Je podľa vás poľské mäso bezpečné?

16. aug 2024

Zdravím, je podľa vás poľské mäso bezpečne ?kupujete ?

egonsk
16. aug 2024

kazdy kto nakupuje v lidl, kaufland, tesco, tak si dopraje polskeho maska ;)

zuzinabila
16. aug 2024

ani neviem, prečo je to tak, ale na Slovensku take nekupujem, preferujem české a slovenské mäso. ale ked idem do Poľska, kúpim poľské a chuťovo je vynikajúce, lepšie ako naše a výber obrovský, napr. z morky sa dá kúpiť vykostené stehná, horné stehná, dolné stehná, pečienky, hento, toto🙂 u nás som vykostené morčacie stehná ani nevidela, takže to kupujem tam..

andrea_82
16. aug 2024

@zuzinabila vykostene morcacie stehna mavaju v kauflande

cafelatte
16. aug 2024

Mňa by zaujímalo aký je rozdiel kvalitatívne poľské verzus slovenské?

thirstymonk
16. aug 2024

Keď chceš poľské mäso, choď ho kúpiť do poľska. Len ten bordel a hnoj, čo by už poliak nežral, radšej poľskí výrobca predá na slovensko za 2€/kg. Inak by ho vyhodil. Ta by bol debil, ak by ho nepredal slovakom za 2€, čo povieš? V poľsku kupujem mäso v reťazcoch aj u sukromnikoch a topka.

btus
16. aug 2024

ja osobne sa snažím nekupovať poľské mäso. Na obale je napísaná krajina pôvodu, tak kúpim slovenské alebo české. Hovädzinu máme od gazdov, bravčovinu kupujem tak 3 kg do roka. Radšej neriskujem, ale myslím si, že ak sa stravuješ v reštaurácii alebo v závodnej jedálni, tak tam isto kupujú poľské.

marty_4
16. aug 2024

pracovala som jeden cas v polskom masiarstve. povod masa vsak bol casto holandsko, spanielsko a podobne. v polsku sa maso akurat porciovalo.

zuzinabila
16. aug 2024

@andrea_82 pri pulte?lebo v PL nezvyknem kupovat ani balene chladene ,ani mrazene,ale cerstve pri pulte

zuzinabila
16. aug 2024

@thirstymonk tiez to mam rovnako.

thirstymonk
16. aug 2024

@btus Heh, že jaka naivka :D S tým pôvodom mäsa sú také odžuby, že konec. Naposledy niekto riešil myslím že kaufland česká republika, že prečo píšu, že sliepky sú české, keď sú z poľska. A ich bohapustá odpoveď bola, že sú to české sliepky, ktoré ale žijú, dorastajú a zomierajú v poľsku, lebo tam majú lepšie podmienky :D Čiže je to taky fail.

Narodí sa to v holandsku, chová sa v poľsku, zabije sa v nemecku, porcuje sa v rakúsku, balí sa v maďarsku a predáva sa na slovensku. Normálne jedna krava za svoj krátky život vidí viac zo sveta jak ja :D

erika212
16. aug 2024

@thirstymonk presne ako píšeš.Pracovala som v jednom veľkom obchodnom reťazci v oddelení čerstvého mäsa. Drvivá väčšina mäsa je z Poľska a pri vypisovanie listkov o pôvode boli vymenované snáď všetky krajiny EU. Prevážať mäso po EU je teraz trendy. Ani pánbožko nevie kde sa tá krava narodila.

luccija
16. aug 2024

@thirstymonk veď aj Hyza predáva zaručene slovenské a nie je to tak.ano, kúpim aj poľské.U nás v dedine je mäsiar, ktorý sa hrdí, že všetko je od slovenských dodávateľov, keď prišiel COVID povedali, že majú výpadok mäsa a majú len pár druhov.Predavacka sa preriekla, že keď zavreli hranice, že nemohol prísť poľský dodávateľ🙂

dominikamacakova
16. aug 2024

@luccija u nás je mäsiarstvo a vozí tam mäso Poliak...

lenkakravcova
16. aug 2024

Väčšina bitúnkov sa nachádza v PL. Aj zo Slovenska sa tam vozia porážať zvieratá. Neďaleko náš jeden chová kravy a sliepky. Na kravy má bitúnok, sliepky vozí do PL. Naopak oni mu zase vozia kravy keď chcú poraziť.
Dnes už nezistiš odkiaľ je mäso, kde bolo chované, ak nepoznáš priamo chovateľa a nekupuješ priamo z farmy.

hygienka
16. aug 2024

Na Slovensku sa predáva poľské mäso, ktoré by poliak nekúpil. V poľsku majú kvalitné mäso.

hiro
16. aug 2024

@egonsk "lidl, kaufland, tesco" - Tak ja si pozeram krajinu povodu v tychto obchodoch (ale asi najviac Kaufland, niekedy Tesco a Lidl len pomenej lebo ten ma predrazene maso). Ale nejako ani nespominam ze by som niekedy za posledny rok drzal v ruke kuru, kare ci hovadzinu ktora by mala napisana ze je z polska (chovane)... Podla mna polske maso ide do restauracii a do obedov pre deti v skolach.

simca06022011
16. aug 2024

v polsku si kupim maso a s kludom aj do zasoby domov, je perfektne, rovnako ako vela potravin z tade. TU v obchode kupujem maso malo, hovadzinu mame z farmy, hydinu tiez a bravcove niekedy z hu, niekdy z masiarstva klasickeho (ako fakt nakupujem vynimocne maso len tak v obchodoch, stane sa ale iba v SOS situaciach)
Mimochodom kedze mam vo velmi blizkej rodine masiarov = nemate sancu vediet z kade realne maso je. U nas pod oknom v bytovke masiar predaval ako cerstve rozmrazene kuracie prsia niekde z juznej ameriky (viem, videla som ich ako to kupuju masiari, kupovali sa vtedy v metre :DDD rovnako tak vela masiarov mensich nakupi maso aj v metre a predava dalej, absolutne neriesia ´= a tito lokalne dodavaju maso do jedalni a restauracii napriklad )
AK ma niekto fobiu z toho, co v tom moze byt, tak maso treba obmedzit a jest to co si doma uvarite z naozaj overeneho zdroja.

simca06022011
16. aug 2024

@hiro za to som drzala v ruke kuracinu z ukrajiny :DDD to ma viac sokovalo ako to polske

vero13
16. aug 2024

@simca06022011 v bille uz mali aj z Rumunska 🫣

lubossi
16. aug 2024

@vero13 jo Cocorino ci jak sa to volalo.. az podozrivo velke prsia to malo. Bohvie co do toho pichaju.
80% chovov a bitunkov z V4 je z Polska. Tak ako sa z Ceska vyvaza pivo, tak z Polska maso. A preto sa s nim stretnete vsade. Ak to niekto po ceste do obchodu zle skladuje a cez 5 firiem prebaluje, s tym uz tazko nieco spravime.
100% istota je kupit si vlastnu kravu a sliepky ;)
Alebo sa stat vegetarianom :D

vero13
16. aug 2024

@lubossi ja som si ich všimla lebo boli mega lacné a potom pozerám, že nejaká čudná značka… no stačilo mi, ale už som ich tam dlhšie nevidela tak asi to ľudia nebrali

andrea_82
16. aug 2024

@zuzinabila pri pulte nie, balene. Mne zase viac vyhovuje balene, mam k tomu vacsiu doveru, ze to nechytal hocikto. 🙂🤷‍♀️

simihu
16. aug 2024

Vôbec nekupujeme poľské mäso.Uprednostňujeme slovenské,aj keď je drahšie.

lakebabe
16. aug 2024

Poľské mäso kupujem v PL bežne, keď sme u svokrovcov vždy idem aj do Biedronky. Väčšina výrobkov kupenych priamo v Pl mi príde kvalitnejšia ako nasa. A vo veľa našich mäsiarstvach je podľa mňa zdroj mäsa tak pochybny, ze sa tomu nevyhnes , kým nekúpiš niekde na farme. Takto zvykneme kupovať brojlere na juhu , kačky a z Oravy zas hovädzinu . Ale keď kúpim v obchode zjem normálne, nerobím z toho cirkus.

ekira1
16. aug 2024

@hiro lidl na 90% mäsa z poľska, kaufland 10%, v tescu nakupujem malo, ale tiež väčšinou Nemecko, Španielsko.

ekira1
16. aug 2024

Poľsko nemá také prísne zákony na chov ako Slovensko, preto u nich štandard u nás nevhodne pre ľudskú spotrebu.

btus
16. aug 2024

@thirstymonk krava, ktorú máme v mraziaku pozná tak lazy pod Poľanou 🙂

erika212
17. aug 2024

@ekira1 80%hydiny na pulte v Kauflande je Poľsko. Morcacina byva zväčšia Maďarsko.

ekira1
17. aug 2024

@erika212 pozriem, poľské kuracie som ešte v kauflande nevidela, iba slovenské a české.

erika212
17. aug 2024

@ekira1 denne som vypisovala lístky na čerstvom mäse a teda drvivá väčšina hydiny z pultu bola Poľsko. Teraz som na materskej ale vždy keď sa na pultoch zastavím za kolegami a pozriem na listky , tak nič sa nezmenilo a stále fičí poľsky dovoz 🤷.