U gastrologa brali malej krv a zistilo sa ,že má alergiu na vajíčko,je tu ešte nejaká maminka s touto alergiou,na mlieko sa nepotvrdila alergia.Ako mám variť....mala má teraz 10 mesiacov.
@luy Vajicko nie je az taka katastrofa ako to mlieko,ale ved sama vies ked to mal tvoj syncek, len ta chcem upozornit na tu vakcinu MMR a myslim ze aj na Ovcie Kiahne , je tam obsiahnuty vajecny bielok, teraz to tu jedna maminka spominala,otvorila aj novu temu nato. Cize skor by som si davala na toto pozor.Strave sa vyvarujes ,ale to ockovanie ,bacha.
@luy ja nezijem na SR ,tu to je aj nepovinne MMR ale davaju to v 12Mes,a na Slovensku v 18mes si myslim,tak mi bolo povedane ,som sa pytala mamiciek ale nemam to od lekarky,takze si to vyzisti,mate casu ak ma tvoja malicka 10mes, ale opytaj sa nato pediatricky ze ktore ine vakciny obsahuju bielok,viem ze ich je viacej, len vela lekarov ani na to neupozorni a moze to mat zle nasledky, moze to urobit peknu sarapatu a este vo forme vakciny do tela,ach jaj.
Moj maly je na zltok len ,mu to vyslo mierne zvysene , vraj je to minimalne,ale aj tak nedavam, na bielok nereaguje,ale nedam ockovat aj tak, bojim sa o neho ked ma uz zistenu alergiu, bohvie na co este moze byt a ani sa to nemusi ukazat v krvi ,to je to.
Dufam,ze som ta nevystrasila 🙂 ale aspon vies, uz je to na tebe.
@adamala syn chodí na očkovania do ambulancie pre rizikové očkovania od mala,vkuse mal nejaké reakcie na nemocnicu,odkedy tam chodíme je všetko ok,dajú mu premedikáciu........ a už sme ho dali aj proti klieštom,chatu máme tak že len prejdeš a má v sebe pár kúskov,a mal podozrenie na boreliozu, tiež asi budem s malou tam chodit,naštastie mám vynikajúcu obvodnú detskú,volá aj domov ked niečo,neustále deti kontroluje .....
@luy Je to len na tebe ako som spominala,ale ja by som osobne neockovala,ale vsak nikto sa ma na moj nazor nepytal 🙂 tak budem radsej ticho.
Teraz som to citala ze proti kliestom ak das dieta musi chodit kazdych 5r a ak nie tak to moze mat horsie nasledky ako samotna borelioza. Neviem co je natom pravdy, ale ja davam len povinne ,co uz,ale nepovinne a tieto zive vakciny vobec.
@luy ahoj ak sa môžem opýtať na základe čoho ste boli na tom vyšetrení? my máme s vajcom tiež problém. na vyšetrení sme zatiaľ neboli, povedala nám dr. že môže ísť skôr o intoleranciu ako alergiu, uvidíme časom. spočiatku jedla malá žltok úplne v pohode, keď ho však mala asi šiesty krát tak zvracala, najprv sme nevedeli z čoho to je, no pri ďalšom skonzumovaní žltka zvracala znova, tak sme ho na pár mesiacov vysadili, ale keď sme to skúšali znova tak opäť zvracala. Keď mala rok, tak omylom zjedla dve sušienky Sunarky a tiež tam bolo vajce a zvracala opäť. Keď som sa o tom bavila s našou dr. tak povedala aby sme nedávali nič s vajcom, že vynechať aj do dvoch rokov a potom skúsiť a uvidí sa, že to môže prejsť. takže je to už pár mesiacov čo nejeme nič vaječné. Spočiatku som aj ja bola preľaknutá,ale nie je to taká tragédia. Len treba naozaj všetko čítať. A dávať pozor aby niekto nedal malej niečo bez môjho vedomia, je to najhoršie na ihrisku, kedy dá nejaká mamička napr. piškótu aj ostatným deťom, no my ju nemôžme. A ako sa prejavila alergia u vás?
@katkabb1 ked mala 3 mesiace dostala mononukleozu a boli sme v nemocnici a tam vrackala a krv brali na všetko a zistili k tomu že má ešte aj reflux,menili mlieko lebo ja som kojila len 4 týždne.Potom zistili intoleranciu na mlieko a nič iné,potom sme chodili na gastro každý mesiac a teraz jej brali krv a mlieko nič a vajce ano,no ona po vaječných veciach mala zelenú stolicu a nevedela zaspať,no ja som si myslela že je zelená z Maltoferu,bo to moje chuda ešte aj anemiu má
@luy viem o com hovoris, ja na niektore temy ktore boli oblubene uz ani nechodim,lebo su tam mamicky ktorych zaujma vsetko asi,vsade vypisuju a staraju sa do veci ,nevedia komunikovat bez nasilnych rad a odsudzovania, pritom clovek chce len vediet nazor inych a poradit ,ale niekedy sa len rozculim a poradim si potom inak. Ja taktiez neodsudzujem tych ktory ockovat davaju aj ja som dala tie povinne a nepovinne ako je MMR a tie Ovcie kiahne,rotavirus...nedala som, lebo sa mi to zdalo tak vela vakcin behom toho roku zivota a trpla som po kazdej vakcine ze ake bude mat reakcie,chvalabohu ziadna vazna, raz zvysena teplota.
a kedy presla alergia na mlieko syncekovi? moj maly to mal silne ako 4mes teraz sa mu to tak znizilo , ze proste a mu objavi fliacik nad pusou jak ma nieco kde je mlieko jak som mu dala susienky a nevsimla som si v zlozeni ze tam je mlieko. CIze je to v ustupe,chvalabohu duam ze z toho vyrastie, samozrejme je na diete od 4mes.
@luy No on mal chytene priedusky raz tiez, a vratilo sa mu to 3x , aj mal raz antibiotika ,to som tiez prezivala tie antibiotika ,boze . Klop klop odvtedy nebol chory,dosiel z tepla do zimy vies na Vianoce sme prisli a mal pol roka , plus v lietadle bacily sa to hned na neho nalepilo,tiez som sa bala ze ci nebude mat nabeh na astmu atd kvoli tym prieduskam,no robili mu krvne testy do detailu,a sama lekarka bola prekvapena, ze cakal ze sa na to mlieko pripoja ine alergie,ale vsetko mal nulove hodnoty, mlieko tiez nizke cislo ,zltok a paradajky tusim,ale tiez malicko zvysena hodnota.
Ale to mlieko je na nervy,mi to zneprijemnilo zivot, studovat vsetko co co obsahuje, a to mlieko je skryte vsade plus ked som kojila ,no nikomu to nezelam.
Mate v rodine alergikov? my vobec,teda mam sa poprska ked je jar , senna natka ale to je tiez mierne. vobec ma nenapadlo ze mu moze nieco taketo hrozit,ale co pocuvam tak to ma dost vela deticiek a vyrastu z toho.
Ahoj, skús si pozrieť aj túto staršiu diskusiu: https://www.modrykonik.sk/forum/tema/alergia-na.... No čo sa týka varenia podľa mňa to taká katastrofa nie je. Navyše by táto alergia mala do 5 -tich rokov zmiznúť... Takže bezvaječné cestoviny zoženieš všade a v bio predajniach napr. aj sušienky bez vajec. Napr. aj Ekotrend Myjava: http://www.ekotrendmyjava.sk/ má aj E-shop, kde sa dajú takéto zohnať. 🙂
@luy ahoj...no v prvom rade, podávať stravu bez pridaného vajca.. treba čítať, čítať a čítať 😅 myslím, že to by nemal byť až taký problém...a myslím tiež, že existuje možnosť, že z toho aj vyrastie 🙂
ja som údajne mala alergiu na kravské mlieko, a teraz ho pijem normálne 🙂