatove listy.. nie nakrajany salat