Zaujíma ma ,čo varíte na 1.deň Vianočný okrem kapustnice.
moja mama robila roky rokúce také pacované maso - a odkedy mám svoju domácnosť, robím to a k tomu šalát zo štedrého dňa… takže keď robím veci na štedrý deň, aj pacujem maso na ďalší deň…
Nevarime nic, jeme to iste co 24.12.
Tiež dojedáme,ale ja si väčšinou urobím len nejaký ľahký zeleninový šalát po kalorickej bombe z večera 24teho 😏. Mäso nemusím dennodenne,to prenechávam "mäsožravcom". Ale kapustnica je aj tak lepšia na druhý,možno ak ostane, aj na tretí deň.
Kapustnicu , udene maso a zemiakovy salat, ak neostane, tak uvarim zemiaky a bude bud kasa alebo opekane. Kedysi sme jedavali rybu od predosleho dna (24.12.) ale ja som tento zvyk neprevazala. Nie sme velmi "rybova" domacnost.
My dojedame ešte ďalšie 2-3 dni 😂
Bratwürstl s kapustou a zemiakmi
Dojedame
Dojedame, čiže to isté, čo 24.12. A na Štefana kačka, kapusta a knedľa u našich.
@babababka Kedysi som piekla kačku, keď k nám ešte naši chodili na obed. Teraz sme s dcérou samé a keďže na Štedrý večer nás väčšinou s ďalšou rodinou pozve bráško, tak uvarím morčací vývar, urobím zemiakový šalát a na druhý deň (teda 25.12.) k tomu už len lososa.
Ďakujem všetkým,ktorí sa zapojili.Čakáme návštevu na obed,zatiaľ mám vymyslenú kapustnicu.
Ja len rezne dorobim pre manžela ku šalátu, inak dojednané čo ostalo
@babababka A na Štedrý večer kapustnicu mať nebudete? Myslím, že je absolútne jedno, čo ponúkneš na obed, predsa návšteva príde kvôli vašej spoločnosti a nie preto, aby si sa stresovala, čo im dať na obed. Ja by som aj párky zohriala 🤣 ale tak ja nemám náročné návštevy, je im jedno, čo dám na stôl...
My kacicu,lokse,sladku kapustu a hovadzi vyvar
Mama robi rezne,lososa a zemiakovy šalát a kapustnicu
Varim tak ze ked sa nahodou minie dorobim panenku a hranolky v rure, s ryžou
Tolko toho je na stole ked príde navsteva, ze sa to nepoje ani. Kolace, chlebíky, chuťovky....
Nic.dojedane file salat a kapustnicu a udene...26teho spravim rezne a zemiakovo cibulovy salat a vyvar hovadzi 🙂
Bude sa dojedať kapustnica a možno aj ostatné.
@babababka kapustnica, kapor & salat robime na 3 dni.
aj my dojedame a s radostou lebo ani salat ani kapustnicu zvysok roka nerobime. ak tak detom nieco na prirodno, kuracie alebo morcacie. druhy sviatok ku svokre a ona robi vyvar, zvycajne plny tanier polievky aj postaci
@babababka Hovädzí vývar, pečená hus, červená kapusta, knedľa..
26.12. potom dojedame aj z 24.12.(kapustnica, ryba+salat), kto ma na čo chuť.
U rodiny kde vtedy vzdy sme, su to vzdy rezne so salatom
Dalsie dni uz mimo vianocneho menu
Vývar, pečenú kačicu, ryžu alebo kapusta knedľa k tomu. Alebo rezne s ryžou a niekto s majonezovym šalátom zo včera. Kapustnicu nerobím.
@babababka 1. sviatok vianočný? Kapustnicu nevaríme vôbec ale vývar a rezne kuracie/bravčové + zemiakový šalát