Ako spraviť vysmážaný syr, aby sa neroztiekol?

nikol6452
24. okt 2014

Mohli by ste mi poradiť ? aký sýrmám kúpiť aby nevytiekol ? robíte na silno, alebo na slabo ? poprípade jeden sýr chutí tak do sladka, neviete aký to je ?
Ďakujem za odpovede.

pupavka123
24. okt 2014

Ja zasadne len 45% eidam,nikdy nie menej % lebo sa mi potom roztecie..a obalujem 2x to sa mi neroztieklo este...vyprazam na silnejsie

januliku
24. okt 2014

@nikol6452 presne ako pupavka123

simca06022011
24. okt 2014

Presne ako pisu. A nepichat do neho ;) mne pomaha napr ked vypraxam parenicu dat to primrazit...

cenculinka
24. okt 2014

@nikol6452 davam vela oleja,aby ten syr plaval ked sa prazi a davam do rozpaleneho oleja,prazim.par sekund z jednej aj druhej strany a vyberam...je super.ak mas fritak tak rob vo fritaku

usiko
24. okt 2014

@nikol6452 dvakrat obalit...teda vajce struhanka,vajce struhanka...a do rozpaleneho oleja

miku1
24. okt 2014

@nikol6452 Na vyprážanie je dobrý syr Karička. Ten sa mi nikdy neroztiekol. Ak náhodou nemám karičku, tak obaľujem 2x do vajíčka a do strúhanky.

nikol6452
autor
24. okt 2014

veľmi pekne ďakujem za radu,

m3693
24. okt 2014

Muka vajce struhanka vajce struhanka na silnom to som sa naucila v kuchynia nikdy sa mi ziaden syr neroztiekol a to som uz vyprazala rozne syry

maarlie
24. okt 2014

kúpiť "umelohmotný". čím menej umelín obsahuje, tým viac tečie 😒

petka2284
24. okt 2014

Jéééj, my zas milujeme ten, čo tečie....a minule som sa pýtala predavačky, ktorý syr je dobrý na obaľovanie...a ten hnus, čo mi odporučila, no fuj. Jak žuvačka.....ten teda vôbec netiekol, ale nedalo sa to jesť. Normálne nám to pišťalo medzi zubami :-/

humu
24. okt 2014

Hociaky syr dva krat obalit a na dakych 30-45minut ho dat do chladnicky pred vyprazanim a urcite sa neroztecie 🙂

albao
24. okt 2014

@petka2284 presne toto som zistila aj ja. Dokonca som to našla popísané aj v odbornej knižke. Syr, ktorý vydrží 200 stupňov je tzv. plastový syr, lacná náhrada syru. Kvalitný syr sa jednoducho roztečie. Vyvinuli ale šmejdy syry, tkoré vraj vydržia kľudne aj 350 stupňov 😀 Odvtedy sa prestávam trápiť s roztečením syrom a servírujem to so slovami "zase som kúpila kvalitu, môžte si pochutnať" 😀

klincek
24. okt 2014

@albao 😀

baby, teraz mam strasnu chut na syr 😅

angel257
24. okt 2014

Ja obalujem na 2 krát a neroztiekol sa mi nikdy 🙂

petka2284
24. okt 2014

@albao No veď....malá miluje, keď ho môže ťahať cez pol izby.....🙂) a hodí sa aj na varenie, a ja som sa čudovala, prečo je syrová omáčka samá hrudka.....no bodaj by nie, keď sa syr nedá roztopiť.

cuculiatko88
24. okt 2014

Obalujem.2x, kupujem.zásadne.údený príp eidam,nikdy v živote nekúpim karicku, lebo to.je najhnusnejsi.syr aký som.jedla, ten sa neroztecie ani pri 100 stupňoch a je umely... ja osobne mám rada keď.sa trosku rozteka na.tanieri 🙂

iluska3191
24. okt 2014

Ja vyprazam len Hermelín 🙂 ten nam chutí najviac 🙂 😲

topier
24. okt 2014

Syr 2x obalit ako to tu spominaju maminky, a na silnom ohni po 30 sekund z oboch stran osmazit🙂 tak nas to naucil svagor-sialeny milovnik vyprazaneho syra. Ak nie je umelac, tak sa krasne rozteka na tanieri, ale nie na panvici:p a teraz mi tecu slinky..juj

sissy27
24. okt 2014

@nikol6452 normálne obaliť a dať zamraziť, a tak vyprážať

rencici27
24. okt 2014

DAKUJEM AUTORKE OTAZKY .......ZA TP NA ZAJTRAJSI OBED MM SA POTESI MILUJE SYR ....a aj ja 🙂)

babulka82
24. okt 2014

@petka2284 hej presne ten čo sa nerozteka je umely a vrzga ked ho jeme 😀
@nikol6452 nasladly je bud eidam alebo emental. Ako pisali najlepšie je obalit 2x a dat na pol hodku do mrazaka a je to . Vložit do uplne horuceho oleja.

Inak ja mam tiež najradšej encian alebo hermelin ale jem to len občas nejak vysmažany syr neoblubujem .Ja napr. nemusim ani slavny Lerdamer z reklamy fuuuj

lusily
24. okt 2014

tak veru, ten čo sa nerozteká, vŕzga medzi zubami a chutí umelo ako igelit, tak to je syr s rastlinnými tukmi, ten nekupovať, vždy si treba prečítať zloženie, lebo niekedy býva písané, že tehla 45%, hriňovská tehla 45% alebo pod inými názvami a až v zložení sa človek dočíta, že časť živočíšneho tuku je nahradená rastlinným tukom, treba kúpiť syr len s obsahom živočíšneho tuku, s obsahom 45%, obaliť dvakrát ako píšu vyššie - múka, vajce, strúhanka, vajce, strúhanka a vypražiť vo väčšom množstve rozpáleného oleja, krátko z jednej strany a potom z druhej strany, takýto syr sa bude ťahať - z taniera až do úst, tak to má byť 🙂

axelka
24. okt 2014

2x obaliť a bude držať pokope 🙂

lusily
24. okt 2014

tie syry s rastlinnými tukmi sú samozrejme lacnejšie ako riadny syr zo živočíšneho tuku, lebo rastlinný tuk je lacná náhrada živočíšneho tuku, čo umožňuje stlačiť cenu syra dole

katarinamarkova
24. okt 2014

@nikol6452 2x obalit a hodit na par hod. do mraziaka, taky stuhnuty mozes vyprazat ako chces, a aky syr chces aj ten ,,umely,, aj ten ,,neumely,,

nikol6452
autor
25. okt 2014

tak sa mi teda podarilo, skúsila som rôzne, ako prvý karička - neroztiekol sa, no vôbec nebol dobrý, taký vrzgajúci. Druhý som robila eidam udený 45% - ten sa neroztiekol a bol vynikajúci a tretí bol eidam neudený, rotiekol sa len máličko, no taktiež bol dobrý.
Samozrejme rady mám len od vás, tak ďakuje, ste zlaté 🙂

pupavka123
25. okt 2014

@nikol6452 Jeeejda to je super 🙂 Ja som ti vcera radila ako prva bez toho zeby ma napadlo kedy budem robit vyprazany syr..rano tatino doniesol syr-reku dnes by si dal,to je nahoda,tak som dnes vyprazala a myslela si na teba 😀 😀 maly to ma rad medzi chleba,taky lepak zo syrom,tak teraz akurat zuzle...tak som rada,ze sa ti to podarilo 🙂

mimik79
25. okt 2014

my to robime tak ze nastruhame, zmiesame s vajickom a mukou narobime take buchticky a obalime v struhanke, nerozteka sa nikdy

rokka
26. okt 2014

2x obaliť a dať na pečiaci papier na plech do trúby...ja totiž nič nevysmážam na oleji, ale robím všetko v trúbe 😎 😎 😎 ...este nikdy sa mi syr neroztiekol

movin
26. okt 2014

@rokka dobrý nápad, ale pri akej teplote a ako dlho piecť?