Píšem sem kôli inšpirácií, čo zvyknete zavarať? Uhorky sa nechystám. Mam jahodovy, marhulovy a slivkovy, ríbezľový džem, papriku v oleji, marhule . Rada by som zavarila ešte lečo, cucoriedky, cviklu, slivky (v septembri).
Včera som zavárala nektarinky s bielym hroznom. V lidli majú super tvrdé.
@kristina1001 pikant myslíš tu paprikovu natierku?
My zavarame aj cuketu, robíme takú čalamádu z kalerabu, ktorá chuti úplne ako ta klasicka kapustová. A potom klasika uhorky, uhorky na rezy, kapia, egrese, marhule, broskyne, hrušky, čučoriedky, brusnice, cviklu, rôzne lekváre a džemy, kuriatka (tie hríby), struky.
@poopsie áno. Ale ja si robím podľa seba. Co sa bežne vari, že na 2litre ide kilo cukru, tak to by ma odrovnalo 😁 v zime nektarinky nekúpiš. Ja som robila prvýkrát, známa veľakrát. A hlavne chváli zavárané hrozno. Teraz je aj akcia v Lidli na všetko.
Posielam foto, len blbé svetlo.
Ešte som chcela rumom napichať melón a dať do sadry, babky by boli na vianoce paf.. Ale moj manžel na to nemá odvahu 🤣
Podla preferencii clenov rodiny uz len toto.Jahodovy kompot a jahodovy dzem.Kysle uhorky vo vacsom mnozstve,cvikla a svokra mi da hrusky a taky mix zeleniny v kyslom naleve.
my doma robíme baklažánovo-paprikovú zmes... niečo ako ajvar, ale ooooveľa chutnejšie ("zacusca" sa to volá, muž je Rumun). mňam, až mi slinky tečú 🙂
Calamadu som robila. Podla toho, co mas. Uhorky, kapustu, mrkvu, cibulu, papriku.... Inak, zavaranu cervenu kapiu, zelenu papriku, malu cibulku....
Lesné ovocie privezené z dovolenky.
Ringloty akurát babka dnes zavarala, čučoriedky a čerešne sme zavarali minulý týždeň 🙃
Uz menej na sladko, cernice, jahody. Starka mala vyborne ringloty.
Ja sa v tom moc nevyznam, starka bola z RK, ale velmi dobre ringloty zavarala.
Ja nič, ale čo napr moja mama robieva, tak tie minikukuričky, nakladané uhorky, huby, pečené mäso (inak to je mega), vianočnú kapustnicu, príp. čistú a potom kedykoľvek vyťahuješ napr. na segedín.. A kedysi robievala aj domácu čalamádu alebo tu moravanku, či ako sa to volalo.
Ja zavaram ceresne broskyne jahody slivky ale robim aj lekvare jahodovy egresovy ceresnovy marhulovy broskynovy plus v mrazaku mam ceres ne jahody a vela hrachu, cibulu mam v bednicke tento rok ma cakaju este broskyne, slivky a vela hrusiek
@poopsie áno dá sa to tak povedať
Úprimne obdivujem, že sa ešte takto vo veľkom zavára. Aj moja mamina, keby sa dalo by zavarila aj šišky. Ja nezaváram, respektíve, ešte som sa k tomu nedostala. Možno niekedy vyskúšam. Čo sa však týka uhoriek, tam si myslím, že sa skôr oplatí kupovať.
@poopsie cviklu mam rada zaváranu preto každý rok snou bojujem ale stojí to za to ďalej ešte pikant a pretlak tiež praktická vec na doma chilli papričky a to je asi všetko