Viete mi poradiť nejaké finančne nenáročné pohostenie na oslavu? Cca 25 dospelých a 5 detí. Budeme mat slanú aj sladkú tortu.
Doteraz sme vždy mali catering, ale je to dosť drahé a aj tak kopa jedla vždy zostala. Teraz by sme chceli niečo lacnejšie a kľudne aj také, že by sme to sami pripravili.
Neviem ci chlebíčky, obložené misy, rezne, prípadne nejaký napr cestovinový šalát.
Co robievate vy? Kľudne aj nejakú kombináciu z toho co som napísala, prípadne niečo úplne iné.
Za každú pomoc a radu ďakujem
My robievame natierky, tých vieš spraviť veľké množstvo za celkom rozumnú cenu.
Najlacnejsie ta vyjde gulas..fajny kotlikovy..
Guláš s fajnovym chlebom aj s poplamúchmi. Nenáročné na financie, robota tiež žiadna katastrofa, najedia sa všetci.
Ja som napríklad nedošla na chuť tým slaným tortam, to je akože namiesto chlebickov, každému nakrájas na tanier? Z toho sa nenajedia. Ja by som to zrušila, načo.
Inak áno, keď sme to s chlapom rozoberali tak najlacnejší je guláš.
Ja robievam kadečo slane z lístky. cesta, kysnuté slane sladké máš za minimum,tzaziky, cuket.tatarak
Tiež som za guláš v kotlíku. A možno by som aj gyros šalát urobila ako "predjedlo".
prísť na oslavu a tam guláš, tak neviem no… asi by som urobila tataraky (lososový, hovädzí), mini rezne (panenka, kuracie), škvarkové miniburgre, cestovinový šalát, nejaké jednohubky.
Charcuterie board vyzera sice super a je to mnamka ake financne je to praveze narocnejsie.
Lacnejsie ako studebe misy, jednohubky a pod. vychadza praveze varene jedlo. Ja zvyknem robit klasiku - vyvar a maso s ryzou a zemiakmi - bud kuracie stehna (to sa v podstate robi samo) ale platky kuracieho alebo bravcoveho bud so sunkou a syrom (broskynou) alebo so sampinonmi. Ale viem ze hostia maju radi takuti klasiku.
Naposledy sme pripravili cicerove kari a ryzy lebo sme mali aj veganov a chutilo vsetkym.
A potom este zvyknem salat - bud cestovinovy alebo taky miesany (mrkva, kukurica, hrasok, kysle uhorky, sunka, syr, vajicko, majoneza) a k tomu pecivo.
my ked robime oslavu alebo nieco, tak gulas, fazulovica alebo nieco take, najma ked to ma byt lacnejsie, chlebiky to je masaker pri takom pocte ludi. Potom este sa daju natierky kadejake, to tiez vie byt cenovo celkom fajn.
Chlebíčky pre toľko osôb, to nevidím na nejakú tú úsporu. Skôr by som keď tak napiekla niečo slane - pizza tyčinky, pagáče. Šalátové misy, kapustnica, proste niečo také, čo vieš v pohode spraviť pre viacero ľudí... Kedy by mala byť tá oslava?
No oslava mala byť teraz, čiže sme plánovali, že to budeme robiť v altánku, ale nakoniec to bunde koncom októbra, možno až v novembri. Do domu toľko ľudí neusadim, takže to bude asi u kamaráta v podniku, tam sme mali aj krst s rovnakým počtom ľudí. Guláš je celkom fajn, to by sa dalo pripraviť aj deň predtým a na mieste len zohriať. Pripadne nejaké tie šaláty, to by sa podľa mňa tiež dalo spraviť deň pred a nechať v chladničke odležať.
také množstvo guľášu - pozor na prekysnutie do druhého dňa...
možno ešte jadernice upiecť....ale ja aby som to aj tak spravila v reštike - min. obed a potom už len menšie pohostenie ako píšu kočky...
@deti95060810 guláš musí v chladničke vydržať do druhého dňa. Jaternice tiež celkom dobrý nápad. V restike nechcem zbytočne platiť za priestor a jedlo. U kamaráta mame priestor zadarmo
Ja by som si na guláši nepochutila. Každý ho robí inak, mnohí robia hustý, štipľavy, nikdy som sa z neho nenajedla. Nevravím o deťoch.
@1fifinka1 u nás všetky deti milujú guláš. Ale samozrejme by som keď tak spravila ten guláš a možno nejaký šalát, prípadne ešte niečo iné.
kotlikovy gulas na oslavu? ja byt medzi pozvanymi, urazim sa. ved to je obmena grilovacky, jedlo neformalnych stretnuti. kotlikovy gulas sme cele leto varievali u znamych, u nas, u susedov, len tak, v sobotu. ale na oslavu? za mna absolutne nevhodne. ak mam hlboko do vrecka, robim oslavy pre uzky okruh ludi a nepozyvam celu siroku rodinu, ked ich nemam za co pohostit. vystihnut akciu v nejakom retazci na kare, ci prsia a urobit rezne a k tomu salat, ci pecene zemiaky. alebo kupit bravcove predne a urobit na stave, ci so zeleninou, ci sampinonmi, k tomu ryzu. ved to nestoji majland.a vyzera to inak na tanieri ako gulas s chlebom.
Prosím ťa, s tým gulášom, mysli aj na ludí, ktorí ho nemajú radi. Je to velmi tazke jedlo na travenie, a preto je vhodne pripravit aj alternatívuu pre ludí, napr. pomazánky, spaldový kváskový chlebík, prípadne nejaké šaláty (nie majonezak!!!)
Nie každý má rád guláš. Ja by som guláš nie.
za mna rozne salaty
A ti co pisete ze nemate radi gulas - hostitelka si asi hosti pozna a vie ze ho maju radi a ze ich neurazi.
Mimochodom urazat sa za to co vam naserviruju na oslave? Ja si cenim ze ma pozvu a pohostia - nech je to cokolvek a nie urazat sa za to co dostanem naservirovane.
Nepoviem, kebyze da na stol len slane tycinky a vsetci su o hlade, tak dobre, nech su urazeni, ale kvoli gulasu??
Navarit vyvar, gulas, vyprazit viac druhov masa, viac druhov priloh, jeden salat a supnut to na stol, dokazete aj bez kateringu. Ideme teraz 18ti oslavovat, robime gulas. Kolace, torty, sladkosti, slanosti nesieme kazdy z domu podla moznosti a vzdialenosti. Ak hostia nejedia, pripravit take veci, co proste potom das do chladnicky/mraznicky a nevyhodis.
Ja si neviem predstavit vyprazat rezne pre tolko ludi 😅
Pri takom počte ľudí , by som určite nerobila chlebíčky.
Kotlíkový guláš , alebo kapustnicu , majonézový šalát , rezne , kačka, kapusta, knedľa , slané pagáčiky , ovocná a zeleninová misa, alebo upiecť bravčové rebrá/ kolená , s kyslými zaváraninami , coleslaw šalát k tomu chlieb , horčica, chren ...takéto robievame my na oslavy