Prosím Vas nie je tu niekto kto rozumie Matematike 8 ročník základnej školy? Potrebujem pomôcť z jedným postupom v príklade budem vďačná moc.
@nikola1987 ano, napis to tu 🙂
34:5=6 - zapíšeš do výsledku zvyšok 4 dole k tomu z horného čísla dopíšeš 2 a znova delíš 5 = 8 zvyšok 2 napíšeš dole a prípíšeš 0 z horného čísla a znova delíš 5 = 4 napíšeš do výsledku ...zvyšok neostal
Vždy zoberieš z delenca 1 (ak je deliteľné deliteľom) jednu číslicu (ak nie je, tak dve atď). Teda:
34:5 = 6 ostanú 4, tie podpíšeš, pripíše ďalšiu, teda 2
42: 5 = 8.... a pokračuješ rovnako ďalej
Toto je delenie bez zvyšku
Baby nemohla by som Vas poprosiť postup napísať na papier a hodiť sme foto? Bola by som Vam moc vďačná moooc
@nikola1987
Inak sa to vysvetliť nedá
@patka06 super ❤️❤️❤️ ďakujem moooc 😘😘😘
Baby ďakujem vám moc za pomoc ❤️❤️❤️
@nikola1987 Ten postup máš na tom obrázku. Prejdi si ho podľa toho, čo sme ti napísali.
Ucivo 4rocnika...
No ale, nepomylila si sa? Toto je učivo 5. triedy, nie 8. triedy
@nikola1987 Ja vam naopak dakujem, ze aj napriek tomu, ze nerozumiete a neviete to vypocitat, hladate odpoved a chcete pomoct svojmu dietatu.
@nikola1987 však to je učivo 5. triedy..
Akoze nechapem. A co ze je to ucivo 5.triedy??moj sa toto akurat ucil. A tiez som si nad tym posedela,kym som to pochopila. Predsa len uplynul nejaky ten rok ....
@iffushka tam bolo aj viacej takých sprostý úloh.
Konkretne je na tom tazke to, ze ma 10 rokov a asistentku v skole. Nemyslim si,zeby toto bolo ucivo pre piataka. Mal viac takych debilnych uloh. Toto je len 1. Ostatne som si nesfotila. Mal napr. cez stranku turisticke mapy zadat nejaku trasu z bodu a do bodu b. Kolko hod.to trva,pocet km.. robili sme to cez mobil kde mi to absolutne nechcelo ukazat.
Takisto medzinarodna sutaz ibobor. Sprostost prvej triedy...
Klud baby, keby som si k tomu sadla to pochopim, ale žijeme v IT, mam dcéru, malé dieťa tak som nemala čas nad tým ani uvažovať, preto som skúsila sem, nech to mam ľahšie, my sme to vypočuli ale iným postupom, a učiteľka ju opravila ze to je zle, a musí byť postup ako pani hore napisala, a možno to je matematika pre 5 ročník ale moja dcéra chodí do 8. Možno tu v IT sú pozadu 🙂 , ospravedlňujem sa ak som niekoho poburila tým príklad. Prajem pekný večer
napíš príklad a vysvetlíme...isto sa niekto nájde...