Vesmír projekt

rachel978
2. nov 2024

Robime som synom projekt do skoly. A chceli by sme do vnutra urobit hviezdy. Ja som taka nekreativna a ani ja ani syn nevieme pekne maľovať.

Neviete zo coho urobim hviezdy aby to trocha zvýraznilo vesmir. Lebo je to vo vnutri take tmave.

Malovat hviezdicky nechcem. Proste len nieco dat dovnutra.
Urcite su tu sikovne a kreatívne zeny ktore mi poradua.

Ďakujem

gribka1
2. nov 2024

Nedá sa vystrihnúť hviezdičky a nalepiť?

laura164
2. nov 2024

Vytlac si na papier

doriiis
2. nov 2024

V tedi sa dá zohnať ligotavy papier a dierkovac v tvare hviezdy.Vydierkovat ligotave hviezdy a podlepit obojstrannou lepiacou páskou.

h2
2. nov 2024

Vianočné svetielka na baterky? Nalepíš zo zadnej strany (zvonku) a žiarovky prestrčíš dnu cez dierky, ktoré tam spravíš.

adrianap83
2. nov 2024

@rachel978 kukni pinterest, tam je toho. Možno nalepiť len guľky z alobalu. Alebo ich vystrihnite. Svetielka sú tiež super.

20erika07
2. nov 2024

My sme dávali svetielka

slavkadi
2. nov 2024

@rachel978 my sme dali bielou temperkou bodky, väčšie a menšie, vyzeralo to ako hviezdne nebo. Alebo videla som aj tak, že urobíš dierky do kartonu a od zadu do nich zapichnes LED svetielko z LED svetelnej reťaze. Kúpiš napr v tedi LED reťaz na baterky.

kacena4
2. nov 2024

z alobalu hviezdy bud na pozadie alebo na tvrdy papier a do priestoru ich zaves

ivka225
2. nov 2024

Inak, dobrá ukážka aktivity, pri ktorej je pomer získaných vedomostí a vynaloženej námahy blízky nule. Žiaľ pri školských projektoch je to dosť časté.

tramtada31
2. nov 2024

@ivka225 Ano, hlavne take projekty, kde sa viac narobi rodic ako dieťa. Otázka však je, čo je cielom týchto projektov. Aby rodičia s detmi trávili čas?

K téme, ja by som na štetec dala bielu farbu a stetiny odtlacala od seba, čím by vznikli frkance (hviezdy rôznych velkosti)

rachel978
autor
2. nov 2024

@tramtada31 ja neviem. Lebo u nas v triede sa rodicia predbehuju ktori urobi lepsi projekt. Pri niektorych je jasne ze toto dieťa nemohlo robit. Ze je to viacej rodičovská práca.

rachel978
autor
2. nov 2024

Inak Vam dakujem za rady.
Su super, Tedi mam blizko. Pojdem pozriet co tam najdem.

ukulela
2. nov 2024

@ivka225
@tramtada31 prečo? Môj si na prirodovedu naštudoval sám od seba porovnanie gravitácie na rôznych planétach. Ako rýchlo obiehajú. Dá sa ísť von, naučiť hľadať prvé súhvezdie a nakresliť tam akurát to.... My sme pozorovali kométu cez ďalekohľad. Pri vyrábanú sa krásne dá učiť, resp opakovať vedomosti. Ale aj získavať nové.

rachel978
autor
2. nov 2024

@slavkadi pojdem pozriet ci maju

ivka225
2. nov 2024

@ukulela To je úplne iná vec. Ale pri konštruovaní svetelnej show sa toho žiak o vesmíre veľa nenaučí, to asi uznáš.

ukulela
2. nov 2024

@rachel978 nesutaz s rodičmi. Pomôž dieťaťu, no nech to nie je na škodu... Učiteľka vidí. Niečo vyrobte, slnečnú sústavu, alebo astronauta na mesiaci,... Nech si dieťa naštudujte nejaké zaujímavosti z encyklopédie, alebo YouTube a pridá ku projektu. Nech sa niečo naučí.

moonlight1210
2. nov 2024

Ja by som drobnucke hviezdy nafrkala bielou farbou (ako tu uz spominali). Len prejst prstom po namocenych stetinkach vo farbe, aby sa to tak jemne rozprasilo.
To by boli tie najvzdialenejsie.
Otestuj to mimo na casopise, aby ste vedeli, ako silno frknut stetinkami, aby to robilo ten spravny efekt.

Potom vacsie hviezdy porobila ako drobne bodky stetcom.

A na najvacsie by som najprv kriedou urobila bodku, rozotrela ju do stratena do kruzku prstom a do stredu spravila farbou jasnu bielu bodku. Aby to vyzeralo ako ziara okolo tej hviezdy.
(Ak nie je krieda, tak nastruhat bielu, alebo zltu tuhu z ceruzky).

Aby to cele ziskalo taky 3d efekt hlbky.

A takto jednoducho to s tebou moze robit aj syn. To zvladne. Takze to bude jeho projekt.

nikaeli
2. nov 2024

@rachel978 v Tedi majú malé žlté hviezdičky z filcu za 1€. Samolepky. Akurát som ich lepila synovi na plášť a na korunu.

Ukážeš nám potom finálny výsledok? 😉

rachel978
autor
2. nov 2024

Ďakujem za rady.
Vy mate tolko nápadov, ja mam obdiv k vsetkym kreativnym ženám.

rachel978
autor
2. nov 2024

@nikaeli ukazem maju na to este 2 tyzdne na dokoncenie. Tak ideme postupneme.

rachel978
autor
2. nov 2024

@nikaeli u nas je velke Tedi, ja neviem kde mam co hľadať. Pri com majú take hviezdicky?

nikaeli
2. nov 2024

@rachel978 hľadaj v tej časti, kde sú výtvarné potreby, malé krabičky, korálky, samolepky, také tie tvorivé somarinky. Také malé 1-2 cm. Sú v malých vrecúškach za 1€. Ako tieto listy:

rachel978
autor
2. nov 2024

@nikaeli dakujem krasne

leveta
2. nov 2024

Naprskat stetcom žltú a bielu/zlatu farbu. V škôlke takto male deti učia to zvládne hocikto a prekvapivo to celkom dobre vyzerá aj

enya00
2. nov 2024

@rachel978 moja dala iba bielu, ci zltu farbu a so stetcom nafrkala

letfenixa
2. nov 2024

@rachel978 učím na 2.stupni a sem-tam zadam nejaký projekt, ktorý si vyžaduje aj výtvarné stvárnenie. Ale vždy im poviem, že je to projekt žiaka, nie rodiča.

enya00
2. nov 2024

tak s bielou iba pofrkala

rachel978
autor
2. nov 2024

@letfenixa
Mali v 3 rocniku projekt cicavec.
Moj urobil len na papier o našom psikovi.
Na rodicku nam ucitelka ukazala vsetky projekty. Jeden ziak mal 3 D projekt s krtkom kde bola velka krabica v nej vypln a v tom chodbicky ako robi krtko. Ja som.skoro odpadla ved to bolo ako od profesionála, dokonale urobene, krasne vymalovane, vsetky detaily upravene, krasne to bolo. Ale toto nerobilo urcite 9 ročné dieťa ale rodič.
Myslim ze ucitelka na rodicku aj vtedy povedala ze deti si budu robit projekty uz len v skole s pomocou encyklopédii. Ale tento projekt nam znova zadala domov.

rachel978
autor
2. nov 2024

@enya00 taku zem by sme chceli namaľovať neviem ci sa nam poradí

enya00
2. nov 2024

@rachel978 urcite ano, malovala to dcera..napichla na spajdlu, namalovala a nechala uschnut