Ahojte.Preoacte ak budú chyby,posem z mobilu a cez slzy skoro nevidím.Poradte,ak tu dakto je ...😔😔
Mam malú dcerku a zajtra bude mať oslavu narodenín.Slubila som,ze jej upeciem tortu.
Korpus sa podaril,slahackovo nutelovy krém chutivo tiež....len sa stalo,ze nebol asi dosť tuhý,cely sa mi roztiekol....naplnila som ním tortu, celú ju potiahla tymto krémom a je to jedna velka katastrofa.Vyzera to hrozne,dala som ju do chladničky a cakam či stuhne.Som hrozne nešťastná....ako ju opraviť?Ona je cela akasi krivá, príliš napita tou šľahačkou....Rano bylbsom ju chcela potrieť ešte šľahačkou bielou so stužovačom...Aby bola biela. takáto ako je teraz, vyzerá strašne......Je mi to tak ľúto kvôli malej...Chcela som jej urobiť radosť a pokazilo sa to práve teraz...😭😭😭😭Alebo upiecť rano nanovo? Poraďte ako ju dozdobiť?😭😭😭 Ďakujem.
ja by som normalne zoskrabala dole z korpusov ten krem ak mas moznost spravit novy.
@deedol ja sa fakt hanbím 😔💔je to naozaj zlé a bolí ma to fakt kvôli malej,ze bude sklamaná.
dat dole krem a zvlast do chladnicky ak nestuhne urobit novy .. napriklad zmiesaj mascarpone s roztopenou cokoladou a slahackou .. nechaj v chladnicke 2 hodky pripadne daj stuzovac hned do slahacky nech as istotu .. pripadne utekaj do cukrarne a neaku kup a dozdob ju s dcerou spolocne
@majkaadka mám stiahnuť teda po obvode a naniesť na to potom ráno ten biely?
neviem, ci sa bez foto da uplne poradit. nehanbi sa, kazdej z nas nieco niekedy nevyslo 🙂
ver mi ze pre dieta je aj ta najskaredsia torta ta najkrajsia..keby si vodela tie moje vytvory .. hlavne ale ze tam bola prskavkova sviecka :P
Upeč druhú a krém urob z 1 šľahačkovej smotany, 1 mascarpone, práškový cukor a kakao. Šľahačka aj mascarpone musia byť poriadne vychladené, šľahať hneď po vytiahnutí z chladničky. Určite sa podarí, držím palce a peknú oslavu 😊 ozdobiť lentilkami, čokoládkami, obľúbenou postavičkou (umytou hrackarskou, pripadne z marcipánu, podľa času)
@syslik81 nemam možnosť ísť do cukrárne a navyše ide o to,ze som jej to sľúbila...ona uz na nachystané postavičky z kinderka ,ze si ich tam da....viem ze to nie he koniec sveta a su horšie vecí,no v tejto chvíli ma to veľmi trápi a mrzí....neodhadla som svoje schopnosti v pečení, cukrárka nebudem.😔💔💔
@zuzanna1317 postavičky z kinderka tam chce dať malá 😔 Ďakujem za milý komentár.
Hlavne sa neopúšťaj ... však daj foto, poradíme, ako to napraviť.
tak zoskriab krem aj zvnutra aby sa kormus nerozmocil este viac a pockaj do rana .. rano das nanovo plus stuzovac..
neviem ze kolko korpusov na sebe mas 🙂 ked to nedrzi ani medzi nimi, tak by som dala asi dole vsetko. ak potrebujes rychlu zachranu tak aj dr.oetker kremy v prasku su fajn. Jahodovy ma super chut, aj kakaovy. a drzia mega. Jahodovy sa slaha so slahackou a kakaovy mozes aj s mliekom. tieto budu fakt tuhe a zaroven nadychane. pripadne to mascarpone so slahackou, len tam sa moze stat ze ked budes miesat prilis tak sa ti to zgrcne ;)
Sprav tak ako pise zuzanna, krem zo zmotany, mascarpone, pripadne tvarohu. Ja idem tiez akurat zajtra tento robit, robila som ho pred mesiacom a je uplne jednoduxhy. Ked chces aby bol tuhsi, daj tam aj kremovy tvaroh, rozmixuj ho s trochou cukru (podla toho ake sladke chcete), potom pridaj mascarpone a zamixuj a potom nalej slahacku, slahacka spravi krem lahsi, redsi. Korpus spravis za hodku novy.
Keď sa človek najviac snaží vždy sa ako naschval všetko pokazí najviac ako vie
No ak to máš moc riedke by som sa bála,že tie korpusy budú celé rozmocene,tak skus dať dolu plnku a ráno uvidis či sa čosi s tým da urobiť
Chod si ľahnúť a ráno zbuchas novú s malou a užijete si to spolu
Alebo pri najhoršom urob chessecake a ten si tiež môže ozdobiť podľa vlastnej fantázie
alebo ako presne aj to ze das dole krem, ale nechaj si ho v chladnicke zvlast, mozno do rana stuhne a len rychlo rozslahas trochu rano a bude dobre 🙂
Neboj, to sa časom zlepší 😊 chce to len skúsenosti a dobrý recept 😉 do hodiny máš korpus upečený, počas pečenia vyšľahaj krém, odlož do chladničky , vychladne korpus, naplníš, potrieš a oslávenkyňa môže hrdo zdobiť 🎂🥳🍀
ja som raz uplne na tortu zabudla. Utekala som do najbližších potravín, kúpila marlenku, cerstve maliny a cucoriedky. Doma vybalila, obsypala ozdobnymi farebnymi gulickami, povykladala ovocim.. 4 sviecky.. aaaa radost bola ako z pecenej 🙈
@noemi155 tsk veľmi som chcela aby to bolo fajn....a presne ako píšeš.... vtedy sa to najviac pokazí.. tá torta je tak škaredá krivá a je mi to tak ľúto...su tam suroviny, čas. .....
Pečiem torty roky aj na zákazku. Daj foto, tu sa nemáš za čo hanbiť a už vobec nie anonymne 🙂 Poradim rada…
Lentilky to určite zachránia! Tak, ako tu už niekto písal, pre deti výzor nie je tak dôležitý, neboj, chutiť bude isto skvelo 🧡
Chod rano kupit ak mate nejaku cukraren.
ak je krivá - dorovnaj krémom...veľa krémom. krém sprav nový.
Naj by bolo aby si dala foto aby sme vedeli poradiť, ja by som všetok krem zosrabala, isla kupit mascarpone, atd, urobila nový krem, ktory neprešlaham a nanovo a co najskôr dole ten krem
No asi to len dať dole, zbehnúť ráno kúpiť Olé puding bez varenia, zmiešať ho so šľahačkou smotanou, pridať ovocie a natriet, ale teda ja by som v tomto prípade išla do obchodu, kúpila mrazenú tortu, ktorú majú všade a kľudne si tam môže dať aj postavičky ... už by som sa tak netrápia pred oslavou, keď treba chystať ďalšie veci...
Dobré ráno.Tak ja som zoskrabla ten nutelovy krem.co najviac,potiahla to bielym krémom zo šľahačky, mascarpone a stužovač+ trochu cukru.Dakujem vam všetkým za rady,aj podporu.❤️🙂
Čítam až teraz ráno. Vidíš to, zachránila si to, dieťa bude potešené a to je hlavné. Ja len toľko, že keď robím krém so šľahačkou, vždy tam dám i stužovač šľahačky a plnku mám pevnú. Tortu hneď dávam do chladničky, aby stuhla a až následne ozdobím. Prajem peknú oslavu.❤
Preboha ženská, nepanikar, chod do obchodu, kúp 2 hotové korpusy, 500 g mascarpone, šľahačku a nutelu... Koniec hotovo
Deti toto vôbec neriesia, moje prvé torty neboli žiadna sláva, isla som do vysokých a tiež boli rôzne krivé, čo som sa snažila potom zamaskovať vrchným kremom. po tých par rokoch sú krajsie a krajsie. Musis ziskat grif. Podľa mna si dcerka bude ceniť, ze si jej tu torticku spravila. Odporucam nabuduce, na poťah krem šľahačka a mascarpone v pomere 1:2. Nemusis použiť umelý stuzovac 🙂peknú oslavu prajem 🙂
das pls foto?