Ahojte, syn sa dostava do puberty, vsetko neguje, zacina kaslat na skolu. Odmieta sa obliect, nechce ciapku, ani sal. Dohovaram, vysvetlujem, aj zakazujem. Nic nepomaha. Ako to robit k spokojnosti oboch? Akoby sa zacal prejavovat. Doteraz bezproblemovy, poslusny, zlaty chalan. Normalne mi je do placu.
Teda ciapku a sal by som neriesila vobec. Zhorsenie prospechu je uplne bezne v puberte. Jedine, co mozes spravit, je zlavit zo svojich poziadaviek a skusit dohodnut kompromis, ako ma vyzerat vysvedcenie a ake budu nasledky, ak bude horsie. A preckat pubertu. A aj ked si na nervy, velmi odporucam, aby si syna kazdy den objala, aj ked gula pri tom ocami a chvalila ho za kazdu blbosticku, ktoru spravi dobre. Aj za bezne veci, ktore robi dlhodobo… hormony v tomto veku sposobuju, ze mlady clovek vnima vsetko negativne, ale pozitivne vobec. Tak je fajn to trosku balansovat zo strany rodicov. Dieta za svoje hormony nemoze 🙂
doteraz poslusny - cize robil to, co si mu povedala. Uz neposlucha, pretoze si zacina presadzovat svoje ---- a presne o tom je puberta.
uz si dovychovavala - uz mozes iba korigovat, usmernovat. Ak si nechces posramotit vztahy, stan sa partnerom - akceptuj jeho rozhodnutia, netrvaj na svojom, aj ked vies ze mas pravdu. Hold, musi sa popalit sam a znasat dosledky svojich cinov. Trvaj len na naozaj podstatnych veciach - akym je na zakladke napriklad priemer, aby nezlajdacil a dostal sa na ok strednu
Čiapku a šál v puberte? Tam môžeš byť rada, že vezme zimnú bundu a dlhé nohavice. Nebuzeruj ho za blbosti a dohodnite kompromis.
Koľko ma rokov?
presne. ja som roky nenosila ciapku a sal a to som zo severu kde boli bezne minusove teploty.praveze som mala este lepsiu imunitu.celu strednu som nebola chora. toto by som neriesila.inak neporadim.ja mam doma 9 rocnu zacinajucu pubertacku a je to masaker.
no jo, to sme si viacerí mysleli, že poslušné detičky zostanú poslušnučké až kým odídu z domu. Dospievanie má vývojové štádiá a je to normálne rebelovať, mať problém s autoritami, vyhradzovať sa voči sebe atď. Skús si spomenúť na svoju pubertu.
To isté mám doma môj má 11 a teda puberta brutálna, všetko 500 x opakujem tichom, potom z krikom uč sa, obleč sa, nie furt po svojom, čiapku si nedá však vlasy sú najdôležitejšie zničí sa účes, také tričko on nosiť nebude, také nohavice si tiež nedá atď.. proste puberta len to dáko prežiť 😆
Ciapka? Sal?
Ved nemrzne
za ten šál by som sa hanbila aj ja... čo bývate na Sibíri?
Troska zaspomínaj a spomen si na svoje dospievanie...každý človek si tým musí prejsť. Je to obdobie,kedy človek chce ako takú zodpovednosť prebrať na seba. Hádam mu nechceš do dospelosti rozkazovat, či si ma dať čiapky a šál😃, ja som čiapku nenosila ani ako 7 ročne decko a chorá som nebyvala. Dopraj mu troska voľnosti v rozhodovaní a bude dobre
nemam este take velke dieta, takze v podstate len citam tipy, ale paci sa mi to, ze urcit si priority a tam nepolavit, a v inych veciach ustupit, pripadne dohodnut kompromis.
Tak ja neviem, u nas rano mrzne a davam si taku hackovanu celenku, inak mi usi odmrznu. To len na okraj. Nasi si zatial toto davaju, aspon kapucnu na hlavu rano, kvoli usiam, este su poslusni v tomto. Syn bude mat 11 a uz ma svoje maniere, toto k nim nepatri zatial.
ja tiež mám 50 rokov a čiapku som mala naposledy na prvom stupni základnej školy. Jednoducho to nenosím.
@misana84 12
@zic toto je super, ja som sa vyhrazala deckam, ze ich budem boskavat pred skolou 😀 Najnovsie u 15 rocneho mam zakazane na edupage lajkovat ci komentovat spravy od ucitelov, tobos sa stazovat. Tak som z boskavania presla na vyhrazky lajkovanim a komentovanim 😀 😀 😀
ale teda neviem - objimat pubertaka? Ved ma nepusti k sebe na meter, nie to sa ho este dotknut 😀 😀 😀
12 rocneho nutis nosit ciapku a sal? No chudatenko
@veronikaszabova rano bolo -2 🙂
@deti95060810 tak mne je stale zima..
Aj u nas - 10 rocny syn siel v tricku s kratkym rukavom a mikine. Sal a ciapku nenosi ani vtedy, ked ideme do Tatier.
Neblazni.
@veronikaszabova a? Doteraz problem nebol a vdaka bohu aj zdravy je
no zvykaj si, moji v tomto veku odmietali čižmy nosiť, len tenisky. To nevadí, že tebe je zima, jemu nemusí byť
@deedol urcite.. od tehotenstva studujem respektuj.vychovu, len realita je trosku ina
@0silvia0 presne. Starsi syn ma 15 rokov a uz minimalne 3 roky sme mu cizmy ani nekupovali. Len tenisky nosi.
@veronikaszabova tak to mate vy, my inak🙂
@0silvia0 ved to.. ze si musim zvyknut.. je to facka😁
Koľko má rokov?