V akom veku ste dovolili dcére zafarbiť si vlasy?

28. aug 2021

V kolkatich rokoch ste dovolili dcére si zafarbiť vlasy? (prirodzenou farbou napríklad blond alebo hnedá…..)

sunshine_18
28. aug 2021

14-15+ by som dovolila skôr nie..

babajaga
28. aug 2021

moja sa ma ani nepytala,nafarbila z prirodzenej blondinky na ciernu,pokym som nebola doma,tusim mala 14 rokov....teraz ma 18 a uz sa nefarbi,nechala si prirodzene vyrast

n_i_ka
28. aug 2021

Ja som mala 14 keď mi doma dovolili melir. Mala som blond vlasy a melir bol ružový 🙂 v 16 som to dala celé na čiernu no nebolo to dobre takze nechať odrast a odvtedy som si nefarbila 🙂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskamicha
28. aug 2021

Ked si na farbenie sama zarobi 😁😉

kikus7
28. aug 2021

Ja zas nerozumiem, načo farbiť vlasy a ničiť si ich, ak zrovna žena nechce prekryť šediny. Ja som asi divná, vlasy mám prirodzené, a teda pokiaľ to nebude vyslovene treba, vlasy si nechcem takto ničiť. Mne mama povedala, keď som bola pubertiačka, nech si vlasy zbytočne neničím.

dusankomoj
28. aug 2021

Moja mala 10r a dovolila som 2 červené pramienky okolo tváre😉

euka210
28. aug 2021

Ja tiez v tom nevidim zmysel, sama som len sampon skusila a melir na zmenu pocas rodicovskej. Pokial ma sediny k tomu nedonutia, tak nebudem nicit vlasy.

de_zi
28. aug 2021

Ja som sa farbila od 12 rokov na čierno, cca od 17 som si nechala odrásť a odvtedy sa nefarbím. Aj keď sa čudujem, som rada, že mi to mama vtedy dovolila. Teraz už necítim potrebu sa farbiť, páči sa mi moja farba.

deti95060810
28. aug 2021

dcéra 15+ - melír

evora
28. aug 2021

Ja som si v 14 zafarbila vlasy na kriklavo červené 😀 Naši skoro zinfarktovali, ked to zbadali. Keďže som mala blond vlasy, bol to riadny šok. Držalo ma to asi rok, potom celu strednú som si farbila na tmavo hnedú. Vlastne okrem čiernej som mala na hlave uz asi všetko (vrátane ostrihania sa na ježka cca v 12🤭).
Teraz keď si predstavím, ze moja dcéra bude toto stvarat, desim sa 😀 Dufam ze v puberte nebude mat aj ona take sprosté nápady. Ale v otázke: od 15 by som jej kludne dovolila melír, alebo nejaký vymyvaci sampon.

vroni
28. aug 2021

V koľkých by chcela. Ona bude ten vytvor nosiť na hlave, nie ja. Moja dcéra zatial záujem neprejavila (teda, ak sa neráta červený sprej na halloween) a to bude mať za chvíľu 16.

taskataska
28. aug 2021

mala som 13, necelych 14. farbila ma mama osobne
na blond by som ju radsej obejdnala do salonu, farbit doma je jedna vec, odfarbovanie (zosvetlovanie) je uz veda a s drogerkou narobite viac skody nez uzitku

damiana1992
28. aug 2021

Ja som mala nejakých asi 13 keď som si nafarbila na čierno z hnedej, kvôli halloweenu 😀 tuším som sa ani nepýtala 😀

andrea78
28. aug 2021

Nie skor ako po ukonceni zakladnej skoly, resp. na strednej skole , takze okolo 15r. A radsej nech sa poradi a skonzultujeme to, nie jej to striktne zakazovat a potom sa na tajnasa pofarbi s asistenciou kamaratky, vyrobi na hlave katastrofu, ako bonus vlasy ostanu znicene a potom to budem musiet zachranovat.

viera77
28. aug 2021

Nerozumiem tomu, prečo si dievčatá navštevujúce dokonca ešte len ZŠ majú vlastne farbiť vlasy chémiou? A rodičia to veselo dovolia, že veď je to vraj normálne v tejto modernej dobe? Make-up, zafarbené vlasy, nalakované nechty...

evkamotka
28. aug 2021

Mne sama mama navrhla melir v 9 triede, lebo mam riedke vlasy, tak ze ci by to nevyzeralo lepsie. Skúsila som. K9ncom vysokej mi mama zase navrhla trvalu :D z rovnakeho dovodu. Tiez som skusila

vroni
28. aug 2021

@viera77, a? Prečo by to nemalo byt normálne? Bude sa horšie učiť s namalovanymi nechtami alebo jej z hlavy s farbou vyprchaju vedomosti?
Akurát ju upozornim, že si zničí pleť, vlasy a pripadne sa dostane do konfliktu s učiteľkou, ktorá bude mať predstavy, že to nie je správne, lebo medveď. Ja zase nevidím zmysel v zbytočnej buzeracii deti. Pokiaľ nikoho neobmedzuje a neohrozuje (vrátane seba samej), nech si dá aj modrú farbu so zelenými sloníkmi na vlasy, čo sa tým akože zmení?

nika_val
28. aug 2021

Mne mamina prvý krát zafarbila v 13 ale iba šampómom zo strednej hnedej na tmavú mahagónovú. Pred tým sem tam jeden dva pranienky na červeno 😁 ale v 14stich som prišla s tým že chcem blond a to mi povedala že keď dovŕšim 15 tak nech si s vlasmi robím čo chcem pod podmienkou že sa nedám dohola 🤣 a budem si na to zarábať sama..
A tak aj bolo presne v deň 15 narodenin som sedela u kaderníčky na odfarbovanie, chyba bola že som si ju hladala sama a tak aj dopadol výsledok 🙈 (krasne žlté vlasy) 😁😁
Potom som si radšej nechala aspoň poradiť s výberom lepšej kaderníčky nie tej najlacnejšej 😀😀

viera77
28. aug 2021

@vroni Tak rob si so svojimi deťmi čo len chceš...napr. 13-ročnému dieťaťu farbiť vlasy je podľa teba ok, podľa na nie. Lebo vraj buzerácia detí...to je všetko, čo k tomu dodám, viac nemá zmysel.

vroni
28. aug 2021

@viera77, ďakujem za láskavé dovolenie. Len som sa stále nedozvedela, čo také hrozné by sa bolo bývalo stalo, keby si moje dieťa v 13 tie vlasy zafarbilo.... Nejaký rozumný dôvod, prečo by som to mala zakázať....

lavender273
28. aug 2021

Ked som mala 13 rokov mama mi dovolila melir (asi len dve pasy) .to bolo vzruso. No ked som mala 15, odfarbila som sa na peroxidovu blondinu a takto som zila do 18tky, pokial som sa nedostala do ruk dobrej kadernicke 🤣

lavender273
28. aug 2021

@nika_val ja som sa odfarbovala sama 😁 aj tak to dopadlo.

taskataska
28. aug 2021

@vroni viera povedala! sam satan sa v tom skryva, a ked nie on, tak isto je to dovod dnesneho upadku...chapes... :D

vroni
28. aug 2021

@taskataska, nie, ale nevadí. Iste veci nechápem veľmi rada 🤣🤣🤣

mymel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
akrobrab
28. aug 2021

Mne moja mama dovolila v 14-15ich na mahagonovu a do 33ky som nosila vsetky druhy ziarivo cervenych vlasov a bolo to super, len teda cervena je total neprakticka pre zivot.

didi2102
28. aug 2021

Mne mama na konci 9.rocnika pred 17r

natyreggae
29. aug 2021

@vroni presne tak... ja si farbím asi od 11 vymývateľnou, od 14 sa odfarbujem peroxidom, teraz mám 17 a žijem nič mi neni, učím sa najlepšie a triedy a som pohode😀

elenka.k
29. aug 2021

V 12 mala melír, jemný, a teraz má červenú ofinu 13 r.