Ahojte, čo už máte napečené na Vianoce? A prosím, tie, ktoré nemáte nič, lebo je to skoro.... tak sem nepíšte prosím... Ďakujem. Ide mi o nápady a inšpirácie, od stredy mám dovolenku tak chcem niečo suché aspoň napiecť...
nič... aha pardon už nepíšem...
@alickapusinka a kedy začneš? Ja už potom nebudem mať voľno, potrebujem od stredy piecť a uvažujem že to dám do mrazničky lebo ešte aj ten posledný víkend mám služobnú cestu 🙏 nie je to hlúposť mrazit? Prvý krát som v takejto situácii čo sa času týka... Alebo nemrazit a vydrží? Som z toho na prášky 😀
@deti95060810 v pohode 😀
Vanilkové rožky, ale to aj priebežne jeme, nie sú vyslovene na Vianoce 😅 a napiekla som si linecké - kolieska aj košíčky, plniť budem neskôr… ešte budem robiť grilážky budúci víkend a to je asi aj všetko 😄
Ja som tiež zo skupiny čo ešte nemajú nič. 😃 Teda jedna várka perníkov sa už zjedla 😀 ale mne osobne napríklad mrazené už potom nechutia. Také linecké by som kľudne spravila, a naplnila až pred Vianocami. Takéto suché vydrží dlho.
@lindous a ako ich skladujte? Vždy som piekla suché dva dni pred vianocami a boli super čerstvé. Úplne ich mám uzatvoriť aby boli bez vzduchu tie rožky a linecké?
@lenicka298 aha, to ma nenapadlo, že sa zmení asi chuť mrazenim. Tak to asi risknem upečiem a naplnia deti 23.12. len či nebudú plesnivé dovtedy, neviem ako ich skladovať. Balkón nemáme v bytovke.
Nič. Popravde mi to ani nenapadlo 🙈 tak najskôr ten víkend pred vianocami
no to si mala radšej objednať a po probléme...
@oblecenie99 tam nemôžem veru, pracovné povinnosti nepustia.
@deti95060810 mala som objednané, pani mi zrušila objednávku, že to nestíha. A to som ju mala odporučenu od šéfky, aj jej zrušila. A kupované z Tesca a tak nechcem to sa nedá jesť niekedy
mas riadny stres..uplne v pohode ti suche vydrzia v doze...potom deti naplnia
no su aj trvanlivejšie čo vydržia dlhšie ja krémove len 2 dni pred sviatkami.
Nič. Vôbec sa mi nechce. Ani stromček ešte nie je postavený. Nejako som sa prestala tešiť na sviatky.
Ja som minulý rok tak v predstihu robila medovníky, tartaletky bez náplne a parížske rožky bez náplne :D v pohode to vydržalo v dóze a plnila som potom už tesne pred štedrým dňom.
V plastových dózach na balkóne (aby mi to nezavadzalo vnútri), úplne v pohode to vydrží, my sme vždy piekli vianočné pečivo takto, lebo do neho dzobeme celý advent, vanilkové rožky mam dokonca radšej odležané trochu 😄pred Vianocami oslavujeme narodky, tak tam pečiem tortu a zákusok, už sa mi nechce popri tom piplať s pečivom
Ja som dnes piekla medvedie labky a cez týždeň chcem piecť medovníky
Medovníky a linecké (budem plniť neskôr). Budúci týždeň vanilkové rožky a posledný víkend šuhajdy a guľky. Ešte niečo plnkové plánujem.
Zatiaľ nič, lebo nestíham.. mala som tento víkend v pláne medovníčkovať, ale musela som dokončiť vzdelávanie a odoslať úlohy, tak snáď budúci víkend. Robím iba medovníky, linecké a anjelske oči, neskôr kokosové ježe a medový alebo marlenku. To nám stačí 🙂
Dnes sme piekli medovníky, cez týždeň urobím vanilkové rožky, a budúci víkend linecké a grilaz. Syn chce ešte citrónove hviezdičky, tak tie asi ďalší týždeň, to je linecké s citrónovou polevou, tiež vydrží. Dva dni pred Štedrým dňom nejaký plnkovy koláč.
Ja sice este nemam upecene, ale uz mam cesto pripravene od piatku 🙈 zajtra sa chyatam robit linecke. Ale pamatam si, ze mama zvykla mat vianocne kolace este pomaly na velku noc a boli v pohode 🤭🫢
Žiaľ kvôli nedostatku času ešte nemám nič, ale už viem, čo robiť budem.... A plánujem to na nedeľu, jediný voľný deň čo budem do Vianoc mať.
Takže medovniky, linecké, makové hviezdičky, suhajdy, masarykove koláčiky(chcem skúsiť 1x), marlenka gulicky, možno aj raffaelo a cokoladovo mandľové kôpky
Vcera v noci som piekla linecke
Keďže mám tiež až do vianoc plny diar. Objednala som. Nemienim si uštavná sadnúť k stedrej večeri.
Skús ešte pohľadať možno niekoho nájdeš kto napečie.
@gelifil keď sa im to tak vyhovuje, tak prečo nie ? Mne sa to páči, ale som lenivá takto skoro vyzdobovat domácnosť. Teraz už je december. Zostalo 16 dní do Vianoc. Myslím, že je najvyšší čas začať s výzdobou nielen domácnosti. Darčeky mám už z krku, balenie tiež. Už len sa nejako dokopať k tomu pečeniu a k výzdobe hlavného stromčeka. Recepty už mám pripravené, len keby sa mi chcelo.
ešte nič