Budete si myslieť že mi šibe.. ale aktuálne byvam už sama a lubim vajíčka. Tak si ich robím často akurát že praženicu robím tak že v miske si rozšľaham vajíčko dám soľ . Rozpálil panvici s trochu oleja a keď to tam dám tak miešam a ono sa to rýchlo zrazí a je to hotovo.. vždy sa bojím aby som nedostala nejakú salmonelu keď to robím fakt krátko
Tak praženica sa spraví relatívne rýchlo. Ja robím na masle, takže to nechávam rozpáliť a dávam si do panvice celé vajíčka.
Je to praženica... nepečieš koleno..
bože to varíš prvý krát?😀 jasné že sa to rýchlo spraví.Tiež dávam maslo ale ja vajíčka ani nerozmiešam tresknem tam celé a tak miešam už na panvičke spolu s maslom aby sa to spojilo.A máš to to isté.Aspoň ja v tom teda rozdiel nevidím akurát v ušetrenej robote
Bože môj....Tak rob z dvanástich vajec ako to robím ja a bude to trvať dlhšie kým budú hotové
Staci ak tie vajcia budu mat 70°, je uplne jedno ako rychlo sa k nim dopracujes
Idealne je robit ich na miernom ohni na spenenom masle pomalicky 5 minut kvoli konzistencii. A osolit az po urobeni. Tak som to citala kedysi od nejakeho michelinskeho kuchara
Áno, do par minút. Možno jednej/dvoch. Ale ja ľúbim suchu praženicu, ak chceš mať krmeovu, ma sa miesat na nízkom plameni dlho. Niekto robí aj vo vodnom kúpeli.
Nie, taku hodku na miernom plameni a este davam do rury nech sa dokonci ...
@lucia13022023 Aj ja suchu.. tiež do dvoch minút je hotova úplne zrazená .. to som sa práve bála či to neni malo
@pralinka25 presne tak, moj manzel tu prazenicu robi na naozaj slabulinkom plameni a este tu panvicu odtial aj dava bokom a o chvilu naspat. Jeho prazenicu si pyta kazda navsteva, ktora ju mala niekedy cest ju ochutnat.
tak keď sa ti to zdá príliš rýchlo, tak si sprav praženicu ako Gordon Ramsey - trvá to asi 40minút 😀 recept nájdeš cez google
Tak ju rob hodinu. Len či ti bude chutiť potom. Ľudia riešia už fakt totálne sprostosti.
Tajomstvo najlepsej prazenice je robit ju na slabom ohni a pomaly. Odkukala som to raz na dovolenke, lebo v zivote mi tak prazenica nechutila ako tam na ranajky
Pri dnešnej situácii s vajcami sa praženica spraví ešte rýchlejšie. Trochu oleja posolíme a hotovo.
Rychlo sa spravi..jaam tada redsiu ked niesu vajicka tvrde.
kolko tej prazenice si pojedla a kolkokrat si z toho nieco dostala? ;) nuz klud a nohy v teple... rob si ako ti chuti. Vsak niekto ju aj polosurovu jedava...
ja napríklad nemám rád tú "zoschnutú" praženicu, narýchlo urobenú. ja panvicu nerozpalujem, dam rovno vajcia, do nich trošku masla. a na miernom ohni to miešam kľudne aj 10 minút vkuse kým to nie je krémové. dochucujem až po tom ako je hotová. skús, je to vážne dobré 🙂
Mna zaujala veta, že aktuálne už bývaš sama a sama si si teda začala robit aj vajíčka., Tj asi si plnoletá predpokladam - to ti fakt doteraz robila praženicu len mama/babka/iný dospelý?
Keď som robila prvýkrát, tak som ich spálila, lebo som myslela že ešte nie je hotová. :D Ale fakt stačí pár minút
A to jete všetci praženicu iba tak? Iba vajcia?
Ja mám najradšej praženicu s opecenou cibuľou,paprika mi a trošku slaninky opraženej.Okorenene,paprika,soľ.Nato vajíčka a veľmi krátko spolu miešať.Nemam rada suchú praženicu.Pre mňa je najlepšia taká polosurova.😄
Robim na masle a slabo, pomaly....
nerozpaluj tolko olej, bude sa robit dlhsie 🙂