Baby, čo všetko ako rodičia financujete na rozlúčkovú? My sa máme zložiť cca 60€ na dieťa. A to aj tak pokryje len občerstvenie, výzdobu a kvety pre učiteľov. Potom ešte vklad 40€ na dar pre triednu učiteľku a oblek pre syna. Príde mi to celé postavené na hlavu veď tie deti sa lúčia len s 9. ročníkom, nematurujú..🤦🏻♀️
Čítam ešte raz a lepšie , 60€ na dieťa na pár chkebickov, bublinkové vody a kvety. Poslala by som 5€. A nech ich skúsia vymáhať. S akou faktúrou.
@amelie2017 Teda každý jeden rodič dáva sumu 60€ na dieťa čo sa týka toho občerstvenia, kvetov a výzdoby a potom tých 40€ na ten dar
@amelie2017 Neviem čo oni chcú kúpiť za 660€ (detí v triede je 11).
@vanessad15 no v tomto prípade. By si moje dieťa prevzalo 30.6. vysvedčenie a učiteľke by nedalo ani karafiáty.
@amelie2017 Ja som na rodičovskom pozerala ako puk..
@vanessad15 a kto to navrhol? Ozvala si sa? Vsetci s tym suhlasili?
tiež dcéra chodí do 9tky...dúfam že niekto iniciatívny nebude mať až také blbé nápady...
@tinkavvv Ozvali sme sa viacerý no podľa triednej to je normálna cena na takéto “oslavy”
@deti95060810 Mne by nič nevadilo, ale cena mi príde zbytočne vysoká a tie deti tam aj tak nebudú dlhšie ako hodinu🤦🏻♀️
@8aslan147 Ja neviem😀 Mňa skoro vykotilo keď som počula tú sumu. Ešte chcú párty pre deti do 22:00🤦🏻♀️ Syn chodí na hokej má v ten deň tréning a do 22 ho tam určite nenechám.. Keď som to oznámila jeho triednej tak mi povedala či mu chcem zobrať spomienky na spolužiakov a túto rozlúčkovú ktorá je raz za život..
@vanessad15 naše deti majú v triednym fonde okolo 90 eur.A to im bohaté stačí na ich pohostenie. Ako píšete tú hodinu,dve.Triednej kupujeme Kvety,dar cca do tých 50 € skladačka všetci rodičia.
@musula To mi príde úplne super. Akurát trieda kam chodí syn je plná ľudí s nereálnym pohľadom na rôzne organizačné veci
@vanessad15 a dar 40 eur na osobu si tiez pretlacila ucitelka?
@vanessad15 veď to máte skoro ako maturanti.🙄
@vanessad15 preboha to co idú kupovať učiteľke za vyše 400€???
@tinkavvv nie to už bolo naše rozhodnutie (rodičov)
@4stanka4 chceli by sme nej kúpiť hodinky alebo niečo také
@musula no veď🤦🏻♀️
Učiteľka si navrhla od každého príspevok na svoj dar? To už čo je? Nie ste povinní jej dať nič. Je to jej práca, za ktorú je platená, všetko ostatné navyše je len dobrá vôľa žiakov a rodičov. Ja mám deviatačku, posedenie nebude, idú na trojdňový výlet namiesto rozlúčky. Triednej sa na dar neskladáme, lebo nikto z nej nebol až tak "happy", možno individuálne jej niekto dá nejakú drobnosť.
@vanessad15 podľa mňa to už posledné roky veľmi preháňajú rodičia darmi pre učiteľov 😐 Ja som za obdarovanie.Aj ja rada dávam darí ale všetko má hranice.
@sammy Nie, nie. Dar sme si vymysleli my rodičia pretože nám to príde ako pekný nápad, ale cena za občerstvenie a tieto veci je naozaj prestrelená..
Mám 9-tačku a majú o mesiac rozlúčku spolu 3 triedy. Skladáme sa 45€ za rozlúčkovú slávnosť s večerou a ešte 25€ triednej na dar ( hodinky) , kvety a tortu. Koláče máme ešte priniesť. K tomu spoločenské šaty, topánky....pred rozlúčkou majú ešte v škole týždeň spoločenských tancov - ďalších 25€....pomaly viac ako na svadbu.
@vanessad15 pohostenie za 660€? To idú hostiť celú školu raňajky, obed a aj večeru? Alebo idú preč na 2 dní? Pretože nič iné si za takúto sumu predstaviť neviem. Veď pohostenie pre 11 deti, hoci by si každý z nich objednal pizzu tak nevyjde viac ako na 130-140€.
@jarka72 Aspoň niesme jediný
@patus_2 Tak na oficiálnu časť rozlúčky ktorá sa týka pohostenia, sú pozvaný všetci rodičia aj učitelia ktorý ich učili/učia. Čo sa tak zapisovalo tak veľa deťom prídu aj starý rodičia takže tých ľudí sa tam nazbiera.
@vanessad15 Mám ešte aj štvrtáčku, čo končí po 4 rokoch s triednou a tú mali všetci veľmi radi. Tiež jej nejdeme dať žiadny predražený dar. Skladali sme sa po 7€.
Ja by som sa od tohto odstrihla. Syn si o par rokov ani nespomenie na vsetky mena uciteliek ani spoliziakov. Je to len zakladka. Ani stužková ani promocie. Je to uplne cez ciaru. Synovi by som to vysvetlila, v 15tich ma uz dobry pojem o peniazoch
60 a 40€ každý jeden alebo spolu? Ak spolu, ok, ak každý jeden, poslala by som ich do riti. Bez cenzúry.