Co peciete na velku noc? A nepiste nic. To zahlcuje zbytocne diskusiu a nikomu to nic neda. Pytam sa zien co pecu radi a bavi ich to. Zaujima ma ake druhy a ci uz niekto zacal... chcem sa inspirovat.ja zatial zvazujem baranceka a este neviem co.
@viestta a uz si zacala? Ci skoto
@viestta marlenku som nikdy nerobila
zajtra alebo pozajtra urobim platy, naplnim v piatok. Cesto pouzivam rovnake, aj krem, len do marlenky este pridam orechy do kremu a navrch.
Ja tento rok len žĺtkove rezy.Inak som zvykla mrkvový koláč s mascarpone, laskonka a karamelovy zákusok na oblatke
tento rok puncak, medovy kremes a slane pracliky (syrove, bryndzove). suche nic lebo naco 🙂 na zakusky sa uz sama tesim, dlho som ich nemala. korpusy upeciem v stredu, vo stvrtok zvysok
Ja budem piect metrovy kolac, kokosove jeze, kremes a asi dzemovu roladu
Ja planujem puncove dobosove mam tartaletky kúpené naplním krémom dúfam že za jeden večer to stihneme asi piatok budem piecť. ...ešte ma napadlo barancek mam formu to sobotu aby nebol suchý
@maninka1974 a toho baranceka to robite nieco ako piskotove cesto?
@nikha2809 a mrkvovy je orandzovy?
https://kuchynalidla.sk/recepty/mrkvova-torta-s... tento som robila, mascarpone som zafarbila na zeleno, na vrch dala čoko vajcia
@temperity prosim mozes dat recept na tie cookies su krasne
Oni dali asi viac kakaa, ja nemam take hnede. Ale su vynikajuce a robim ich uz stvrty rok. Zatial som lepsi recept na cookies nenasla.
@temperity asi skusim
Tiramisu
Sušienky škoricovo medové a slané paličky aj to zato že dôjde na návštevu neter inak by som nerobila nič
ja ešte idem okná umývať až potom piecť...😉
daj sa na môj profil - tam mi asi pred 2 týždňami písali žienky čo piecť...
ja asi kokosovú roládu, kávovú roládu , zamatovú roládu ... https://varecha.pravda.sk/magazin/pre-hosti-aj-...
tvarohové rezy so želatinou
Zajtra linecke a v stredu idem prvykrat v zivote skusit makronky.
Ja sa chystám piecť barančeka, ako každý rok 🙂 ibaže sa mi pokazil termostat na rúre, tak iba za predpokladu, že mi ho dovtedy prídu opraviť 🙈
Kazdorocne viacerych barankov,pre viacerych,ktorym ho darujem.
Jeden ostava doma
Okrem toho mam velku formu zajaca,cize pekavam to.
Cesto piskptove-hrncekove alebo trene.ako na babovku.
Inak neviem...skor nieco kysnute este.asi moravske kolace.a mam kupene medove platy tak mozno este kremes
medový krémeš, žltkové rezy a nepečené nanuky, Tie pôjdu aj kupačom ako výslužka.
A samozrejme nesmie chýbať mazanec a baránok.
nepeciem nic tradicne, cca pred 3 týždňami som robila kremese a creme brule.... vraj mozem kludne zopakovat...tak zopakujem. Oba mi pridu rychle dezerty, a to sa fakt neradim medzi žiadne cukrarky 😉
Este sa len chystam - linecke kvietky/zajace/vajicka a medove rezy.
Medove rezy a jahodovu roladu
Kakaova marlenka
Pernicky
Linecke
Sanqick rezy
Baranceka
Piect zacinam stvrtok po praci v piatok rozniest s detmi po rodine.
Medove rezy, marlenku a roladu, tu este neviem cim naplnim, ale najskor len dzemom