Ahojte chcela by som sa opýtať, vedeli by ste mi poradiť čo také hlavné treba pre prváka na strednej mať ako výbavu v peračníku a prípadne aký typ peračníku je vhodný?
na strednej? však aby si mala pero....
@viestta gymnázium
Nepíšem to vôbec v zlom, ale nemal by si prvák na strednej sám vybrať peračník?
Peracnik? Ideálne labkova patrola …..úplne jednoduchý jednofarebný a čo sa týka pera? 3 základne farby, pentelka, ...
https://www.zdravybatoh.sk/p/peracnik-foggy-gre...
Ale celé by som to nechala na vyber gymnazistu, však nemá 5 rokov
@alexandroska pre stredoškoláka je fajn keď si peračník vyberie sám. A čo mu treba? Nejaké modré perá, ceruzky, kruzidlo na geometriu, tenkú pentelku, 2-3 farebné pastelky, 1-2 farebné perá. To je asi všetko.
@janulka1802 ja si ho chcem vybrať sama len rada by som vedel aký typ , model a tak
@alexandroska napíšem to tak. Je úplne jedno, či bude mať peračník s Pinocchiom, či mackom uškom, poschodový, oválny, či perá len v sáčku pri desiatej. Dôležité je, aby mal ceruzku, pero, jedno farebné. Gumu, pravítko, uhlomer, kruzidlo To je všetko. 🙂
@alexandroska kúp si co sa ti páči, ja som celú strednú prešla s modrým perom, zeleným perom a pentelkou.
@alexandroska mám za to, že 15r človek vie, čo potrebuje v peracniku v škole 🤦♀️🙈 Naposledy som riešila peračník v tretej triede na základnej, keď si syn vyberal guličkove pero, po atramentovom.
Také velke dieťa treba naučiť samostatnosti, inak sa mu na gympli budú vysmievat.
@alexandroska peračník taký ten klasický to sa už na strednej nenosí, len nejaké jednoduché puzdro a v ňom pero, ceruzka, kružidlo. Ostatné dokúpiš podľa potreby.
Celu strednu som mala modré pero a zvyraznovac. Nič iné. Ani peračník som nenosila. Neviem no, ak nejaký chceš tak máš milión možnosti.
Syn má hodené 1 ks pero v taške...
Ja som tam mala vacsinou pera spoluziakov 😄, nejake ceruzky, gumu, farebne pera/zvyraznovac, podla toho co ma aktualne bavilo. Na strednej je kazdemu srdecne jedno aky mas peracnik a co mas v nom, pokial teda nemate prave geometriu a ty nemas kruzidlo..
ja som mala na strednej taký ten mini peračník na čínske pero, štvorfarebku, 2 ceruzky ( na rysovanie), gumu. Takže niečo malé, kde sa ti zmestí pero, ceruzka, guma, zvýrazňovač https://www.google.com/search?q=malý peračník&u...
@alexandroska A aký typ školy? Napríklad ja som chodil na strojnícku odbornú školu, takže okrem klasického pera aj viacfarebné perá , ceruzky (verzatilky) rôznych tvrdosti, kružidlo, redispero, guma... (My sme ešte všetko kreslili ručne, nie CAD). Ale pre gymnazistu určite iné
@alexandroska https://www.satch.com/de/schlamperbox-coral-reef
a co si tam nahadzes, to je uz tvoja vec. Na SK je stredna neskoro, cize ako 15 rocna a k tomu este gymnazistka, by si uz mala vediet, co v skole potrebujes. A co bude na zaciatku sk. roka chybat, predsa dokupis. Uz nezijeme ako za totacov, ze nebolo v obchodoch dostatok. Moja dcera mala pred tyzdnom 9 rokov, je stvrtacka a od septembra piatacka (prvacka na gymnaziu) a neriesim. Co v tom peracniku bude mat, to tam bude mat. Take nepisane pravidlo - na vyssej skole uz musis ziak vediet co a ako, byt samostatny, zodpovedny za seba a svoje veci....
@alexandroska ten co si mala v deviatke ti bohate postaci, aj to vybavenie co si mala v deviatke. Pero, ceruzka, guma, na geometriu pravika, uhlomer a kruzidlo
@alexandroska dcéra si do prvej triedy kupovala takú kapsičku čiernu, vyzerá to ako kozmetická taštička. A má tam pero ceruzky, kružidlo, gumu a farebné gélové perá.
@alexandroska ak si pedant a chceš to mať všetko pekne uložené, tak malý klasicky peracnik ako tu vyššie na pero modré, zelene, možno červené, ceruzka a kruzidlo. Ak máš radšej menej veci, stačí jednoduché vrecko, čosi ako mala kozmet tasticka a tam si všetko spolu hodis. Krásne vzory nájdeš hocikde, aj ručne robené na sashe.
Ak si nieco ako môj syn (pochybujem), tak ti netreba nič, pero niekde nájdeš, ceruzky netreba a kruzidlo bude niekde na dne tašky zapichnute v jablku
@alexandroska Na strednej veľmi neriešia aký peračník majú, úplne stačí jednoduchý malý. Netreba nič špeciálne.
@alexandroska pero, farebne pera, krúžilo, ceruzka. Peracnik obyc nic koplikovane, iba nahádze veci a ide.
Ináč som sa práve spýtala manžela, či má naša ( ide do štvrtého ročníka na gymnáziu) peračník. Zhodli sme sa, že asi má, minimálne pero si do školy nosí😄, občas si niečo zapíše. To naozaj nerieš, ak bude niečo speci potrebovať tak povie.
@alexandroska mala som podla mňa tak jedno pero a jednu zvyraznovacku😂😂 gympel som prežila 😄 a dokonca úspešne celkom
@marcellka32 👍😁
Gymnazium, strojnicka priemyslovka alebo konzervatorium?