Výbava peračníka pre prváka na strednej

alexandroska
24. júl 2024

Ahojte chcela by som sa opýtať, vedeli by ste mi poradiť čo také hlavné treba pre prváka na strednej mať ako výbavu v peračníku a prípadne aký typ peračníku je vhodný?

viestta
24. júl 2024

Gymnazium, strojnicka priemyslovka alebo konzervatorium?

deti95060810
24. júl 2024

na strednej? však aby si mala pero....

alexandroska
autor
24. júl 2024

@viestta gymnázium

janulka1802
24. júl 2024

Nepíšem to vôbec v zlom, ale nemal by si prvák na strednej sám vybrať peračník?

pribinak
24. júl 2024

Peracnik? Ideálne labkova patrola …..úplne jednoduchý jednofarebný a čo sa týka pera? 3 základne farby, pentelka, ...

https://www.zdravybatoh.sk/p/peracnik-foggy-gre...

Ale celé by som to nechala na vyber gymnazistu, však nemá 5 rokov

lenkakravcova
24. júl 2024

@alexandroska pre stredoškoláka je fajn keď si peračník vyberie sám. A čo mu treba? Nejaké modré perá, ceruzky, kruzidlo na geometriu, tenkú pentelku, 2-3 farebné pastelky, 1-2 farebné perá. To je asi všetko.

alexandroska
autor
24. júl 2024

@janulka1802 ja si ho chcem vybrať sama len rada by som vedel aký typ , model a tak

vyrovnanaosoba
24. júl 2024

@alexandroska napíšem to tak. Je úplne jedno, či bude mať peračník s Pinocchiom, či mackom uškom, poschodový, oválny, či perá len v sáčku pri desiatej. Dôležité je, aby mal ceruzku, pero, jedno farebné. Gumu, pravítko, uhlomer, kruzidlo To je všetko. 🙂

6mia6
24. júl 2024

@alexandroska kúp si co sa ti páči, ja som celú strednú prešla s modrým perom, zeleným perom a pentelkou.

ivuska027
24. júl 2024

@alexandroska mám za to, že 15r človek vie, čo potrebuje v peracniku v škole 🤦‍♀️🙈 Naposledy som riešila peračník v tretej triede na základnej, keď si syn vyberal guličkove pero, po atramentovom.
Také velke dieťa treba naučiť samostatnosti, inak sa mu na gympli budú vysmievat.

janka1011
24. júl 2024

@alexandroska peračník taký ten klasický to sa už na strednej nenosí, len nejaké jednoduché puzdro a v ňom pero, ceruzka, kružidlo. Ostatné dokúpiš podľa potreby.

lucia13022023
24. júl 2024

Celu strednu som mala modré pero a zvyraznovac. Nič iné. Ani peračník som nenosila. Neviem no, ak nejaký chceš tak máš milión možnosti.

marcellka32
24. júl 2024

Syn má hodené 1 ks pero v taške...

anavixy
24. júl 2024

Ja som tam mala vacsinou pera spoluziakov 😄, nejake ceruzky, gumu, farebne pera/zvyraznovac, podla toho co ma aktualne bavilo. Na strednej je kazdemu srdecne jedno aky mas peracnik a co mas v nom, pokial teda nemate prave geometriu a ty nemas kruzidlo..

btus
24. júl 2024

ja som mala na strednej taký ten mini peračník na čínske pero, štvorfarebku, 2 ceruzky ( na rysovanie), gumu. Takže niečo malé, kde sa ti zmestí pero, ceruzka, guma, zvýrazňovač https://www.google.com/search?q=malý peračník&u...

yosi
24. júl 2024

@alexandroska A aký typ školy? Napríklad ja som chodil na strojnícku odbornú školu, takže okrem klasického pera aj viacfarebné perá , ceruzky (verzatilky) rôznych tvrdosti, kružidlo, redispero, guma... (My sme ešte všetko kreslili ručne, nie CAD). Ale pre gymnazistu určite iné

yanni
24. júl 2024

@alexandroska https://www.satch.com/de/schlamperbox-coral-reef
a co si tam nahadzes, to je uz tvoja vec. Na SK je stredna neskoro, cize ako 15 rocna a k tomu este gymnazistka, by si uz mala vediet, co v skole potrebujes. A co bude na zaciatku sk. roka chybat, predsa dokupis. Uz nezijeme ako za totacov, ze nebolo v obchodoch dostatok. Moja dcera mala pred tyzdnom 9 rokov, je stvrtacka a od septembra piatacka (prvacka na gymnaziu) a neriesim. Co v tom peracniku bude mat, to tam bude mat. Take nepisane pravidlo - na vyssej skole uz musis ziak vediet co a ako, byt samostatny, zodpovedny za seba a svoje veci....

viestta
24. júl 2024

@alexandroska ten co si mala v deviatke ti bohate postaci, aj to vybavenie co si mala v deviatke. Pero, ceruzka, guma, na geometriu pravika, uhlomer a kruzidlo

tarra6
24. júl 2024

@alexandroska dcéra si do prvej triedy kupovala takú kapsičku čiernu, vyzerá to ako kozmetická taštička. A má tam pero ceruzky, kružidlo, gumu a farebné gélové perá.

patka06
24. júl 2024

Vyber si aký sa ti páči a aký ti vyhovuje, moja dcéra /ide do 3.r SŠ/, má takýto:
Má tam modré perá aspoň 3ks, ceruzky, farebné perá, gumu, zvýrazňovače, strúhatko, nožničky, lepiacu pásku, korektor, kružidlo

mamutka
24. júl 2024

@alexandroska ak si pedant a chceš to mať všetko pekne uložené, tak malý klasicky peracnik ako tu vyššie na pero modré, zelene, možno červené, ceruzka a kruzidlo. Ak máš radšej menej veci, stačí jednoduché vrecko, čosi ako mala kozmet tasticka a tam si všetko spolu hodis. Krásne vzory nájdeš hocikde, aj ručne robené na sashe.
Ak si nieco ako môj syn (pochybujem), tak ti netreba nič, pero niekde nájdeš, ceruzky netreba a kruzidlo bude niekde na dne tašky zapichnute v jablku

estellas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
estellas
24. júl 2024

@alexandroska Na strednej veľmi neriešia aký peračník majú, úplne stačí jednoduchý malý. Netreba nič špeciálne.

betulinka1
24. júl 2024

@alexandroska pero, farebne pera, krúžilo, ceruzka. Peracnik obyc nic koplikovane, iba nahádze veci a ide.

leteku
27. júl 2024

Ináč som sa práve spýtala manžela, či má naša ( ide do štvrtého ročníka na gymnáziu) peračník. Zhodli sme sa, že asi má, minimálne pero si do školy nosí😄, občas si niečo zapíše. To naozaj nerieš, ak bude niečo speci potrebovať tak povie.

klip0
27. júl 2024

@leteku to píše to dieťa čo ide na strednú

dajda_01
27. júl 2024

@alexandroska mala som podla mňa tak jedno pero a jednu zvyraznovacku😂😂 gympel som prežila 😄 a dokonca úspešne celkom

leteku
27. júl 2024

@klip0 - ???, nie píše to matka 18 ročnej dcéry

macilaci
27. júl 2024

@marcellka32 👍😁

patka06
27. júl 2024

@leteku píše to budúca študentka gymnázia - pozri si jej druhý príspevok v komentároch