Čo zvyknete variť týždeň pred výplatou?

22. máj 2021

Dobre ranko , čo zvyknete variť týždeň pred výplatou ?😁 alebo keď proste nechcete nechať v obchode za jeden obed 10€? Lacné a rychle (okrem špagiet) tie môj muž nemá rad. Dakujemky🙂

majusikk
22. máj 2021

Cestvinky so syrom. Zemiaky cibuľka a mlieko...

hailey1
22. máj 2021

Nastastie nemam taketo problemy, ale z tych lacnejsich jedal napr.perkelt (navar tak, aby si mala zohriat), podbita fazula s udenym (rovnako zohrejes), zemiakove placky, hrstkova polievka... je milion receptov, kde za 10 eur jete dvaja 2-3 dni.

trema
22. máj 2021

Strukoviny su lacne, rozne polievky, privarky so zemiakmi, halusky s kapustou, rizoto, placky, langose

simsalabim
22. máj 2021

Hrachova kasa s oprazenou cibulkou, alebo s udenym ci parkami.

vika12341234
22. máj 2021

Upec väčšie zemiaky v trúbe, prekrojis ich na polovicu, a vymiešaj tvraoh s maslom alebo bryndzu s maslom, pridaj trošku čierneho korenia a pažítka alebo cibuľove pierka je to mňamka

ivula0807
22. máj 2021

Napriklad aj nejaky privarok, navar viac, budes mat na dva dni. Sosovicovy privarok, spenatovy privarok so zemiakmi alebo napriklad zemiakovy privarok k tomu vajicko na tvrdo 🙂 alebo zemiakove placky, karfiolove placky, zeleninove rizoto...

dazdovka
22. máj 2021

Gratinovane zemiaky (francúzske zemiaky podľa svojho pôvodného receptu)

taga
22. máj 2021

Dakujemky 🙈 to je co za slovo prepana

nikyball
22. máj 2021

@taga všetko možné na stave s lacnou prílohou ako zemiaky, knedle atď.

diewcatqoo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babababka
22. máj 2021

Granadír,hustá guľášová polievka,langoše,šošovicový prívar,slíže s tvarohom a kyslou smotanou,fazuľovica.

deti95060810
22. máj 2021

pečené zemiaky, langoše, pirohy, šúlance, palacinky, zem. placky, halušky, zem. prívarok s vajcom, párková polievka, syrová polievka, ..... všetko robím sama, žiadne polotovary lebo to máš e zas navyše....
inak my varíme týždeň pred výplatou tak isto ako aj týždeň po výplate...😉

helcanw
22. máj 2021

@diewcatqoo 😂😂😂😂😂 skoro som si cvrkla 😂😂😂😂

lenkakravcova
22. máj 2021

Hustá paradajková polievka s ryžou, zahustena fazuľová polievka, - síce to nejeme týždeň pred výplatou ale na obed nám to stačí (viac chodov nevarim). Bryndzové halušky, francuzske zemiaky, sosovicovy alebo fazuľový prívarok, hrachová kaša, zeleninové rizoto.

Jedla bez mäsa sú lacnejšie a častokrát aj rýchlejšie na prípravu. Okrem toho sú asi aj zdravšie. ☺

mamamasama
22. máj 2021

ovsene palacinky na milion spôsobov, naslano s tuniakom a kukuricou, alebo nasladko, špenátové, alebo cviklove halusky, zeleninové placky, ryžový nákyp, krémové zeleninové polievky, quiche, cestovinový salat, vela zeleninovych jedal,stehna s ryzou,lasagne,krémové rizoto, mliečnu ryzu, mrkvovy kolac, cuketove, alebo fazuľové brownie, tvarohove kolace. Vela lacných receptov najdes medzi fitness receptami. Ale v podstate takto varim vzdy, len je to vdaka Bohu financne aj casovo nenáročné.

milka1988
22. máj 2021

Grandír- zemiaky cestoviny cervena paprika olej pripadne aj kysle uhorky ako priloha a hotovo

c_est_la_vie
22. máj 2021

@diewcatqoo Ja by som nesúdila. Možno krátkodobo prišla o prácu pre covid atď... ( Samozrejme, iné je ak sa jej do práce nechce, prípadne si nevie rovnomerne rozratat výdavky na mesiac. )

bagre
22. máj 2021

lievance, šošo prívarok, kapustnicu, haruľu, halušky, zemiaky plnené alebo zapekané, cestoviny sa dajú tiež na viac spôsobov...

diewcatqoo
22. máj 2021

@c_est_la_vie a kde sudim, prosim ta? To s tym deklom je na margo slova "dakujemky".

c_est_la_vie
22. máj 2021

@diewcatqoo aha pardon. Ja som myslela že dekel ti odpalilo kvôli tomu že nevychádza s peniazmi 😃

felicita027
22. máj 2021

tuniakové rizoto, cestovinový šalát so zeleninou tuniakom, prívarky (zemiakový, šošovicový, špenátový, tekvicový, fazuľový...) zapečené cestoviny so syrom, rôzne husté polievky s pečivom, ktoré poriadne zasýtia, zapekaná zelenina s hubami a syrom, palacinky plnené tvarohom, dukátové buchty, šalát s feta syrom, zeleninou a čerstvým rožkom (moja závislosť), vypražaný syr so zemiakmi (nie kupovaný syr ako polotovar), zeleninový vývar a mäso dám do tortilly kde pridám ešte nejakú zeleninu, zeleninové rizoto

mogaa
22. máj 2021

falošný guláš, strapačky, halušky/kolienka a kurací perkelt alebo navaríš segedín a máš navarené aj na 2-3dni, či kapustnica, fazulová polievka, alebo len zemiaky a upeč kura...

nerya
22. máj 2021

Hej hej, aj ja dnes idem granadír 😂

nttnnt
22. máj 2021

@diewcatqoo :D ten obrazok ma rozsekal :D :D

17alexis
23. máj 2021

Varime tak ako aj tyzden po vyplate. 😊 Ak nevychadzate s peniazmi, tak skor by som poradila rozmysliet si nakupovanie dlhodobo, sledovat, kam peniaze utekaju a nie sa obmedzovat posledny tyzden.

blackcat8885
23. máj 2021

Bežne varim cez týždeň nízkonákladové jedlá 🙂 lebo deti jedna obedy v škole a školke a majú tieto jedla na večeru a muž na obed. Perkelt, privarky, hustá polievka, palacinky, francúzske zemiaky, granadir, pečene stehna atď
Cez víkendy keď sme doma varime tie "nákladnejšie jedlá"
Moji nie sú náročný stačí im mäso 2x za týždeň teda mužovi keďže deti neobeduju cez týždeň doma. Víkend je vždy mäso

snowflake07
23. máj 2021

To iste co den po vyplate.Rezne,maso,zemiaky,kura,quinoia sushi,ryza,syry v nedelu,predjedlo,hlavne jedlo,zakusok a este ideme na zmrzku..nemala si sediet na slabikari,ale bolo treba sa ucit.Ked ti nevychadza na zakladnu potrebu ako je jedlo,tak treba zmenit pracu,alebo najst si navyse.Neverim,ze tyzden pred vyplatou tvoja kuchyna obsahuje ovocie a zeleninu.

basska_b
23. máj 2021

My máme takú knihu že Levně a chutně. Je tam například vysmažený zeler 😀 môžem niečo z toho sem napísať pre inšpiráciu 😁

liusa82
23. máj 2021

To si radšej ani nemala písať že pred výplatou bo len rýpať tu do teba budu.Tu človek musí dobre rozmýšlať čo vypustí z ust😉

gabika20
23. máj 2021

Palacinky, halusky s bryndzou, vajcom, cestoviny s tvarohom, a tie zeny co ste sa tu nezabudli pochvalit ako sa mate dobre ako si papkate kaviar a sushi aj pred vyplatov no gratulujem hviezdy..uzivajte..nemozte vediet v akej situacii sa rodina nachadza..a nikde nepise, ze nema na jedlo len si proste nemoze zrovna dovolit stravovat po restauraciach alebo steaky z jelena..koniec