Dochadza mi fantazia, co na veceru pre mojich troch chlapov - 2 synov + manzela. Navyse dnes po praci planujem upratovanie,, takze vela casu na varenie neostane. Co tak narychlo vyhutat? Chalani maju 4 a 6 rokov. Dakujem za napady.
alebo dať do rúry kuriatko, k tomu chlebík a niečo kyselé 🙂
palacinky na sladko,na slano,dáka nátierka s chlebíkom,chlieb vo vajci,šunkafleky.... 🙂
My máme na večeru väčšinou rôzne šaláty.
Je to rýchle, ľahké a zdravé.
Krupica so škoricou 🙂 alebo praženia, dukatové buchtičky...
nakoniec sosovicova polievocka 🙂
pečené zemiaky. zemiaková kaša s acidkom, ovocné šaláty, párky, špageti, palacinky, wafle
no ja ked cosi narychlo potrebujem tak spravim lečo s parkom a k tomu bud chleba ale rohlik, praženicu, alebo chleby vo vajicku s horcicou a kapiou,ale to skor len pre manzela, chleby su dost mastne 😒
ja som urobila obyčajne hrianky s máslom a navrch som nastrúha tvrdý syr...alebo tuniak(konzerva) podusit trošku na cibulke,pridat paradajku osolit a s hriankami...alebo opiect bagetky trošku okvapkat oliv olejom dat navrch mozarelu a paradajku...
Ja som urobila podlesniky 🙂
ja keď už neviem čo na večeru, tak urobím buď rybaciu pomazánku alebo špagety
ja ked potrebujeme cosi rychle a dobre, tak zapeceny chlieb - chlieb, maslo, tvrdy syr, paradajka a sup do truby. Variacie podla chuti a fantazie. Mnam.
ja robievam hrianky, chlebík vo vajíčku, špagety,toasty alebo chlebík natretý maslom so šunkou a k tomu nakrájam zeleninku od výmyslu sveta......to môj chlap asi najradšej večeria 😀
tu rybaciu aj ja robim mnam 🙂 pomazanku,chlap si da na tu pomazanku na koliecka cibulu 🙂
prazenica, sedliacka omeleta, zapekany chlebik, chlieb vo vajicku, krupica s grankom alebo skoricou, rozne cestovinove salaty, natierky - vajickova, mrkvova, so salamou a syrom, syrova, rybacia, alebo len tak normalne chlieb s maslom a napr. salamou, sunkou, zeleninou, tvrdym syrom, kto na co ma chut. My malo kedy mame varenu veceru, vsak staci vareny obed a potom by sme len priberali z tolkeho vareneho 😀
@adeli79 alebo zemiaky uvarene/upecene v supke s maslom, prrip. s kyslym mliekom... zvysok zem.kase s bryndzou a opecenou cibulkou, upeceny pernik s cajom, papriky plnene tav.syrom a upecene v trube, sampiony plnene nivou a upecene v trube, zelenina upecena v trube s chlebikom, zapeccene 'zbytky co dom dal' so syrom, syrove fasirky s chlebom, parene buchty zo zbytku knedle
Alebo este robim (a deti to maju radi) tzv. 'vsetko na kocky'...tj. pokrajam na kusky chlieb, syr, salamu, zeleninu, moze sa prridat ajj jogurtovo-cesnakovy dresing alebo kecup atd. a deti si sami beru a zobkaju...
Ja by som potrebovala rady alebo názor. Muž ma hreší, keď dávam deťom na večeru chlieb, lebo z toho vraj priberajú. Potom sa tiež hnevá, keď vymyslím na večeru niečo s vajcami, lebo to je vraj ťažké. Väčšinou dávam na večeru druhé jedlo z obeda, čo samozrejme jedia málokedy. Krupicu a puding moc nechcú. Tak čo ? Moja mama hovorí, že nič. No keď si o 18.30 vypýtajú chlebík s maslom a o 19 zvyknúť piť kakao, tak ma ide poraziť. Veľmi zle mi jedia ... a to som ja na vine - viem, hlavne sladkosti (hoci mama mi hovorí, že im nedávam, resp. málo). Tak ja už neviem čo im dávať. Keby chceli aspoň zeleninu ... majú zlé návyky a ma ide poraziť, že ich neviem zmeniť.
@slavka1307 Vajíčka sú na večeru naozaj dosť ťažké, ale na chlebe s niečím nevidím nič zlé.
Prečo to vadí manželovi? Majú deti problém s váhou? Krupica a puding sa mi tiež nezdajú vhodné.
My máme na večeru väčšinou zeleninové šaláty, občas toasty, chlieb so zeleninou a pod., varené jedlo takmer nikdy. A sladkosti by bolo najlepšie keby nejedli vôbec, je to hnus...
Aj také rezance s tvarohom sú v pohode na večeru 🙂 ...je to chutné a človeka zasýti....verím, že aj manžel a deti ocenia 😉 🙂 http://dobruchut.aktuality.sk/recept/14689/reza...
pečené zemiaky s maslom a soľou, bryndzová, rybičková a mrkvová pomazánka a pečivo 🙂
Ahoj vyskúšaj tieto kuracie prsíčka, sú vynikajúce http://najrecept.sk/2013/09/stavnate-kuracie-pr...
Popozeraj aj iné recepty, mohla by si sa inšpirovať 🙂
nakrajat si 10 rancin mocarela,sil,salat ladovi,hrozno,chlkeba za peceni 😝 😖 ,kukurica,cibulka,maslo,pomiesat a je to 😝
ja si dam bud prazenicu ,hranolky , a mada faka ric pic
Ja pre mojich domácich hladošov robím často len tak šup šup kuracinku na panvicu s nejakým dobrým korením a k tomu len tak zeleninku, niečo kyslé a chlebík.. máš to za 10 minút hotové a je to sýte. naposledy som to len trošku na olivovom oleji a šupla som na to podravku - teraz majú takú príchuť že stredomorie tá je super taký miš maš byliniek. chutilo nám fajn, lebo to u nás doma palacinkami neporiešim :D
@slavka1307 poznam kopu deti co papaju chlebik na veceru. My sme mali dnes cerstvy s bryndzovou natierkou. Inak parky,salat alebo tuniak je super vecera ;)
Ja som ako dieta mavala vecere dost neskoro, kedze som mala vela kruzkou, vzdy som zjedla doslova nieco rychle - chleba vo vajicku, prazenicu...so segrou sme sa isli objest s krupicovou kasou a grankom. s tymto stravovanim pokracujem aj teraz a moja vaha je pod 50kg, nnemyslim si ze to to tazke na noc, ja som veelky labuznik milujem jdlo a to iste aj moj syn. Ked ma clovek dostatok pohybu a vody nemyslim si ze je velka chyba v tom co jeme.
A veceru s malym si davame na co mame chut - vajickovy chleba, tuniakovu natierku, krabiu, alebo jedlo z obedu, a po krupici s grankom a pudingom s piskotami sa tiez ideme "pozabijat". maly je stastny a zdravy...🙂
Heh tiež mám problém niekedy vymyslieť čo na večeru, väčšinou si dám to, čo som navarila na obed. Ale aj tam mi už dochádzajú nápady. Tak pozerávam rôzne kuchárske relácie a snažím sa tie jedlá obmieňať, aby nám to neliezlo už hore krkom 🙂 obľúbila som si veľmi túto knihu http://kucharky.cas.sk/nebicko-v-papulke od Jara Žideka, našla som si tam pár obľúbených receptov 🙂 a keď sa mi fakt nechce vyvárať a vymýšlať, tak si spravím jednoduchý šalátik buď s kuracinkou, tuniakom alebo syrom.
granadir, cestoviny, rizoto....hranolky a rybie prsty, pizza,.....