U nás doma bola vždy kapustnica ale tento rok rozmýšľam, že skúsim niečo nové tak hľadám inšpiráciu, viem, že niekde sa robí rybacia, šošovicová...
U nás odjakživa len kapustnica.
Kapustnicu, ale bez masa, len s hribami a slivkami, smotanou. Dcera to neje, tak jej sosovicu. Kamoska mavali sosovicu a vravela, ze cim viac sosovice, tym viac penazi 🙂 Robievam k tomu krutony na masle - ako niekto ma bobalky, my si to davame do polievky. napriklad moja mama mali zvyk ku kapustnici nie chlieb ale zemiak uvareny v supke a osupany zajedat. Ja akurat dumam, ze stedra vecera a moja dcera nejdu dokopy. Je vyberavy jedak a nic z klasickeho menu neda do ust. Nelubi zemiaky, rybu, kapustnicu a aj kolace lubi len kokosove gulocky a to je vestko. Muz zas miluje salat a kapra od jeho maminy, rybaciu polievku od jeho tata a tak im nekokurujem a spravim mu vzdy pstruha a zemiakovu kasu. Je mi to luto, ze to u nas nefunguje tak, ze by vsetci zjedli vsetko a mali to radi. Ja rybu tiez nemusim. Muz ma hlboko zakorenene, ze maso na vianoce nie a tak si casto vravim, ze ten dcerin post, ktora si zo vsetkeho vyberie len ryzu je ozaj vianocny 🙂 Nikedy som to osalila aspon rybacimi fasirkami, ked bola mensia, ale teraz uz vie ze su rybacie a nechce ani za svet.
kapustnicu a rybaciu polievku
U nas ziadna, kapustnica az na silvestra. V nasom regione sa vari vianocna sladka mliecna kapustnica so slivkami. Ale kedze mi to odjakziva nechuti, tak sme polievku vynechali.
My robime rybaciu... silny zeleninovy vyvar, kapor, paprika a cierne korenie, bobkovy list... k tomu opekany chlebik na masle na kocky... mne by kapustnicu nikto nejedol, asi ani ja... ako hlavny chod mame hus/kacku, lokse a kapustu... jahodove tiramisu ako dezert...
Bielu kapustnicu <3 ... a na silvestra cervenu kapustnicu :D
Sosovicovu mliečnu na Štedrý deň a na Silvestra kapustnica🙂
My robievame hubovú s haluškami ☺️☺️
U nas sa robi hribova so slivkami a vianocnym korenim 🙂
sosovicu 🙂
@jumama u nás sa vždy jedla kapustnica so zemiakovou kašou aj ja ju tak robím 😀
Bezmasitu kapustnicu.
robime kapustnicu bez masa, s hribami, vyvarom z ryby, so slahackou, cesnakom
u manzela robievaju sosovicu s hribami. takze aj ja mu robim na vianoce uz sosovicu a "bielu" kapustnicu si potom vezmem od nasich.
u starkeho robili krupovu polievku s hribami a naliala sa do nej voda z kyslej kapusty, to mam tiez velmi rada, ale na vianoce to nerobim.
u nás sa robí polievka z jušky - sú v nej huby a ryža (keďže na štedrý deň nejeme mäso) a ku nej musí byť vianočka. Ale od svokry som sa naučila aj kapustnicu, manžel by bez nej štedrý deň asi neprežil 🙂 Takže robím obe.
hríbovú na kyslo
rybacia a šošovica
Ja odbocim...koľkí veceriate?? Je ôk večerať so súrodencami, ak majú svoje rodiny? Plus rodicia
u nás rybacia a šošovicová
My sme zatial verni kapustnici 🙂
@macik34 my večeriame iba naša rodina, 1.sviatok vianoční ideme k priateľovým rodičom kde sú aj jeho súrodenci a 2.sviatok vianoční k mojim. 🙂
U nas sa robi hribova nemliecna, vela zeleniny a udena klobaska 😊
*vianočný automaticky mi to opravilo 🙈
@macik34 My večeriame štyria: my dvaja s mužom, syn a moja mama. Mama s nami trávi Vianoce, odkedy zomrel otec. Predtým sme boli v trojici. Muž má ešte dcéry z prvého manželstva, už sú dospelé. Oni prídu prvý sviatok vianočný na večeru a zvyčajne zostanú u nás zopár dní. Potom ideme na návštevu k svokre a švagrinej a potom zase oni k nám, alebo naopak.
Kapustnica a babka varí každý rok hrachovú so slivkami
Šošovicová so slivkami a hribami
U nás len rybacia a kapustnica. Predtým oplatka s medom, potom fazuľová kaša, bobalky makové a nakoniec ryba so šalátom
U nas sa robieva sosovicova na kyslo, u manzela kapustnica - tu ja bezne robim az na Silvestra. A ked som bola mala a isli sme na Vianoce k babke, tak ta robila 3 polievky a z kazdej sme museli ochutnat - sosovicovu aby sme boli bohati, kapustovu aby sme boli zdravi a hribovu aby sme boli pekni po cely rok.