Dobrý deň, chcela by som sa poradiť, či mi neviete poradiť nejaké chutné jedlá. K dispozícií je len mikrovlnka, chladnicka, mraziak a kanvica. Prípadne nejaké pomôcky, kt nie su elektrické. Da sa z toho vobec niečo zmajstrovat?
Chutne jedla sa nedajú uvariť v mikrovlnke. Keď som bývala na Intraku tak sme tam mali tiež obmedzene možnosti ale bola tam aj dvoj platnicka takze aspoň dačo uvariť sa dalo jednoduché
Tak v mikrovlnke uvaris aj zemiaky, knedlu ci cestoviny... otazne je, ci ti tie mikro porcie "hrncekove" budu stacit... to je tak na obcasne potesenie, ale na obedy treba chodit do skolskej jedalne alebo do nejakej lacnej restiky na menu... to tam nemate ani dvojplatnicku?
@januska12323 Varia, ale len obedy. Aj to často vyjde na rezne a mäsové jedlá, ktoré nemusím tak casto do týždňa.
@matusa_153 Dvojplatnicku nemáme povolenú. 🥺 Aj ja som dúfala aspoň v to. Nemame tam ani kuchynku.
To si na akom intraku?
@janai1 predpokladam, ze stredoskolsky
Ja som si dokonca kúpila vlastnú dvojplatničku a varila som si jedla na izbe aj so spolubývajúcou. Veľa ľudí malo vlastne platničky a tak si dačo varili. Ja som si radšej sama uvarila to čo mám rada ako v jedálni lebo niekedy tie jedla neboli bohviečo
Jedine hotove jedla do mikrovlnky. A ak mas teply obed, tak by som teple vecere ani neriesila.
Mne strašne pomohol ryžovar. Dala som tam buď ryžu alebo pohánku, špaldu...proste čokoľvek, na masle som si opražila zeleninu a mala som rôzne obdoby rizota... Ďalší veľký pomocník bola staručká remoska, ktorú mi dala babka. V tom si upiekla kuracie stehno, morcasie mäso, nejaké zapekané cestoviny a podobne... Dokonca som v nej upiekla aj buchty.
Namrazit doma do krabiciek, mikrovlnkove hrncekove recepty, ale tak, nerozumiem preco by ste nemohli mat dvojplatnicku…vsak aj mikrovlnka moze sposobit skody, mrazak vytiect…no sla by som ja pekne za vedenim, ze z lasky sa zit neda, ja som vysadena na teple a varene jedla, pokial nemam teple jedlo hyniem ako kvietok, mna by veru nepresvedcili, ze si varit nebudem
no je moznost ze ked mamina cez vikend navari dat si maso so stavou zavarit do poharov a potom ohrievat v mikrovlnke, niektore jedla sa daju aj zamrazit,
Vieš čo a čo keby si si navarila cez víkend vieš keď budeš doma, a zasterelizovala si to napríklad segedín a kúpiš si k tomu už len knedlík alebo chlieb....alebo také veci vieš paprikáš....
Tak si navariť doma, aspoň na tri dni a dať do chladničky, mrazničky a potom len prihriat. 🤔
To na intrakoch nie su vecere?sorry za blbu otazku, ale nikdy som sa o to nezaujimala.
Navarit si a supnut do mraznicky huste polievky, cokolvek...kupit si tuniakove salaty k tomu nakrajat iny salat, paradajky rozok...
@jankalukasova tiez ma napadol kontaktny gril neviem ci to mozu z bezp.dovodov.Inak chore...skoro dospeli ludia, maju zit sami a boja sa poziaru.Ved je tam nejaky dozor, poziarne hlasice, preco nemaju kuchynku?
v tescu je plno polotovarov, ktore sa ohreju v mikrovlnke, napr lasagne spenatove aj masove. ceny akceptovatelne
chodíš domov na víkend? Ak áno, tak potrebuješ len na 4 dni večere teda (pondelok-štvrtok) tak nech ti mama niečo navarí alebo si navar a zoberieš zo sebou a dáš do chladničky/mrazničky. Mäsové ak nemusíš tak kľudne napríklad pečené buchty pár kusov, daj do mrazničky a budeš mať v stredu a v štvrtok večeru. A v pondelok a utorok si v nedeľu doma priprav nejaké bazmäsité cestoviny/rizoto a budeš mať. A obed sa nauč zjesť, musíš sa prispôsobiť, nikto ti tam nebude vyvárať podľa želania. To je normálne, aj neskôr ak pôjdeš do práce tiež obedy budeš mať obmedzený výber, nie čo si zmyslíš.
V Bille predavaju tie ochutene ryze od Uncle Bens tie len zohrejes v mikrovlnke
Ja som dala dcere miomat na intrak. teple polievky si varila. Ale ona mala dvojplatnicku, ktoru sme vymenili hned za indukcnu dvojplatnu a mohli si varit. Alebo tu remosku, ryzovar. A teda daju sa aj v mikrovlnke cestoviny, ryza. My nie sme na polotovary vobec. Alebo napr couscous zalejes vriacou vodou z kanvice a dochutis na sladko aj na slano.
Dalsia moznost je remoska alebo thermomix (alternativa LIDL/Aldi alebo bosch ma nieco podobne)
Ako úplne najposlednejsia alternatíva by mohli byť ešte tie hotové jedlá, videla som minule takéto aj v Lidl, napr. minule som odtiaľ mala hustú paradajkovú polievku, a zabite ma, ale bola naozaj dobrá 😁 v pohode sa všetko dá zohriať v mikrovlnke..
Keď stredoškolský internat, tak je zvláštne, že tam nie je normálne plná strava. Keď vysokoškolský, tak logicky by mala byť v kuchynke aspoň dvojplatnička, či spoločný sporák.
Keď nie, tak jedine si z domu vziať nejaké hotové jedlo, to ti vydrží na 2 dni v chladničke, a na zvyšné 2 dni hotové jedlo v supermarkete.
Alebo taka ta "večerná" klasika - suchá strava - salámy, syr, pečivo, nátierky, paštéty.
Ono keď máš obedy, tak podla mňa kľudne to zvládneš už ráno a večer s takými rychlovkami. Dvakrát denne teplé jedlo som v podstate nemala, ani keď som žila už na priváte s kompletným zariadením v kuchyni
Dvojplatnicky a ine srandy su okrem rizika poziaru, zakazane kvoli velkemu odberu el. energie. Intraky boli postavene v rokoch ked mala izba tak maximalne lampu na elektriku. Teraz su to notebooky, telefony, feny, zehlicky na vlasy a ina elektronika. Ak by kazda izba zapla do toho este dvojplatnicky, chladnicky, rychlovarne kanvice, tak to tam cele vyskratuje.
To nemeni nic na tom, ze skoro kazda izba ma kopu veci na cierno a veselo pretazuju system dlhe roky 😂
To sa mi zdá zvláštne, u nás na výške varili 3 jedlá denne, dalo sa vyberať aspoň z 3. Neverím, že u vás varia len obedy. Niečo si ber z domu len na ohriatie a zvyšok dní prežiješ v jedálni, stačí nebyť tak vyberavá.
@danieli Presne, ja som zvyknutá z domu na 2 varené jedlá denne. Možno som trochu rozmaznana. 😄
Prepasovat spotrebice určite nemôžem, lebo od starších viem, že kontrolujú izby a je za to pokuta. Kontrolujú vraj aj úplne somariny ako, že či máme popratane, utrety prach a pod. Akoo nabijacky na mobil, notebooky tam mozeme mat, ale skôr tie spotrebiče kontrolujú. Asi sa boja, že im s tým niečo ponicime. Neviem no.
Na večere ani raňajky vraj nevaria. Da sa do určitej hodiny kupit len pizza a bageta.
Nevaria tam?