Mohli by ste mi poradiť ? aký sýrmám kúpiť aby nevytiekol ? robíte na silno, alebo na slabo ? poprípade jeden sýr chutí tak do sladka, neviete aký to je ?
Ďakujem za odpovede.
Presne ako pisu. A nepichat do neho ;) mne pomaha napr ked vypraxam parenicu dat to primrazit...
@nikol6452 davam vela oleja,aby ten syr plaval ked sa prazi a davam do rozpaleneho oleja,prazim.par sekund z jednej aj druhej strany a vyberam...je super.ak mas fritak tak rob vo fritaku
veľmi pekne ďakujem za radu,
Muka vajce struhanka vajce struhanka na silnom to som sa naucila v kuchynia nikdy sa mi ziaden syr neroztiekol a to som uz vyprazala rozne syry
kúpiť "umelohmotný". čím menej umelín obsahuje, tým viac tečie 😒
Jéééj, my zas milujeme ten, čo tečie....a minule som sa pýtala predavačky, ktorý syr je dobrý na obaľovanie...a ten hnus, čo mi odporučila, no fuj. Jak žuvačka.....ten teda vôbec netiekol, ale nedalo sa to jesť. Normálne nám to pišťalo medzi zubami :-/
Hociaky syr dva krat obalit a na dakych 30-45minut ho dat do chladnicky pred vyprazanim a urcite sa neroztecie 🙂
@petka2284 presne toto som zistila aj ja. Dokonca som to našla popísané aj v odbornej knižke. Syr, ktorý vydrží 200 stupňov je tzv. plastový syr, lacná náhrada syru. Kvalitný syr sa jednoducho roztečie. Vyvinuli ale šmejdy syry, tkoré vraj vydržia kľudne aj 350 stupňov 😀 Odvtedy sa prestávam trápiť s roztečením syrom a servírujem to so slovami "zase som kúpila kvalitu, môžte si pochutnať" 😀
Ja obalujem na 2 krát a neroztiekol sa mi nikdy 🙂
Obalujem.2x, kupujem.zásadne.údený príp eidam,nikdy v živote nekúpim karicku, lebo to.je najhnusnejsi.syr aký som.jedla, ten sa neroztecie ani pri 100 stupňoch a je umely... ja osobne mám rada keď.sa trosku rozteka na.tanieri 🙂
Ja vyprazam len Hermelín 🙂 ten nam chutí najviac 🙂 😲
Syr 2x obalit ako to tu spominaju maminky, a na silnom ohni po 30 sekund z oboch stran osmazit🙂 tak nas to naucil svagor-sialeny milovnik vyprazaneho syra. Ak nie je umelac, tak sa krasne rozteka na tanieri, ale nie na panvici:p a teraz mi tecu slinky..juj
DAKUJEM AUTORKE OTAZKY .......ZA TP NA ZAJTRAJSI OBED MM SA POTESI MILUJE SYR ....a aj ja 🙂)
@petka2284 hej presne ten čo sa nerozteka je umely a vrzga ked ho jeme 😀
@nikol6452 nasladly je bud eidam alebo emental. Ako pisali najlepšie je obalit 2x a dat na pol hodku do mrazaka a je to . Vložit do uplne horuceho oleja.
Inak ja mam tiež najradšej encian alebo hermelin ale jem to len občas nejak vysmažany syr neoblubujem .Ja napr. nemusim ani slavny Lerdamer z reklamy fuuuj
tak veru, ten čo sa nerozteká, vŕzga medzi zubami a chutí umelo ako igelit, tak to je syr s rastlinnými tukmi, ten nekupovať, vždy si treba prečítať zloženie, lebo niekedy býva písané, že tehla 45%, hriňovská tehla 45% alebo pod inými názvami a až v zložení sa človek dočíta, že časť živočíšneho tuku je nahradená rastlinným tukom, treba kúpiť syr len s obsahom živočíšneho tuku, s obsahom 45%, obaliť dvakrát ako píšu vyššie - múka, vajce, strúhanka, vajce, strúhanka a vypražiť vo väčšom množstve rozpáleného oleja, krátko z jednej strany a potom z druhej strany, takýto syr sa bude ťahať - z taniera až do úst, tak to má byť 🙂
2x obaliť a bude držať pokope 🙂
tie syry s rastlinnými tukmi sú samozrejme lacnejšie ako riadny syr zo živočíšneho tuku, lebo rastlinný tuk je lacná náhrada živočíšneho tuku, čo umožňuje stlačiť cenu syra dole
@nikol6452 2x obalit a hodit na par hod. do mraziaka, taky stuhnuty mozes vyprazat ako chces, a aky syr chces aj ten ,,umely,, aj ten ,,neumely,,
tak sa mi teda podarilo, skúsila som rôzne, ako prvý karička - neroztiekol sa, no vôbec nebol dobrý, taký vrzgajúci. Druhý som robila eidam udený 45% - ten sa neroztiekol a bol vynikajúci a tretí bol eidam neudený, rotiekol sa len máličko, no taktiež bol dobrý.
Samozrejme rady mám len od vás, tak ďakuje, ste zlaté 🙂
@nikol6452 Jeeejda to je super 🙂 Ja som ti vcera radila ako prva bez toho zeby ma napadlo kedy budem robit vyprazany syr..rano tatino doniesol syr-reku dnes by si dal,to je nahoda,tak som dnes vyprazala a myslela si na teba 😀 😀 maly to ma rad medzi chleba,taky lepak zo syrom,tak teraz akurat zuzle...tak som rada,ze sa ti to podarilo 🙂
my to robime tak ze nastruhame, zmiesame s vajickom a mukou narobime take buchticky a obalime v struhanke, nerozteka sa nikdy
2x obaliť a dať na pečiaci papier na plech do trúby...ja totiž nič nevysmážam na oleji, ale robím všetko v trúbe 😎 😎 😎 ...este nikdy sa mi syr neroztiekol
Ja zasadne len 45% eidam,nikdy nie menej % lebo sa mi potom roztecie..a obalujem 2x to sa mi neroztieklo este...vyprazam na silnejsie