Dobry vecer!
Dostala som spravu od triednej ucitelky, v zneni, ze kazdy ziak z triedy ma doniest 300E za stuzkovu, ci sa zucastni alebo nie.
V sume 350E je zaratana vecera pre ziaka a dalsich 3 ludi z rodiny, kvety pre ucitelov a este zopar drobnosti.
Moje dieta plus cela rodina sa nezucastni. Ako by ste to riesili? Prosim, nerieste, preco sa nezucastnime. Dakujem
Nejdem nezaplatím to čo že treba zaplatiť aj keď nejdete? Wtf?
nezaplatim
Určite by som neplatila, nevidím dôvod. Učiteľke to treba slušne oznamit
Nezaplatila by som ... kvôli čomu, keď tam nejdete?
Treba učiteľke napísať ze vzhľadom na to ze sa. Nezúčastní té, nie je nutné objednávať jedlo pre 4 ľudí a tým pádom žiadne náklady nevzniknu
Preco maju platit a ti, krori nejdu? Nech to vysvetli....
Dobra blbost, co chce pani ucitelka s obedarmi prist na stuzkovu?
Mne príde cudne, že doteraz ste nezbierali peniaze. Teda u nás 4 roky sa zbierali oravudelne v malých ciastkach, asi každý štvrťrok, a nikoho to nezruinovalo financne.
Naraz je to dosť, a chápem, že nechceš toľko platiť, ak sa nezúčastní. Ale neide len o vašu večeru, sle o spoločné výdavky - prenajatie saly, dj/kapely, večeru pozvaných učiteľov treba tiež zaplatiť, fotografa/kameramana tiež. Je to spoločná udalosť celej triedy, zase aj to by bolo nefer, keby štvrtina triedy sa rozhodla neísť a tým pádom všetky spoločne náklady by sa rozložili medzi zúčastnenými, lebo by to riadne navýšilo náklady na jednotlivca.
Skus sa dohodnúť s triednou osobne, aby ti znížila sumu o toľko, koľko stojí večera tvojho dieťaťa plus teda 3 pozvaných z vašej strany.
u nas ked nesli -neplatili.. nemoze ta donutit .. a ak by namietala smer riaditelna a podat staznost
U nas tiez kto nesiel neplatil
Určite by som neplatila... u nás spolužiaci, ktorí neboli dobrovoľne prispeli na darček pre triednu, ale to boli drobné a na nič iné... nejde len o večeru, zo sály, kapely, fotiek tiež nebude mať nič, keďže sa nezúčastní, nevidím žiadny dôvod na to prispievať ostatným
@bolarazjedna ale no 😁
Neodhlásili ste na poslednú chvíľu? Lebo možno všetko už objednané, sála, to sa dosť dopredu zajednava takéto veci, možno viacerí začali odvolávať, keď je už vlastne všetko vybavené
🤣pani ucitelka je pekne prepnuta😅Akoze za co mas platit ked tam nepojdete😅?
@bolarazjedna ale na čo ked nejdu? Na čo?? A platiť za priestor, kameraman, DJ atď atď keď nejdu?
Lenže možno rusí aj polovica triedy, ja by som v takom prípade zrušila celu stuzkovu, inak nerozumiem, prečo máte platiť večeru a ostatne výdavky
@0silvia0 😀
u nas sa zbieralo celé 4 roky kazdy mesiac po malé ciastky.... na konci, ak chcel niekto viac ludi si priplatil... boli vsetci do jedenho, kedze to bola velka udalost... a tak to bolo napocitane, ze pridu vsetci, ako uz pise...
@bolarazjedna su tam fixne vydavky, ktoré sa pocitaju na kazdeho... neviem, ako to bolo odkomunikovane od zaciatku, ale u nas by sa urcite nevracali peniaze na fixne poplatky, ktoré sa pocitali na vstekých.... toto je naozaj viazane na celu triedu... ak teraz si bude niekto iba tak rusit (nevravim o vaznych zdravotných dovodocg, tak ostatní budu kazdy tyzdne doplacat navyse ? u nas podobne funguju aj ine veci... kde je fix, co sa nevrati v pripade zrusenia .....
Stužková nie je povinná. Vždy sa niekto nájde, kto na stužkovú z rôznych dôvodov nejde. Určite náklady na stužkovú neplaťte. Prispej na náklady, ktorými sa platili napr.oznamká, kvety pre učiteľov a výdavky, ktoré súvisia s maturitami. Aspoň u nás sa z vyzbieraných penazi platia aj kvety na rozlúčku pred akademickým týždňom a pod. Ale to je vec komunikácie, na rodičovskom sa popýtaj.
@stellarstar lebo to sú služby ktoré sa majú zaplatiť, či tam ide 1 študent z 20, či všetci.... Sú to spoločne náklady triedy. A nie je fér, že tieto spoločné náklady sa navyšuju ostatným, ktorí tam pôjdu. Ale aj to mi príde nefer, aby 4 večere museli zaplatiť, keď tam ani nebudú. Však počet porcií sa dá zmeniť aj týždeň pred udalosťou, tým by nemal byt problém, že už je to objednane. Preto by som považovala za normálne znížiť náklady o túto čiastku.
Zase všetko je o spôsobe komunikácie.... Neverím, že sa nedá normálne dohodnúť, keď pôjdeš osobne za triedou a slušne si to vysvetlite.
@bolarazjedna Sala je zadarmo, DJ a fotograf tam nebudu, DJ je spoluziak z vedlajsej triedy a niekdo z rodiny ich bude fotit. Nie je jedina z triedy, je ich tretina, ktora sa nezucastni. 350E nie je vela, ale preco platit za nieco, kde realne nebudeme? Samozrejme, ze prispejem na maturitne obcerstvenie, kvety, ale stuzkova sa mi zda cez ciaru.
@oriesocek však práve, píšem to isté... Ze je tam kopa spoločných výdavkov, ktoré by mal študent zaplatiť, či tam ide ci nie....
Tak akoze podla mna je 350e dost velky peniaz a uz vobec v takom pripade pripade, aby ho odo mna niekto pytal uplne nezmyselne.
@zuzana76 Nie. Stuzkova bola povodne zrusena, ale par akcnych mamiciek si pred 3 tyzdnami presadilo svoje. Sala, DJ a fotograf sa neplatia.
Rovno za riaditeľom školy alebo zriadovateľom treba to oznámiť. Písomne že nech TI vysvetlia prečo máš platiť ak tam nikto ani syn a ani vy jeho rodičia nepôjdete. Nie že budeš platiť. Už toto čo sa robí to katastrofa.350 eur nie je 35 eur nedala by som a učiteľka by videla také rošambo že dokonca života by si zapamätala. Nevidim dôvod platiť za niečo čoho sa nezúčastní načo.
@autor ak to všetko je zadarmo, tak čo tam stojí 350 eur, veď jedna večera asi 20 eur X 4 je asi 80 eur a druha večera tiež asi toľko, nejaké napoje, zákusky, no neviem, to 350 stať nemôže. Myslím, že zaujali taký postoj, lebo zrazu sa začali všetci odhlasovať a už je všetko naplánované, áno jedlo sa da zrusit, ale navýši sa suma ostatným
Neplatila by som. A ani za vyzdobu a kvety. Ked chcu niektore akcne mamicky stuzkovu, tak nech si ju zaplatia.
* 350E oprava