Moja 16,5 ročná dcéra chodí na konzervatórium. Je talentovaná, jej odborné predmety, čiže hra na hudobné nástroje jej ide super. Horšie je to z predmetmi ako sú dejiny hudby a dejiny muzikálu z týchto má už po 5. Ona sa to nedokáže naučiť...Na týchto hodinách im celú hodinu vyučujúci diktujú a potom sa z toho zošita učia. Ona má úplný odpor...Ale čo má mrzí najviac, ona si týchto zlých známok ani nič nerobí. Vôbec žiadny pocit zodpovednosti, že ked mám zlu známku, tak sa naučím, nabiflim a opravím...ale ona nič. Neviem, aj teraz ide o týždni voľna do školy a vôbec sa to neučila. Ona vôbec nepocituje zodpovednosť, stále ju treba naháňať do učenia...poradte prosím, ak viete čo s tým...
@teodozia tak kazdy/ resp vacsina sme si presli tou nechutou k skole, uz to nebola preplakana hodina kvoli 5ke, ale “no a co”..
Potom prisiel 3-4 rocnik a clovek si uvedomi ze co chce dalej, ze to proste treba a uz sa na to pozera inak…
v takom obdobi mna “zachranili” rodicia.. akoze mala som velky respekt, hlavne pred otcom. Vedela som ze bude zaracha, ziadne vychadzky, bez mobilu/netu, ale hlavne u mna ten pocit ze si to dlhodobo nemozem dovolit lebo doma to brali ako brali.
Neviem co ti na to poradit, zalezi aka je povaha, aky mate vztah, ci ta ako mamu respektuje, v akej je partii…
a moze byt dobra aka chce v hrani, bez ucenia / teorie sa skola dorobit neda, to by slecna mala vediet chapat.. ze si z toho nic nerobi by ma az tak netrapilo, ako to, ze napr je rozdiel dostat 5 a potom mat 1,2,2,3,1,2.. alebo mat 5,5,5…
dakujem Vám za odpovede, máte obe pravdu...
ale má ide poraziť, celé poobedie hrá v izbe hudba, ona spieva a učenie nič, hoci jej učiteľ povedal, že ked bude odpovedať na 1, tak jej tú 5 zmaže...nič sa neučíííí...vôbec nič, kľud
@teodozia nevadi, ty jej len povedz, ze ju nechavas, tak, ale ze ak si to neopravi tak jej vezmes mobil. A naozaj to sorav. Moja je uz zvyknuta, ked daco po.... Tak jej beriem mobil. Dokola😊😊😊😁😁😁a to jedine zabera. Po najnkvsom si musi sama aj prat, lebo mi povedala, ze som vymetena na hlavu. Tak ked som vymetena tak ma smolu nebudem pre nu robit nic okrem davania jej jest😁
@teodozia nechat ju tak. Prensne preto nema pocit zodpovednosti, lebo ho za nu mas ty. Uplne ju nechaj tak. Moja dcera mne vynadala, ze nevie matiku, ze je to moja vina, ze na to nema, a take dristy. Led som jej radila, aby sla na doucko, a snazila sa to naucit. Ked ame sa bavili o atrednych skolach a ona chcela lepsiu skolu, zsitili sme, ze vsade treba matiku..... A kedze zareagovala takto, povedala som jej nech si ide teda na skolu aku chce a mna s vyberom neotravuje. Bodka. Viac sa nestaram. Je to jej zivot, nie moj. Ked chce cely zvito robit za 600 eur, nech robi. Ked chce robit za 3500 tak nech preto nieco robi.je to jej vec. Nie vzdy je v nasich moznostiach az tak ovplyvnovat nase deti. Takze nechaj ju tak. Uplne to vyhod z hlavy. Ona si to opravi. Neboj sa. Minimalne led jej bude horzit vyhadzov😉