Máte aj vy pocit, že ľudia prichádzajú o aktivity a záľuby?

richardiv
2. júl 2020

Máte aj vy pocit, že ľudia prichádzajú o aktivity, záľuby? Teda samozrejme česť výnimkám. Ale, čoraz častejšie sa stretávam s tým, že jedine záľuby ktoré niekto má, sú spanie a sociálne siete.
Niekedy nás nuda doháňala k činnosti dnes nás ženie na internet kde míňame to najcennejšie čo máme, čas. Knihy tie sa viac fotia na instagram a tď. ako naozaj čítajú. Prehľad a komunikácia sa obmedzuje na strohé odpovede, plytkých otázok v štýle ako sa máš a čo robíš. Do kina, divadla, na výlety, kurzy, športy sa chodí (ak sa chodí) z mánie, módy, pre fotky na FB a podobne. Ako vravím, česť výnimka a verím, že sú ľudia ktorí naozaj majú vášeň pre niečo a radi sa posúvajú v pred, ale, ALE čim ďalej tým viac ľudí sa nudí na sociálnych sieťach napriek tomu, že žiadne záľuby nemajú, kompenzujú si tam vzťahy, manželstvá ktoré si vybrali očami nie srdcom a čuduj sa svete prečo sa potom rozvádzajú, podvádzajú. Čo vy? Nuda je niečo čo vás ženie k činnosti alebo nečinnosti, máte záľubu ktorú robíte pre seba nie preto, že je to trend?

tripetta
2. júl 2020

Nepoznám nudu celý svoj život, mám veľmi veľa záľub. Čo sa týka komunikácie na fb, najmä súkromného četovania, ak vyslovene nemusím, nečetujem. Skoro všetci ľudia, ktorých som doteraz spoznala v reáli aj cez net (okrem mojich najbližších) ma neskutočne unavujú, pripravujú o všetku energiu, čas a aj chuť žiť.
Záľubám sa venujem nielen pre to, že ma to baví, ale baví ma byť v niečom top, to sa nezaobíde bez prezentácie na soc. sieťach (instagram to ale nie je). Byť slávny sa nedá bez zviditeľňovania sa. Robím to tak, ako chcem a cítim, nikdy nie tak, ako sa to podľa druhých ľudí má, či nemá.
Tiež badám, že sa strašne veľa ľudí nudí. Nechápem to, ale neriešim. Riešiť si svoju vlastnú nudu a život musí každý sám.

kvetinka75
2. júl 2020

Nie nemam taky pocit. Moznonpreto ze sa pohybujem v spolocnosti 40+ a pre nas su dolezite osobne zazitky ale cez soc.siete

kaja01
2. júl 2020

Čo je nuda?

kvetinka75
2. júl 2020

@kaja01 netusim

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pallacinka29
2. júl 2020

Snáď nikdy v živote nemali ľudia viac príležitostí na svoje záľuby. Načo sa treba starať o ostatných - napr. v MHD niekoľko desiatok ľudí čumí do mobilu, o to viac ma poteší, že v každej sa nájde min. jeden človek, ktorý číta knihu. Rovnako tak s deťmi je dnes nespočetné množstvo príležitostí na "kvalitné trávenie času" - teraz je sezóna bicyklov, kúpalísk...

luccija
2. júl 2020

@richardiv suhlasim dospelí aj deti žijú len mobilom a sieťami.Ved koľko žien píše, že muž len na gauči s mobilom.Volakedy to bol TV teraz mozog zahlteny informáciami nemá chvíľu čas si odpočinúť.Idem s kamarátkou na kávu a milión správ od každého.Ludia sa len porovnávajú kde kto bol čo robil s deťmi, kde sú na dovolenke.

tosomja
2. júl 2020

Stačí si pozrieť reklamu nemenovaneho operátora "ako sme posadnutí mobilmi"
Mám rada život, nechcem sa nudiť na sociálnych sieťach. Rada sa aj nudím, hlavne večer, keď sa mi po celom dni nič nechce ani riad umyť. Ale ten čas venujem sebe, nie internetu.
Rada hackujem, rada kreslím, rada maľujem. Rada varím a milujem bicyklovanie. Mám rada spoločnosť deti a ich smiech. Som veľmi ukecana a spoločenská. Neznášam, ak sa s niekým rozprávam a on ma nevníma.
Je pravda, že som kedysi nudu zahanala na internete, vďaka tomu som našla terajšiu lásku ale už mám pre koho žiť, usmievať sa, tvoriť, variť a aj nudiť sa s ním 😉

simca06022011
2. júl 2020

Vôbec nemám tento pocit... Skôr sú také obdobia v živote keď sa človek venuje koníčkom menej ako inokedy, venuje sa napr práci, alebo prechádza "jarnou únavou" ale vracia sa to potom späť. A povrchne rozhovory, nezáujem? To nie je o záujmoch a nude... To je iba o tom, že s niektorymi ľuďmi sa pozdravíme a dosť. Nebudem svoje záujmy pred celým svetom riešiť, nemám potrebu ukazovať a rozprávať o tom co robím atď. Tiež pri cestovani čumím do mobilu... Knihy sa mi nechce nosiť, prečítam si správy... A vlastne na tých par zastávok sa mi neoplatí ani nic iné vyťahovať. A k tým co fakt nemajú záujmy... Nuž naše babky asi veľmi nesportovali ani neriešili kopy zalub. Ale o nude nemohla byť reč. Napr ja keď čítam knihu, chlapa ide vystriet ako sa nudí... A ako môžem sedieť a čítať... A on keď rieši víno, party, diski, záhradu zase nudí mňa... Pre každého je nuda niečo iné. Mňa nudia debaty, dflhe rozhovory s kadekym považujem za zabitý čas ak sa vyslovene nerieši nejaký problém... Detto televízor. Najlepšie je.ked sa nám stane záľubou to co musíme robiť 😁

richardiv
autor
2. júl 2020

@luccija no tak to uz je uplne odveci to mas pravdu ...videl som par sediet v restavracii a kazdy pozeral do mobilu namiesto na seba ...dokonca v nejakej krajine dali pred prechod na zem svetla aby ludia ktori pozeraju do mobilov videli ze vstupuju na cestu ked sa divaju dole :D

luccija
2. júl 2020

@simca06022011 čo Vás dvoch spája?😜

richardiv
autor
2. júl 2020

@tripetta tiez nechapem ako sa moze niekto nudit alebo ako mozu utekat na soc. siete len preto lebo ich partner je v praci alebo niekde mimo ...zaluby su nieco co nas posuva vpred ...rad citam, pisem poviedky, cestujem, kreslim a td. vsetko su to veci ktore tvoria moju osobnost ak by som len sedel na nete lebo sa nudim tym by som zabijal to kym som ...a mas pravdu 🙂 vzdy je dobre sa zlepsovat a byt tym najlepsim co v nas je

sissy27
2. júl 2020

@richardiv na to, ako veľmi “hejtuješ” sociálne siete máš až príliš dobrý prehľad o tom kto tam čo postuje 😂

richardiv
autor
2. júl 2020

@simca06022011 tak ale to je jasne ze kazdy ma svoje zaluby pre mna su knihy asi to hlavne co ma vystihuje a pre niekoho je prave to nuda ale uz ked s niekym komunikujem v zmysle ze sa spoznavame tak nepoviem ze nemam zaluby a nudim sa ...su skratka veci ktore robia mna mnou

richardiv
autor
2. júl 2020

@sissy27 na soc. sietach nieje nic zle niekedy som vdaka nim spoznal novych ludi ...sli sme prave cez zaluby niekam von pokecat ci do kina, divadla, botanickej ...ale prave to je ten kamen urazu ze soc. siete nie su doplnkom zivota ale zivotom samim ...ludia tam zabijaju cas, zahanaju nudu kvoli nedostatku aktivit ...

pallacinka29
2. júl 2020

Tak sťažuješ sa na sociálne siete a preto sa ako chlap na typicky ženskú zaregistruješ... 🙏

simca06022011
2. júl 2020

@luccija dcéra 😂🤦‍♀️

richardiv
autor
2. júl 2020

@pallacinka29 nestazujem sa na socialne sete :D ale na plytkost ludi (ci uz zien alebo chlapov)

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
2. júl 2020

@richardiv no mňa sa už dávno nik dospely nepýtal na záujmy, proste ludia to už nejak neriešia. Ani medzi deťmi som to nepočula dávno 😁 aj medzi známymi... Nejak z ich životného štýlu vidíme co ich baví ale viac to nerozoberam. Neviem preco 😁 asi začnem 😁

richardiv
autor
2. júl 2020

@simca06022011 ale to je len skoda lebo co ta vystihuje to ako vyzeras ci to comu sa rada venujes? ...dnes su vztahy, manzelstva kedy jeden druheho ani v podstate nepozna jeho zaluby, nazory, myslienky ...pritom sa staci iba spytat ...ale ludia sa rozholi iba prezivat, lebo je to jednoduchsie 🙂 ako nekritizujem nikoho kazdeho osobna vec to je jasne ...len mna to mrzi lebo krajsie je divat sa srdcom ako ocami

simca06022011
2. júl 2020

@taskataska možno a vôbec neriesim, každý máme svoje záujmy. Ak sa naše cesty rozidu, tak sa rozidu... Stale mame dost aktivít kvôli dcére, nemám čas sa nad malichernostami zamyslat. Nemienim ho nasledovať v jeho záujmoch, tým dom si istá, moje su úplne kompatibilné s dcérou. Nepatrím k typom žien, co musia s partnerom aj smeti spoločne vysýpať 😎

simca06022011
2. júl 2020

@richardiv nemyslím, že je to o vyzore, ale ze vidno čomu sa venujú... Ked raz som s nejakým znamym, tak ja už minimálne viem, čo robí, či má rodinu.. . Viem napr ze hrajú všetci tenis, vela cestujú, nemajú domáce zvieratá... Alebo naopak celý deň sa prehrabu po práci v záhrade. Keď mi niekto vojde do obývačky tak rýchlo zisti, čo sa u nás robí... Sú veci,.ktore sú ľahko odsledovatelne. A nezdá sa mi možné žiť s niekym a nevedieť jeho názory a záujmy 😉 zase netreba preháňať. To možno v kultúrach s dohodnutými manželstvami. Veľmi dobre sa poznáme, vela z nas nie je kompatibilných co sa týka záujmov ale to neznamená, že človek nevie záujmy a názory druhého... Človeka s ktorým žije... Aj najlepšie kamarátky... Ale fakt hocijaký HC známych sa na taketo veci nemusím pýtať a ani nehovorím, keď sa nepýtaju 😇

miadi
3. júl 2020

Mam vela zalub hobby vselico ma zaujima ., a druhych sa snažim nesudit. 😊

mirkava
3. júl 2020

@richardiv hlavne deti, pubertaci sedia na mobiloch. My sme do vecera behali po vonku, sedeli na lavickach rozpravali sa a bola sranda, zabava. Teraz idu deti von za trest. Je taka doba... elektronicka.... viac nastrah.... nie je to dobre... ktovie kam to povedie...

lucyluv
3. júl 2020

Podla mna od veku dost zalezi. Co mam ja vacsinu priatelov vo veku okolo 30-40r, tak sa az cudujem, ako aktivne ziju, comu vsetkemu sa venuju. A veru aj 50-60-70r takych poznam. Na mobile zavislych poznam len pubertakov :D

majamat
3. júl 2020

@richardiv je to mozne, niekto tie aktivity a zaluby mozno ani poriadne nenasiel 😀
ja som na nete dost, je to pre mna prakticke. no nepatrim medzi tu mladu generaciu, co da prednost netu, pred niecim inym. ak mam nieco v plane,a ko napr, stretnutie so znamymi, pripadne dcera chce ist k babicke, tka tam zajdeme. faktom ostava, ze net mi je ovela lahsie vyuzit,a ko ine zaluby. a navyse toho,c o okrem prace, domacnosti a netu robim a mozem robit je tak vela, ze ani neviem neikedy co skor.

na zaciatku karanteny som sila ruska a kedze v praci ich potrebujeme, tak este chcem nejake tensie dosit, lebo hrubsie sa teraz nosit nedaju. uz som mala latku pripravenu asi mesiac, potom som ich vystrihla a teraz uz 2t "sijem". nejak nemam cas.
chodim na bicykli, lebo chcem schudnut. kedysi ma bavili odborne krnihy,a le nejak sa neviem na ne sustredit. neviem si predstavit, ze by som studovala popri zamestnani. vsak yb som nevedela o com citam. tiez je mojou zalubpu kozmetika a licenie, ale ak neico skusam, tak je to aj na 2 hod, co je vela a nie vzdy mam tolko casu a uz mam nejaku slabsiu motivaciu. a najde sa aj nieco ine. obcas usijem dcere neico pre babiky, pripadne neicoi velmi jednoduche do domacnosti. proste co ma v tom obdobi aktualne nadchne.

slimstar
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slimstar
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
penelope11
3. júl 2020

Ludia su aj taki aj onaki. Poznam aj ludi, ktori maju konicky len zato aby sa tym mohli na nete prezentovat, ale to mi pride strasne povrchne.
Ale napriklad ja rada chodim aj behat, aj na bike, aj lietat do tunela v LM, ale pomaly nik o tom nevie, robim to preto lebo ma to bavi a nie preto aby som sa s tym chvalila alebo cosi podobne 🙂