Keď je v mrazničke a na druhý deň ho chcete robiť. Tak vytiahnete a necháte ho cez noc von alebo ho dáte len z mrazničky do chladničky ?
Vecer vytiahnem z mraziaka a rano je rozmrazene.
Do chladničky, prípadne keď ráno vstanem a zistím že ešte nie je rozmrazené tak ho vytiahnem
Ďakujem za otázku, zabudla som mäso vybrať na zajtra 😁. Vyberám z mrazničky do chladničky. 1-2 hoďky pred varením skontrolujem a v prípade potreby vyberiem na linku.
Do chladničky, ráno (ale ja vstávam skoro o cca 5-tej), pokiaľ nie je celkom rozmrazené, vytiahnem na linku ...
Napr.ryby dávam do chladničky..ostatné mäso vyberiem a nechám na linke
Maso by sa nikdy nemalo rozmrazovat pri izbovej teplote. Vzdy v chladnicke. Moja mama rozmrazovala cely zivot maso cez noc na linke az ked som robila hygienicke minimum kvoli praci v gastre, tak nas varovali aby sme nikdy nerozmrazovali tak, ze dame maso na linku.
V mikrovlnce před přípravou.
V miske so studenou vodou
v chladnicke. ak ho vyberies vecer, v chladnicke ti do rana rozmrzne. prinajhorsom ho tak hodinu pred pripravou vyberies
napr. bravcova panenka sa aj chladena ma pred pripravou cca 30 min vopred uz vybrat von, nema sa pripravovat studena
Na noc v chladničke
Na linke, v chladničke sa mi nerozmrazí.
Viaceri píšete že v chladničke. Lenže mne sa v chladničke nerozmrazi. Stále je tvrdé zmrznuté. Síce menej ale je.
@crazy_lazy prečo nie horúcou ?
Mne sa cez noc rozmrazi v pohode asi nemám tak vysoko chladenie nastavene netuším
V teplej vode sa množia baktérie. A mám skúsenosť, že keď ho dám večer do studenej vody a do chladničky, tak sa pekne rovnomerne rozmrazi. Lebo keď som ho nechala len na voľno v chladničke, tak koľko razy bolo ešte vnútri zmrznuté. Keď ho potrebujem v ten deň tak zase do studenej vody a nechám ho na linke. Nie sú tam také prudké teplotné zmeny a nepodporuje sa tam množenie baktérií.
Nemá sa nechať rozmrazovať pri izbovej teplote. Lebo síce bude rychlejšie rozmrazené, ale zatiaľčo to vo vnútri sa bude ešte len rozmrazovať, kraje mäsa, ktoré sa rozmrazili ako prvé, sa už budú v podstate len kaziť. Ja nechávam cez noc v chladničke.Ak je to veľký kus, do rána čosipovolí a potom ho ešte také polorozmrazené nakrájam na kúsky a to nechám vonku tú pol hoďku, dokým si pripravím ostatné veci do varenia.
ked ho das do chladnicky o 19:00/20:00 vecer, do rana ho mas rozmrznute.
prinajhorsom pol hodiny/hodinu pred pripravou von na linku.
Ja rozmrazujem 99 percent rano ze ho vytiahnem dam do misky zalejem studenou vodou a neham na linke hodinku az dve a je rozmrazene...a ked naaaaahodou ze vecer vyberem tak do ladnicky dam cez noc..
@crazy_lazy pri rozmrazovani nejde o baktérie, aj tak sa to mäso bude tepelne upravovať. Ide o to, že ak sa rozmrazi rychlo/tepla voda, zmení sa jeho štruktúra a nebude kvalitou rovnaké ako pomaly rozmrazene. Mne je to pri domácom varení dosť jedno, nie som restauracia takže ho kludne rozmrazim ako mi príde aby dobre bolo 😅
Večer ho namočím do studenej vody ,ráno pekne rozmrazené
Večer do chladničky, teraz v zime na zaskleny balkón.
Ani mne sa z večera do rána v chladničke nerozmrazi. Nechávam ho v chladničke niekedy, a potom dám do mikrovlnky, alebo večer na linke, ked nie je príliš teplo. Vo vode nikdy. Ale naši to takto robievali, keď som bola malá.
Minule som počúvala jedného pana kde vysvetľoval že ideálne je v chladničke rozmraziť , že keď ho dáme von na linku tam sa rozmrazuje príliš rýchlo a už sa môžu množiť baktérie alebo čosi. Nepametam presné a že pri tej teplote v chladničke neprežijú.
Rano dám do misky s vodou. Samozrejme nie teplá, ani horúca
@berenika39 fuj tak to musí byť čistí hnus .
Vzdy v chladnicke, i ked u nas sa vela masa nemrazi. Mne to pride ako zakladna hygiena 🤷♀️
Do chladničky 99 percent prípadov , ak to nejak suri tak von na linku čo sa mi stalo asi raz a aj tak sa to dovtedy nestihlo rozmrazit , takze do hlbokého taniera alebo misky a do chladničky
Dam na balkon cez noc ( od jesene do jari, samozrejme nie ked moc mrzne), je tam nizsia teplota ako vo vnutri. Cez leto davam do chladnicky
Deň vopred preložím z mrazničky do chladničky. Ccac2 hodiny pred prípravou skontrolujem. K nie je rozmrazené dám na linku.
V miske na kuchynskej linke, cez leto keď sú horúčavy tak v chladničke