Ahojte chcem sa spýtať kto to robí a čo mi odporučíte..
Krém urobiť dnes dať do chladničky a zajtra vyšľahať,alebo nechať to na zajtra.
Chcem robiť tortu a o 4 poobede musí byť hotová,oslavujem narodky 😄🤪.
@misa11111
Urobiť dnes (rozpustiť), dať schladiť a zajtra vyšľahať. Ak to chcete ako náplň. Ak na stekance, tak to robiť zajtra.
@zooeynka akože sa neslaha ? 🤣
Krém dá dnes stuhnúť a zajtra vyslaha a má to hotovo
@misa11111 sprav tak ako píšeš
Ráno ju náplň. Aby ako tak stihla vsiaknuť do seba všetko
@patriciavojto1 zaujimave. Mam naucene bez slahania 🙂
Slahany nie je ganache ale parizska slahacka a ta sa uvari den vopred a slaha sa riadne vychladena
Ženy viem že je aj šľahaný 🙂
Asi vy neviete 🙂
GANACHE SA NEŠLAHÁ
@misa11111 ak chces slahanu plnku, tak dnes rozpust, daj vychladit na balkon, na noc este do chladnicky, aby slahacka zajtra dobre chytila.
Vyslahaj a napln korpus tak, aby cesto malo cas vpit vlahu a chut. Aby to neboli suche kusy korpusu medzi kremom po nakrajani. Takze najlepsie doobeda, nech to ma cas par hodin pracovat.
@viestta bazmeg vy ste aj cukrárka ? Ty kokos na všetko máte odpoveď.a je to ganache nie je to parížska šľahačka .
🙈
@ghoul_ ja som tiež cukrárka 🙂
@misa11111 klasicka ganache Ti nestuhne uplne na "kamen". Je to kvazi krem, kedze pri horkej cokolade davas pomerovo 1:1, cize 1 diel slahacky a 1 diel cokolady. Pri mliecnej cokolade je pomer 1:2, pri bielej je to 1:3. Takze zalezi aj od toho, ze aku davas cokoladu. Slahacku zahrejes kym nie su v nej bublinky a zalejes tym cokoladu a miesas. Je este aj "ganache pena", ze das 1:2 a ked to vychladne to vyslahas. Velmi podla mna zalezi na tom, ze na co to chces pouzit. Ci ako polevu na tortu, plnku do praliniek alebo plnku do torty.
Klasicka ganaz sa neslaha, rozpusta sa cokolada v teplej smotane. Pokial ju chces slahat, urob tak po vychladnuti, najlepsie cez noc v chladnicke
Urob dnes všetko, ked torta postoji den, bude lepsia🙂
@patriciavojto1 asi si novodoba cukrarka.
Tak ked sa to slaha,napis aspon ze myslis ganache krem.
A nie polevu!
Ale ved rozdiel medzi parizskou slahackou a ganache je v procese pripravy, nie v tom ci sa slaha alebo nie, nie? 🤷🏻♀️ parizska slahacka sa zohrieva smotana spolu s cokoladou, ktora sa rovno v nej roztopi a na druhy den vyslaha, ganache sa zohreje smotana a naleje na polamanu cokoladu. To ci sa ganache pouzije na polevu, krem do torty alebi na potiahnutie torty sa lisi v pomere smotany a cokolady. Ganache ktora sa dava do torty ako krem sa uplne normalne a bezne slaha, na nizkych otackach sa par sekund preslaha aby bola nadychana a pevna (hlavne ked este nie je dost stuhnuta a vychladena). To ze sa krem zaslaha z neho este nic ine neurobi…
A ano, dnes urobit, nechat stat a zajtra pouzivat, ak je to teda ako plnka do torty, ale tak aby to nestvrdlo na kamen (ked je fest tvrda tak neslahat), inak budes musiet roztopit a mozno aj preslahat 🤪
https://tortyodmamy.sme.sk/ganache-1
https://tortyodmamy.sme.sk/parizsky-krem-parizs...
Ked uz teda zasadne chceme ganache....
V druhom linku je teda vysvetleny aj rozdiel ganache a parizska slahacka-konecne v tom mam jasno...
.ale akoze...pre mna to velkurolu nehra...kolko dam kakaa alebo cokolady, je za mna len o chuti.niekto ma rad vela,niekto menej...nikdy nejdem celkom podla receptu...
Ganache sa neslaha ale rozpusta v slahacke(nevyslahanej)horka cokolada. Na minimalnom"ohni". Rob zajtra