Čo už máte napečené na Vianoce?

8. dec 2024

Ahojte, čo už máte napečené na Vianoce? A prosím, tie, ktoré nemáte nič, lebo je to skoro.... tak sem nepíšte prosím... Ďakujem. Ide mi o nápady a inšpirácie, od stredy mám dovolenku tak chcem niečo suché aspoň napiecť...

alickapusinka
8. dec 2024

ešte nič

deti95060810
8. dec 2024

nič... aha pardon už nepíšem...

autor
8. dec 2024

@alickapusinka a kedy začneš? Ja už potom nebudem mať voľno, potrebujem od stredy piecť a uvažujem že to dám do mrazničky lebo ešte aj ten posledný víkend mám služobnú cestu 🙏 nie je to hlúposť mrazit? Prvý krát som v takejto situácii čo sa času týka... Alebo nemrazit a vydrží? Som z toho na prášky 😀

autor
8. dec 2024

@deti95060810 v pohode 😀

docq
8. dec 2024

Hviezdicky 🙂

lindous
8. dec 2024

Vanilkové rožky, ale to aj priebežne jeme, nie sú vyslovene na Vianoce 😅 a napiekla som si linecké - kolieska aj košíčky, plniť budem neskôr… ešte budem robiť grilážky budúci víkend a to je asi aj všetko 😄

lenicka298
8. dec 2024

Ja som tiež zo skupiny čo ešte nemajú nič. 😃 Teda jedna várka perníkov sa už zjedla 😀 ale mne osobne napríklad mrazené už potom nechutia. Také linecké by som kľudne spravila, a naplnila až pred Vianocami. Takéto suché vydrží dlho.

autor
8. dec 2024

@lindous a ako ich skladujte? Vždy som piekla suché dva dni pred vianocami a boli super čerstvé. Úplne ich mám uzatvoriť aby boli bez vzduchu tie rožky a linecké?

autor
8. dec 2024

@lenicka298 aha, to ma nenapadlo, že sa zmení asi chuť mrazenim. Tak to asi risknem upečiem a naplnia deti 23.12. len či nebudú plesnivé dovtedy, neviem ako ich skladovať. Balkón nemáme v bytovke.

oblecenie99
8. dec 2024

Nič. Popravde mi to ani nenapadlo 🙈 tak najskôr ten víkend pred vianocami

deti95060810
8. dec 2024

no to si mala radšej objednať a po probléme...

autor
8. dec 2024

@oblecenie99 tam nemôžem veru, pracovné povinnosti nepustia.
@deti95060810 mala som objednané, pani mi zrušila objednávku, že to nestíha. A to som ju mala odporučenu od šéfky, aj jej zrušila. A kupované z Tesca a tak nechcem to sa nedá jesť niekedy

gelifil
8. dec 2024

mas riadny stres..uplne v pohode ti suche vydrzia v doze...potom deti naplnia

alickapusinka
8. dec 2024

no su aj trvanlivejšie čo vydržia dlhšie ja krémove len 2 dni pred sviatkami.

bessie12
8. dec 2024

Nič. Vôbec sa mi nechce. Ani stromček ešte nie je postavený. Nejako som sa prestala tešiť na sviatky.

dixitka
8. dec 2024

Ja som minulý rok tak v predstihu robila medovníky, tartaletky bez náplne a parížske rožky bez náplne :D v pohode to vydržalo v dóze a plnila som potom už tesne pred štedrým dňom.

lindous
8. dec 2024

V plastových dózach na balkóne (aby mi to nezavadzalo vnútri), úplne v pohode to vydrží, my sme vždy piekli vianočné pečivo takto, lebo do neho dzobeme celý advent, vanilkové rožky mam dokonca radšej odležané trochu 😄pred Vianocami oslavujeme narodky, tak tam pečiem tortu a zákusok, už sa mi nechce popri tom piplať s pečivom

demodun
8. dec 2024

Ja som dnes piekla medvedie labky a cez týždeň chcem piecť medovníky

zuzanockamt
8. dec 2024

Medovníky a linecké (budem plniť neskôr). Budúci týždeň vanilkové rožky a posledný víkend šuhajdy a guľky. Ešte niečo plnkové plánujem.

gelifil
8. dec 2024

@bessie12 teraz by mal byt uz stromcek postaveny?,?!

bessie12
8. dec 2024

@gelifil a preco by nie ? minulý rok sme už mali stromček pred koncom novembra. Teraz síce mame 2 stromčeky postavene, ale nie ten hlavný. Včera som viazala salonky na stromček.
Inak sú ľudia, ktorí majú už 1.11. výzdobu v byte aj so stromčekom.

nikaeli
8. dec 2024

Zatiaľ nič, lebo nestíham.. mala som tento víkend v pláne medovníčkovať, ale musela som dokončiť vzdelávanie a odoslať úlohy, tak snáď budúci víkend. Robím iba medovníky, linecké a anjelske oči, neskôr kokosové ježe a medový alebo marlenku. To nám stačí 🙂

slavkadi
8. dec 2024

Dnes sme piekli medovníky, cez týždeň urobím vanilkové rožky, a budúci víkend linecké a grilaz. Syn chce ešte citrónove hviezdičky, tak tie asi ďalší týždeň, to je linecké s citrónovou polevou, tiež vydrží. Dva dni pred Štedrým dňom nejaký plnkovy koláč.

kwakina
8. dec 2024

Ja sice este nemam upecene, ale uz mam cesto pripravene od piatku 🙈 zajtra sa chyatam robit linecke. Ale pamatam si, ze mama zvykla mat vianocne kolace este pomaly na velku noc a boli v pohode 🤭🫢

lilyianka
8. dec 2024

Žiaľ kvôli nedostatku času ešte nemám nič, ale už viem, čo robiť budem.... A plánujem to na nedeľu, jediný voľný deň čo budem do Vianoc mať.
Takže medovniky, linecké, makové hviezdičky, suhajdy, masarykove koláčiky(chcem skúsiť 1x), marlenka gulicky, možno aj raffaelo a cokoladovo mandľové kôpky

slavomira236
8. dec 2024

Vcera v noci som piekla linecke

6mia6
8. dec 2024

Keďže mám tiež až do vianoc plny diar. Objednala som. Nemienim si uštavná sadnúť k stedrej večeri.
Skús ešte pohľadať možno niekoho nájdeš kto napečie.

slavomira236
8. dec 2024

Dcerka dnes zdobila perniky 7rocna ale u najstarsej dcery.

gelifil
8. dec 2024

@bessie12 tak toto je chore podla mna

bessie12
8. dec 2024

@gelifil keď sa im to tak vyhovuje, tak prečo nie ? Mne sa to páči, ale som lenivá takto skoro vyzdobovat domácnosť. Teraz už je december. Zostalo 16 dní do Vianoc. Myslím, že je najvyšší čas začať s výzdobou nielen domácnosti. Darčeky mám už z krku, balenie tiež. Už len sa nejako dokopať k tomu pečeniu a k výzdobe hlavného stromčeka. Recepty už mám pripravené, len keby sa mi chcelo.