Akú polievku varíte na Vianoce?

15. dec 2021

U nás doma bola vždy kapustnica ale tento rok rozmýšľam, že skúsim niečo nové tak hľadám inšpiráciu, viem, že niekde sa robí rybacia, šošovicová...

misko24
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
15. dec 2021

U nás odjakživa len kapustnica.

jumama
15. dec 2021

Kapustnicu, ale bez masa, len s hribami a slivkami, smotanou. Dcera to neje, tak jej sosovicu. Kamoska mavali sosovicu a vravela, ze cim viac sosovice, tym viac penazi 🙂 Robievam k tomu krutony na masle - ako niekto ma bobalky, my si to davame do polievky. napriklad moja mama mali zvyk ku kapustnici nie chlieb ale zemiak uvareny v supke a osupany zajedat. Ja akurat dumam, ze stedra vecera a moja dcera nejdu dokopy. Je vyberavy jedak a nic z klasickeho menu neda do ust. Nelubi zemiaky, rybu, kapustnicu a aj kolace lubi len kokosove gulocky a to je vestko. Muz zas miluje salat a kapra od jeho maminy, rybaciu polievku od jeho tata a tak im nekokurujem a spravim mu vzdy pstruha a zemiakovu kasu. Je mi to luto, ze to u nas nefunguje tak, ze by vsetci zjedli vsetko a mali to radi. Ja rybu tiez nemusim. Muz ma hlboko zakorenene, ze maso na vianoce nie a tak si casto vravim, ze ten dcerin post, ktora si zo vsetkeho vyberie len ryzu je ozaj vianocny 🙂 Nikedy som to osalila aspon rybacimi fasirkami, ked bola mensia, ale teraz uz vie ze su rybacie a nechce ani za svet.

abbies
15. dec 2021

kapustnicu a rybaciu polievku

0silvia0
15. dec 2021

U nas ziadna, kapustnica az na silvestra. V nasom regione sa vari vianocna sladka mliecna kapustnica so slivkami. Ale kedze mi to odjakziva nechuti, tak sme polievku vynechali.

anjelicek26
15. dec 2021

My robime rybaciu... silny zeleninovy vyvar, kapor, paprika a cierne korenie, bobkovy list... k tomu opekany chlebik na masle na kocky... mne by kapustnicu nikto nejedol, asi ani ja... ako hlavny chod mame hus/kacku, lokse a kapustu... jahodove tiramisu ako dezert...

cyberk
15. dec 2021

Bielu kapustnicu <3 ... a na silvestra cervenu kapustnicu :D

matka1961
15. dec 2021

Sosovicovu mliečnu na Štedrý deň a na Silvestra kapustnica🙂

0silvia0
15. dec 2021

@jumama no presne, to je ta kapustnica, ktoru nedam do ust😳

lenik223
15. dec 2021

My robievame hubovú s haluškami ☺️☺️

dominidi
15. dec 2021

U nas sa robi hribova so slivkami a vianocnym korenim 🙂

petamich
15. dec 2021

sosovicu 🙂

autor
15. dec 2021

@jumama u nás sa vždy jedla kapustnica so zemiakovou kašou aj ja ju tak robím 😀

simsalabim
15. dec 2021

Bezmasitu kapustnicu.

janetinka27
15. dec 2021

robime kapustnicu bez masa, s hribami, vyvarom z ryby, so slahackou, cesnakom
u manzela robievaju sosovicu s hribami. takze aj ja mu robim na vianoce uz sosovicu a "bielu" kapustnicu si potom vezmem od nasich.
u starkeho robili krupovu polievku s hribami a naliala sa do nej voda z kyslej kapusty, to mam tiez velmi rada, ale na vianoce to nerobim.

bambulka712
15. dec 2021

u nás sa robí polievka z jušky - sú v nej huby a ryža (keďže na štedrý deň nejeme mäso) a ku nej musí byť vianočka. Ale od svokry som sa naučila aj kapustnicu, manžel by bez nej štedrý deň asi neprežil 🙂 Takže robím obe.

1angelika
15. dec 2021

hríbovú na kyslo

babababka
15. dec 2021

rybacia a šošovica

macik34
15. dec 2021

Ja odbocim...koľkí veceriate?? Je ôk večerať so súrodencami, ak majú svoje rodiny? Plus rodicia

19mmm71
15. dec 2021

u nás rybacia a šošovicová

vikus17489
15. dec 2021

My sme zatial verni kapustnici 🙂

autor
15. dec 2021

@macik34 my večeriame iba naša rodina, 1.sviatok vianoční ideme k priateľovým rodičom kde sú aj jeho súrodenci a 2.sviatok vianoční k mojim. 🙂

katulienocka999
15. dec 2021

U nas sa robi hribova nemliecna, vela zeleniny a udena klobaska 😊

autor
15. dec 2021

*vianočný automaticky mi to opravilo 🙈

h2
15. dec 2021

@macik34 My večeriame štyria: my dvaja s mužom, syn a moja mama. Mama s nami trávi Vianoce, odkedy zomrel otec. Predtým sme boli v trojici. Muž má ešte dcéry z prvého manželstva, už sú dospelé. Oni prídu prvý sviatok vianočný na večeru a zvyčajne zostanú u nás zopár dní. Potom ideme na návštevu k svokre a švagrinej a potom zase oni k nám, alebo naopak.

shinon258
15. dec 2021

Kapustnica a babka varí každý rok hrachovú so slivkami

19mmm71
15. dec 2021

@macik34 tak tento rok dufam že ja manžel dve deti co su doma,moji rodicia a priletia deti s rodinami 4+3,čiže nas bude 13 a na štefana plus svokrovci

1lucinka123
15. dec 2021

Šošovicová so slivkami a hribami

zafir01
15. dec 2021

U nás len rybacia a kapustnica. Predtým oplatka s medom, potom fazuľová kaša, bobalky makové a nakoniec ryba so šalátom

masinka
15. dec 2021

U nas sa robieva sosovicova na kyslo, u manzela kapustnica - tu ja bezne robim az na Silvestra. A ked som bola mala a isli sme na Vianoce k babke, tak ta robila 3 polievky a z kazdej sme museli ochutnat - sosovicovu aby sme boli bohati, kapustovu aby sme boli zdravi a hribovu aby sme boli pekni po cely rok.