Som siedmačka a nikto sa so mnou nechce rozprávať

8. máj 2023

Mám pocit, že čím som staršia, tým mám menej kamarátov... V škole som momentálne v 7 ročníku a nemám poriadne nikoho, s kým sa môžem dlhodobo rozprávať... To, že som introvert, mi prekáža nadväzovať vzťahy s veľa ľuďmi, no keď si nájdem skupinku ľudí, ktorí mi prídu sympatickí, (rozumej 3-4 kamarátov), občas ma vypočujú, no každý má svojho, lepšieho... A ostatní sa so mnou rozprávajú, len keď potrebujú vysvetliť učivo.
Neviem, čím to je. Možno preto, že väčšina dievčat sa rozpráva o tom, ktorý chlapec je ich tajnou láskou, ako by ho najradšej zjedli a aké majú podobné okuliare. No mňa to moc nezaujíma. Vždy keď komunikujem, tak sa opýtam otázky typu aký predmet máš najradšej, atď.. o súkromí hovorím málokedy. Neviem, či nie som pre nich moc múdra, lebo občas keď sa naučím niečo nové tak im to rada poviem, napr. jedna z mojich kamarátok má rada chémiu a akurát sa sťažovala na to, ako jej je teplo, tak som jej vysvetlila, ako naše telo zo slnečného žiarenia vytvorí vitamín D3 (UVB žiarenie, 7-dehydrocholesterol) a čakala som, že ju to bude zaujímať, no ona bola ticho... Ja fakt neviem komunikovať asi.. pritom väčšinou konverzáciu začínam ja

domkakvet
8. máj 2023

Teraz mozno nemas okolo seba ludi, ktori sa k tebe hodia, na zakladnej skole to tak vacsinou byva, neskor sa to zmeni.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. máj 2023

@elizabet173 na našej škole moc krúžky nie sú, len športové a ja som anti-talent na telesnú, žiaľ 😊

ada510
8. máj 2023

Vidím že si veľmi inteligentné dievča možno keby si skúsila nájsť si staršie kamarátky ktoré by ti viac rozumeli ...🙆

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. máj 2023

@elizabet173 ďakujem, pozriem sa po okolí, kedysi som chodila na doučká aspoň, ale po pár pokusoch ma tam už ani učiteľky nechceli, tak teraz sa občas zapojím do nejakej olympiády.

asocial
8. máj 2023

7. ročník osemročného gympla alebo 7. trieda ZS? Lebo opis a príspevok nesvedčí ani o jednom ani druhom. Možno chces asi počuť, aká si múdra a inteligentná, no mudrovanie nemá nik rád. Možno si pre nich niekto, kto im chce ukázať, že je múdrejší a to nemá nik rád. Nemusíš byť povrchná a neverím, že všetci riešia len okuliare a chalanov. .. Nemusis mať 100 kamošov, stačí jeden dobrý...

mane01
8. máj 2023

Ja som sa na zakladke citila podobne… ja som bola sportove drevo, co mi tiez na popularite nepridavalo… na strednej sa to vylepsilo… iní ludia, aj tak inteligencne sme si boli bližší a tam sa to rozbehlo… a aj ja som si pisala dennik, pomahalo to ako keby utriedit myslienky a tak celkovo sa ‘vyrozpravat’.

autor
8. máj 2023

@asocial 7 trieda zš, ja skôr hľadám ľudí, ktorí mi tiež niečo zaujímavého povedia, nejakú novú informáciu, ktorú som ešte nevedela, samozrejme viem sa trochu porozprávať aj o svojom živote, no v ňom sa nič zaujímavého nedeje

sasitimi17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
teleskop
8. máj 2023

??

nika11103
8. máj 2023

Ja si už naozaj nepamätám ale mne sa zdá že na 7 ročník máš príliš dokonalú gramatiku syntax aj štylizáciu . Ak nie si troll a naozaj máš čo ja viem koľko majú siedmaci mamičky poraďte mi ? 12-13 rokov ? Tak klobúk dole !

januska12323
8. máj 2023

No keby mne spolužiačka v 7. triede na vetu "je mi teplo" začne rozoberať chemické procesy, ktoré práve nastávajú tiež by som pozerala akože o čo jej ide. Na takú vec sa reaguje small talkom, "požičiam ti môj dezodorant?" "teším sa na sprchu po škole"... Mudrlantov nikto nemá rád.

ahoj0
8. máj 2023

Súhlasím s názormi že múdre reči si nechaj na vyučovaciu hodinu.
Ak si nevies poradiť skús koučing. Ja si pamätám zo školy, kockate hlavy boli vždy bez kamošov, každý si z nich buď robil srandu, alebo využíval. Ale boli aj takí, ktorí vedeli všetko ale bola s nimi sranda a isto svoje vedomosti netahalo do partie.

nique
9. máj 2023

Vieš čo, ja som bola cele detstvo a školu len bifla. Mala som 1 kamarátku z inej triedy, inak mám pocit, ze som nikdy nikam nepatrila. Nebrali ma na výlety, na chaty, nevolali na párty. Nemyslím si, ze som bola nejaká nepríjemná, ale tak mňa vnútorne bavili iné veci a mala som svet nastavený tak nejak inak.
Celá ta krivda sa mi vyliečila až okolo 40tky. Mám skvelého manžela, ktorého som si našla až neskôr a vyberala som veľmi dôkladne, mám 2 zdravé deti a skvelú prácu. A stále mám len tu 1 kamarátku. Keď som videla na stretávke tie školské hviezdy, mnohé už rozvedené, pochopila som, ze najlepšie dopadli tie, ktoré to v puberte nemali úplne jednoduché.
Prečítaj si rozprávku Škaredé káčatko. Mne to pomáhalo. Nebola som škaredá, ale nepatrila som do skupiny. Som si istá, ze raz z teba bude krásna labuť.

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majka99999
9. máj 2023

@nique presne, tiez ma tie povrchne reci nebavili, ani na strednej. Nikdy som nemala potrebu sa chvalit, ze akeho mam frajera, kde vsade som bola, ake mam znackove saty, davat si tonu mejkapu, opijat sa na diskoteke v lete... Tiez som introvert a mam len zopar kamaratok, vlastne najblizsi vztah mam s ludmi, s ktorymi som sa zoznamila az v praci a aj ked oni tam uz nerobia, tak sme v kontakte.
Autorka, pomoze len menej byt Mudros... Mozecto posobit povysenecky a to odradi ludi, ktori by s tebou mohli by kamarati. Kruzok moze byt aj chemicky, fyzikalny alebo iny, nemusi byt len sport. 😀

h2
9. máj 2023

Hovorí sa, že kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť. Ak sa chceš rozprávať s dievčatami tvojho veku, musíš "hovoriť ich rečou". Viem si predstaviť kopu vhodných odpovedí na to, keď sa niekto sťažuje, ako mu je teplo. Ale prednáška o premene slnečného žiarenia na vitamín D medzi nich proste nepatrí.

matogato16661
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
smoothie045
9. máj 2023

Úplne to chápem,tiež som na ZS nebola obľúbená a ista časť triedy ma zosmiešňovala. Dobre som sa učila ale dosť som pribrala,nosila som okuliare a bola športové drevo. Každý deň poznámky typu Buď ticho ty p*ca, Godzilla, Elektrina, s tebou sa nikto nebaví etc. Mala som ponižovania na ZŠ pokrk a po 8čke šla na gymko (bilingválne) čo bola dosť ťažká škola. Trochu som zamakala na vzhľade,zacala som sa maľovať a viac sa hybat. Teraz som na VŠ a mám 2 fakt dobrých kamarátov+nejakých znamych čo som poznala na jazykovke. Už nemám problem sa zoznámiť s ľudmi a je mi fajn🍕😄 Neboj sa,ono sa to zlepší, drzim palce 😊😍

autor
9. máj 2023

Ďakujem všetkým za odpovede ❤️, mňa proste len nebaví ohovárať ľudí na okolo, ktorých ani nepoznám, a aj keby som poznala tak ma už vôbec nezaujíma čo robili a tak... Možno to znie trošku sebecky, ale fakt ja sa starám proste hlavne o seba a o svoj rozum (napr. keď sa pani učiteľka pomýli, tak ja ju neopravím, ja si proste myslím svoje a skôr či neskôr si to všimne a sama sa opraví), len škoda že neviem kde v okolí by som našla nejaký vedecký krúžok 🙂

autor
9. máj 2023

@nique ďakujem za krásne slová❤️

teleskop
9. máj 2023

mila autorka od mlada som mala problemy ze ma nebsvilo chodit po obchodakoch, alebo sa primitivne chichotat a kecat do rana o chalanoch, najskor som sa prisposobila a ked bola som s takymito devami,ked som ziskala sebaucut mala som roky bez hlbsich priatelstiev a roky s priatelstvami kde som mohla byt sama sebou, si na tomto fore precitj si nieekdy ako vacina zien uvazuje (nenadarmo si z nas robia muzi srandu, ze sme sliepky) Narodila si sa ako zena, tak si zvykaj ze si vynimocna, vo vasej skole ich taketo debaty nebavia, po pravde v tvojom veku,, chce kazda zapadnut do davu. Na druhej strane skus sa pobavit s devami aj o inych veciach, vola sa to socializacia, robim to cely zivot a velmi ma to bavi, pokecam s robotnikom, prostitutkou, politikom, vedcom, proste kazda debata ti moze nieco dat. Skus si najst priatelstva mimo skoly ak sa da...

teleskop
9. máj 2023

sorry za preklepy

autor
9. máj 2023

@teleskop ďakujem❤️

teleskop
9. máj 2023

ver mi, ze tvoja hlava bude tvoja prednost a deviza ked po rokoch tvoje spoluziacky budu priemerni ludia s priemernymi zivotmi, nedovol aby ta potlacila slovenska malost a slovenska neschopnost podporovat inteligentne zeny, mne pomohla az VS v zahranici, na SK skolach to maju inteligentne zeny tisic krat tazsie...podporuj co v sebe mas nesnaz sa byt ako ostatni, originalita je super 🙂

bubuku
17. máj 2023

Mas super mamu, ktora to za Teba vsetko pise….toto nie je vyjadrovanie dietata 7.rocnika….

autor
17. máj 2023

@bubuku neveriaci Tomáš

loliki
17. máj 2023

Ak si introvert a dobre sa učíš, skús hľadať tiež introvertky/ov, hovoria síce málo ale k veci. Tie prázdne reči o oblečení, mobiloch, chalanoch vás nebavia. Ale dokážete sa baviť o iných veciach, aj o učení a zaujímavostiach, o ktorých iní nemajú šajnu. Možno navštíviť knižnicu a čítať si cez prestávky. Rob to, čo ťa baví.