Neviete mi poradiť? Syn (15 rokov) mal pred tromi dňami bolesti brucha a raz vracal a na pohotovosti UZV ukázal hraničnú veľkosť slepého čreva a jemne zapálené okolie. Poslali nás domov, že máme držať diétu a pri zhoršení opäť prísť. Avšak čo môžme a nemôže jesť mi nepovedali, len že nie vyprážané. Tak mu dávam rohlík, piškóty, len varené jablko, kuracie máso dusené, dusenú mrkvu a ryžu. Čo ešte môže jesť? Napr. zo surového ovocia, zeleniny, môže mliečne výrobky? Maslo alebo margarín? Môže vajcia? Čo ste deťom dávali jesť a po koľkých dňoch ste boli už lepšie? Bojím sa, aby som ho tou stravou neupchala. Ďakujem za rady.
@kaluzka áno pomohlo, syn bol 3 krát v nemocnici s podráždeným slepakom a stále ho ma, neoperovali ho. Cestoviny áno ale ,, suché" bez omáčky len štipka soli. Piškóty s výživou mohol krupisovu kašu mu dali v nemocnici, všetko len varený, žiadne dusené. Týždeň prísna diéta, potom také ľahšie jedla, kuracie, morčacie zajac podusene.
Piť len čaj neochuteny, ale nie ovocny.
@martul nášho si ani nenechali v nemocnici, poslali nás domov a ja neviem vlastne čo mu môžem dať. Jeden deň bol len na suchých rožkoch potom som dala mrkvovú polievku a aj kuracie na vode s ryžou aj zemiakovú kašu s vodou. Čo ste jedli prvý týždeň? A koľko má syn rokov? Banán ste nedávali?
Taku dietu vygooglis lahko na nete.