Ahojte pomaham sesternici s ulohou kedze je deviatacka a nechape tomu.
S tymto si nevieme rady je to uprava vyrazov pomocou vzorcou.
Vie niekto výsledky?
No hej výsledky by boli najlepšie lebo niako som jej to vysvetlila a skusa si to robit a najlepšie by bolo keby mam vysledky aby som jej to uz len skontrolovala.
Lebo ju toho ešte veľa caka.
Anj literatúra atd
x2-14x+49 je prvy vzorce si dohladaj a podla nich to deviatak musi urobi a2-2ab+b2 =(a-b)2
@mamina7070 ako ona to uz aj pochopila tak no mierne len ja neviem ci to ma dobre
v zosite hore mas vzorce a podla tych sa "prepisu" tie priklady... ak to mate vyratane, tak to sem odfot a napise ti niekto ci je to dobre alebo nie 🙂
a tu vam odporucam matykara, vysvetli raz dva vsetko a ratate... aj ine uciva...
@simca06022011 dobre posledne dva dopisuje
Ja chapem ze to za nu nikto neurobi ale tsk ked dnes to zacali brat a ona to nechape moc dobre a ja si to uz nepamätám
v prvom ma byt 14x v druhom 12a v tretom 9x2-6x+1
v kazdom je chyba
@name_354 Toto nie je o chapani, alebo nechapani. Na dosadeni do vzorca nie je nic. Takze sa treba naucit tieto dva vzorce (a+b)^2=a^2+2ab+b^2, (a-b)^2=a^-2ab+b^2, sadnut na zadok a dosadzovat. A Ty sa douc slovencinu, lebo to je uplna katastrofa.
@mamina7070 preco 14x
(-x-y)^2=(-1)^2(x+y)^2=x^2+2xy+y^2.
Toto je ten posledny, ale vsetky predchadzajuce mas zle, takze trenuj.
@dskjhfdlkdjhl
@mamina7070
obávam sa, že tie vaše 'dvojky' nepochopí a opíše to tak, ako ste napísali (a nie ako mocninu)..
@nikaeli to uz je jej problem.
@name_354 vo videu matikar vysvetluje aj tieto priklady
@kataleya az na to, ze nie je pravda, ze b=-7, b=7.
@kataleya posledny priklad mas spatne. Pozri vyssie, tam som to dala .
@dskjhfdlkdjhl ani druhý a predposledný nemá dobre....
@lonely66 mas pravdu, ja som sa divala od konca a dalej som sa uz nedivala.
opravujem svoj úvod, nechápem, čo mi tam ponaskakovalo 😀
roznásobíš prvý s prvú zátvorku s druhou spôsobom, že roznásobíš x s x a -7 a potom roznásobíš -7 s x a s -7:
malo tam byť, že roznásobíš prvú zátvorku s druhou spôsobom, ........ ostatné sedí.
radšej to rozpíšem:
(x – 7)2 = (x – 7) . (x – 7) = x . x + (-7) . x + (-7) . x + (-7) . (-7) = x2 – 7x – 7x + 49 = x2 – 14x + 49
jednoducho každý s každým 😀 😀 😀
Naozaj chceš výsledky?
nebolo by lepšie vysvetliť to na 1 príklade a skúsiť ďalej sama? vzorce vieš?