Syna neprijali ani ma jednu školu

19. máj 2024

Potrebujem poradiť. Kto tom podobne. Syna neprijali ani ma jednu školu ktorú si vybral. Sledujem že veľa aj jednotkárov sa nedostali tam kde chceli. A určite nechvem aby išiel na ucnovku alebo na neperspektívnu školu . Ako dalej ?

martinmmartin
19. máj 2024

co je perspektivna skola? A ake su dovody ze ho neprijali?

lesanka845
19. máj 2024

Co je zle na ucnovkr,dneska aj ucnovky už majú dvojročné nadstavby a skončí maturitou a môže kľudne pokračovať na vysokú.Nemusiia všetci študovať gymnazium, len preto že je to teraz in

pribinak
19. máj 2024

Odvolanie ste nepodávali?

O rok si zas môže podať prihlášku na školu kde chce ísť.

barbora0308
19. máj 2024

Tak neviem, aku radu ocakavas...ked ho neprijali, tak ho zial neprijali. Bud sa skusite odvolat alebo sa zmierite s tym, ze si bude musiet vybrat inu skolu. Zial v nasom state je obcas prinosnejsie, ak mas znamosti na dobrych miestach, ako dobry prospech 🥴...

janne054
19. máj 2024

Podajte odvolanie, je veľmi pod čiarou? Vždy sa to posúva a možno bude šťastie na vašej strane. A určite obvolať školy s podobným zameraním, či nemajú voľné miesta. Ak sa aj teraz nepodarí, tak žiaci v prvom ročníku prestupujú bežne na iné školy a uvoľní sa miesto. Nič nieje stratené, prestup je vždy možný

grace55
19. máj 2024

Boli sme na tom podobne, po 3 odvolaniach prijatá na všetky. Nevzdávaj to! Pripadne sú aj miesta v 2.kole na "horšie"gymnazia a SS.

autor
19. máj 2024

Že čo bude nasledovať. Na jednu nie je možné podať odvolanie neurobil skúšky. Na druhé môžeme aj podáme. Ále čo ak to nevyjde. Čo sa dalej bude diať ? Niekto povedal že pôjde na školu kde je voľne. Sú to väčšinou školy kde nikto nechce ísť študovať.

luccija
19. máj 2024

Zobrať co zostalo, podať odvolanie.Ak sa mu škola nebude páčiť ešte stále môže po pol roku prestúpiť či ďalší rok.Do 15.9. sa ešte tiež menia školy niektorí nenastúpia atď...treba si pozistovať kde zostali voľné miesta, alebo sa pýtaj výchovnej poradkyne naša mala zoznamy.Tu som čítala, že ženy samé obvolavali školy atď...pôjde na druhé kolo.Na aku školu chcel ísť?

anjelicek26
19. máj 2024

No áno pôjde rok na školu,kde bude volne a zopakuje o rok prijímačky. Bud sa na prijímačky nepripravil,alebo proste na tie školy nemá a mal si vyberať rozumnejšie vzhľadom na konkurenciu (a schopnosti)..zatiaľ dajte odvolanie všade.

pribinak
19. máj 2024

Hneď zajtra sa skontaktuj so školskou kariérnou poradkyňou
Ona by mala mat prehľad o všetkých školách

cica8
19. máj 2024

Nuž keď neurobil skúšky moc si vyskakovať veru nemôže, jedine čakať pokým si to iní náhodou nerozmyslia alebo ísť na ucnovku a o rok skúsiť zas... Lenže ak vám ucnovka"smrdí"tak neviem no

fineta
19. máj 2024

Je to nepríjemná situácia, chápem.. pozrite si na tejto stránke naplnenosť jednotlivých odborov na školách: https://www.svs.edu.sk/prehlady.aspx

Samozrejme napísať odvolanie na rozhodnutie a zarovno hľadať možnosti inde...

lucik194
19. máj 2024

postup je jeden.

date odvolanie na tie skoly kam urobit prijimacky, proste kde vyhovel kriteriam.

budete cakat. podajte cim skor, najlepsie zajtra, aj kebyze si mas dovolenku zobrat, zajtra podat.

do konca maja su zapisy na vsetkych skolach.

ak by sa nedostal ani tam, kam podate odvolanie, v juni sa vsetky skoly upracu počtami.

zavolas na skolsky urad on uz bude mat statistiku kde zostali volne miesta. zo zoznamu si vyberies viacere skoly v poradi kam chcete aby isiel.

minuly rok v BA napr zostali aj miesta na gymploch volne, lebo rodicua aj po zapise presunuli dieta(prestahovali sa), v juli boli volne miesta

realny postup z minuleho roka

kikusahoj
19. máj 2024

Co je zle na ucnovke? Poznam vela ucnovkarov,ktori sa maju a zarabaju lepsie ako ludia s gymplom alebo vysokou skolou.

oriesocek
19. máj 2024

@kikusahoj na ucnovke je zlé to, že ak nie je niekto manuálne zručný, tak je to trápenie... mne nejde ani šitie, vyšívanie, neviem hackovat... nemám žiadne takéto zručnosti. Neviem ozdobiť zákusok... ale viem riešiť zložité zadania, riadiť firmy a projekty... kebyže mám na ucnovke počítať matematiku zo základnej školy, čo viem, ze spolužiaci, ktorí tam išli, tak pocitali, tak by som nebola spokojná a ani oni so mnou..

mili2016
19. máj 2024

Takže ľudia s učňovkou bez maturity sú podľa teba akože čo? Ja mám len učňovku a nehanbím sa za to. V dnešnej dobe sú okrem školy dôležité aj iné veci pre zamestnanie ak samozrejme nechce byť lekár a.t.d

oriesocek
19. máj 2024

A autorke, zisti moznosti, určite sa nejaké miesta uvolnia. Sú gymnázia (aspoň v Ba, ktoré sú súkromné s malým doplatkom)... ale teda neviem kam ti nezobrali dieta. Známa išla dokonca na druhý koniec republiky na internát, aby sa dostala na školu akú chce, keďže ju neprijali

oriesocek
19. máj 2024

@mili2016 nepíše, že ty si menej alebo ľudia s ucnovkou, ale jej syn chce ísť inde... to je všetko. ... moja dcéra chce ísť na gamcu, čo je matematicky gympel. Tam sa hlási aj 400 ľudí a príjmu jednu triedu. Aký typ ucnovky by si jej poradila, ak má všetky písomky na 100 percent a má plynule jazyky... syn rovnako a chce robiť finančný audit a fúzie a akvizície. . Proste majú iné predstavy, čo chcú robiť.

jana_eyre_2
19. máj 2024

Ja mám tiež ucnovku, robila som si maturitnú nadstavbu hneď ako som dostala výučný list.. nevidím na týchto školách nič zle, len to, že ľudia majú voči nim hrozne predsudky.. vlastná sestra si neuvedomila že sa sťažuje mne na toto isté - keď išlo o jej syna, tak sa o učňovke vyjadrila dosť pohrdavo predomnou..

Nerozumiem prečo je to tak, učiť sa remeslo nie je nič zle.. mala som dobrých spolužiakov, z väčšej časti aj dobrých učiteľov a nepochybujem o tom, že aj teraz sa vstrednych odborných školách nájde dosť kvalitného vzdelania.. nechcem ale odbočovať od témy, len ma mrzí keď to čítam..

zuzulka558
19. máj 2024

@jana_eyre_2 mam kamaráta a ten ma vyučené remeslo,, povedal ze preňho je to raj peňazí keďže každý chce byť IT a samé gymple, VŠ a remeslo už málokto tak je žiadaný dosť 😉 preto pre mňa má remeslo obdiv a rešpekt, síce je od prachu a neviem čoho no je pánom sak sebe, dom bez hypo, dovolenky a uživí aj dieťa aj ženu

zuzana76
19. máj 2024

a kam robil skusky, aka oblast, aby sme aspon priblizne vedeli poradit: technicka skola, potravinarska, gymnazium

augustovkaa
19. máj 2024

@jana_eyre_2 Ja tiež nemám nič voči ucnovke ale keby si mala dieťa, ktoré sa učí na samé jednotky, ovláda jazyky, dala byvsi ho na ucnovku? Nikto sa nevysmieva ľuďom z nižším vzdelaním, netreba to brať osobne. Aj remeslá treba. Ale myslím, že premianti triedy majú trochu vyššie ambície ako pekár alebo obrábač kovov.

eliska13
19. máj 2024

Dobrý elektrikár, vodár, kurenar, automechanik, maser má o život postarané.Keby som mala syna idem len touto cestou.

zuzana76
19. máj 2024

@augustovkaa presne tak, dvojkari a trojkari sa mozu umiestnit na ucnovkach, ale dnes este aj ten, kto ma trojku na ZS aspiruje na gymnazium. Nemám nic proti ucnovke, kto studium berie vazne, tak aj na ucnovke sa nauci a moze si urobit maturitu

augustovkaa
19. máj 2024

@oriesocek presne to isté si myslím aj ja. Nikto sa nesmej ľuďom s nižším vzdelaním ale keď majú doma jednotkarku, ktora celé dni dobrovoľne sedí nad knihami, tak je rozumné dať ju na ucnovku? Pokiaľ nie je jej sen robiť krajcirku alebo cukrárku?Skôr nechápem, keď niekto pcha trojkarov nasilu na gymnázium aby sa mohli chváliť. Dieťa na to nemá a trápi sa.

zuzulka558
19. máj 2024

@augustovkaa ale je byt rozdiel jednotkar aj 😅 bud sa bifli aby jednotku mal alebo ma na to hlavu

estellas
19. máj 2024

@augustovkaa To je pravda, ak by chcela byť cukrárka tak k tomu musí mať vzťah. Podľa mňa je to veľmi krásne povolanie ale nebaví to každého.

jana_eyre_2
19. máj 2024

@augustovkaa kde vravím že sa im niekto vysmieva? Píšem o predsudkoch ktoré panuju v spoločnosti, nech mi nikto netvrdí že to tak nie je.. (práve preto že som z ucnovky, veľmi dobre to poznám a v kontexte je to cítiť aj tu - Učňovka, neperspektivna škola) autorka predsa nepíše že jej dieťa je premiant, píše že ani jednotkarov neprijímali, takže keď človek číta s porozumením, znie to tak, že jej dieťa má iný prospech ako čisté jednotky..

No a čo vravím svojim deťom - mám najstaršieho dvojkara, strednú dcéru čistu jednotkarku s vyznamenaniami, najmladšieho jednotkara (ten je len prvák, to ešte len uvidím čo bude) a všetkým trom opakujem že môžu ísť naozaj na akúkoľvek školu a v tom su zahrnuté aj odborné školy.. so staršími často preberáme tuto tému, lebo chcem aby vedeli aké majú možnosti.. takže áno, vklude by som dala aj tu jednotkarku na odbornú školu, ak by sa jej páčilo nejaké remeslo.. (zatiaľ sa obom najviac páči zdravotná škola - farmaceuticky laborant dcéra a syn chce byť záchranár, ma na to vlohy aj reálne)

lenka_da
19. máj 2024

Ta ciara sa bude v najblizsich dnoch posuvat. Zajtra si zavolaj na obe skoly, ake ma sance, ze by sa na odvolanie dostal.
Drzim palce.

augustovkaa
19. máj 2024

@zuzulka558 ver ze na to má hlavu 🙂